Bitcoin-yritys sai 500 000 dollarin rahoituksen

Yhdysvaltalainen aloitteleva Bitcoin-yritys CoinLab on saanut kerättyä 500 000 dollarin verran riskirahoitusta. Mukana oli monia tunnettuja bisnesenkeleitä kuten Piilaakson riskisijoittaja Tim Draper, Seattlen Geoff Entress ja monia muita.

CoinLab, jonka perustajat ovat Seattlelaiset yrittäjät Peter Vessenes ja Mike Koss, aikovat käyttää Bitcoinia tavalla, jossa tietokonepeliyritykset voivat Bitcoinin avulla saada tuloja ilmaispelien pelaajista.

Heidän suunnitelmaansa kuuluu se, että pelintekijät antavat pelaajan asentaa tietokoneelleen vapaaehtoisesti ohjelman, joka hyödyntää koneen käyttämätöntä laskentatehoa CoinLabin käyttötarkoituksiin. Pelaajat saavat tästä palkkioksi pelin virtuaalisia tavaroita ja pisteitä.

CoinLab aikoo myydä tätä laskentatehoa Bitcoin-verkolle, niin sanottua Bitcoin-louhintaa varten. Louhinta on laskentatehoa vaativa prosessi, jonka avulla Bitcoinin rahayksiköt luodaan. CoinLab maksaa pelifirmoille siitä laskentatehosta mitä he saavat pelien pelaajilta.


Mike Koss ja Peter Vessenes, CoinLabin perustajat

Vessenes arvioi, että keskimääräinen pelaaja tuottaisi pelifirmoille noin puolesta dollarista kahteen dollariin päivässä. Se tekee yhteensä yli 15 dollaria kuukaudessa, per pelaaja.

CoinLab maksaa pelifirmoille valtion rahalla, ei Bitcoinilla. He aikovat myös käyttää suojausstrategioita pitääkseen omat riskinsä pieninä mm. vaihtokurssin vaihteluihin liittyen.

Heidän uusi mottonsa on “All your gamers are gold”. CoinLab on tehnyt sopimuksen tähän mennessä kahden pelifirman kanssa, GraFightersin ja Wurm Onlinen. Heillä on neuvottelut käynnissä monen muun kanssa.

Bitcoin oli kuuma puheenaihe teknologiateollisuudessa yhdessä vaiheessa viime vuonna, mutta virtuaalivaluutan hintaheilahtelut ja muut ongelmat saivat ihmiset varovaisiksi. Vessenes ja Koss ovat edelleen hyvin vakuuttuneita Bitcoinin potentiaalista.

Koss on sitä mieltä, että Bitcoin on tekemässä finanssimaailmalle sen, mitä Internet teki julkaisemiselle. Hän on Bitcoinista hyvin innoissaan.

Vessenes tiedostaa, että Bitcoinilla on imago-ongelma, mutta hän toivoo voivansa olla mukana sen muuttamisessa.

Vessenes toteaa, että rahoituksen kerääminen meni hankalaksi heti, kun sanoi sanan “Bitcoin”. Yksi hänen tavoitteistaan on saada Bitcoin vakavastiotettavaksi asiaksi Yhdysvalloissa. Se on yrityksen merkittäviä tavoitteita. Bitcoinilla on hänen kokemuksensa mukaan brändäysongelma tällä hetkellä.

Tämä ei ollut ongelma Draperille, joka on myös innostunut Bitcoinista. Draperin ja Entressin lisäksi muita mukana olevia sijoittavia on muun muassa Roger Ver, joka on Japanissa asuva Bitcoin-sijoittaja ja Jack Jolley, entinen Microsoftin rahastonhoitajan apulainen, joka tuli mukaan CoinLabiin talousjohtajan roolissa.

Alkuperäinen artikkeli ja artikkelin kuvat: GeekWire.