Bittimaatti bitcoin-automaattien suosio aiheuttaa haasteita ylläpidossa

Ylläpitämämme Bittimaattiverkoston toiminnassa on ollut viime aikoina tavallista enemmän haasteita seurauksena voimakkaasti kasvaneista käyttömääristä. Samaan aikaan osuneet tekniset ongelmat laitteiden kanssa ovat pitäneet asiakaspalvelumme kiireisinä. Suurimmalta osin Bittimaatit ovat kuitenkin palvelleet asiakkaitamme moitteettomasti myös ruuhkaisimpina aikoina ja olemme saaneet pidettyä katetta automaateilla.

Bittimaatti Bitcoin-automaattien verkosto käsittää kymmenen automaattia eri puolilla Suomea. Automaateilla voit myydä ja ostaa bitcoineja käteiskaupalla. Ne ovat helppo tapa bitcoin-vaihdantaan kevyen ja nopean prosessin avulla ilman asiakastilien luomista. Kaikki mitä tarvitset on kännykällä toimiva bitcoin-lompakko, johon vastaanottaa bitcoinit ostaessasi. Myyntitilanteessa puolestaan lähetät bitcoinit automaatin antamaan osoitteeseen ja saat pian kännykkääsi koodin, jonka avulla pääset nostamaan setelit laitteesta.

Bittimaattien välityspalkkiot vaihtelevat ajoittain. Tällä hetkellä bitcoinien ostossa välityspalkkio on 14% ja myynnissä 2%. Palkkiot ovat korkeammat kuin Bittirahalla johtuen verkoston ylläpitoon liittyvistä korkeista kustannuksista. Bitcoinien myynnissä välityspalkkion olemme tänä vuonna pitäneet matalassa 2% tasossa, joten bitcoinien myyntiin Bittimaatit tarjoavat varsin edullisen vaihtoehdon.

Bittimaattien sijainnit, toimintakunnon ja täyttöasteen näet osoitteessa bittimaatti.fi/locations näkyvästä kartasta.

Bittimaateissa tavallista enemmän häiriöitä ja käyttökatkoksia

Olemme kohdanneet suurten käyttömäärien seurauksena joidenkin Bittimaatti-laitteiden kohdalla normaalia enemmän häiriöitä viime viikkoina. Mikäli osto- tai myyntitapahtumasi automaatillamme on epäonnistunut, niin olethan yhteydessä meihin sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse arkisin kello 13-15 numeroon +358444065314.

Selvitettyämme ongelman suoritamme palautuksen sinulle niin pian kuin mahdollista. Palautamme rahat kaikissa selvitetyissä automaattien toimintaan liittyvissä ongelmatilanteissa, joten rahojen saamisesta ei tarvitse olla huolissaan.

Tällä hetkellä ongelmia on niin osto- ja myyntitapahtumien yhteydessä, kuin automaattien statuksen näkymisessä bittimaatti.fi -sivulla. Selvitämme laitteisiin liittyviä ongelmia parhaillaan laitevalmistajan kanssa ja teemme parhaamme tilanteen normalisoimiseksi mahdollisimman nopeasti.

Pyydämme kärsivällisyyttänne asioidessanne automaateillamme ja seuraamaan tiedotteitamme automaattien toimivuuteen ja täyttöasteeseen liittyen Bittimaatin sivuilta. Automaattikohtaiset tiedot löydät osoitteesta bittimaatti.fi/locations.

9 thoughts on “Bittimaatti bitcoin-automaattien suosio aiheuttaa haasteita ylläpidossa

 1. Markku Pesonen says:

  >”Myyntitilanteessa puolestaan lähetät bitcoinit automaatin antamaan osoitteeseen ja saat pian kännykkääsi koodin, jonka avulla pääset nostamaan setelit laitteesta.”

  Lähinnä tietoturvaan liittyen, käyttääkö viranomaiset puhelinnumeroa henkilön tunnistamiseen? Luovutetaanko tätä tietoa viranomaisille?

 2. Armoton autias says:

  Tottakai puhelin numero menee viranomaisille. Nimittäin suoraan poliisin tarkkailulistalle. Mikä sen helpompaa kuin huumekauppiaat antaa numeronsa jäljitettäväksi. Kieroa on se että puh numeroa kysytään vasta ku BTC on lähetetty automaattiin mistä ei anneta mitään tietoa etukäteen. Joten anonyymisyys on lopullisesti mennyttä Bittimaateista.

   • Keijo says:

    GDPR ymmärtääkseni määrää henkilökohtaiset tiedot kuten puhelinnumeron tuhottavaksi järjestelmästä kun niitä ei enää tarvita. Tässä tapauksessa puh numeroa ei tarvita sen jälkeen kun rahat on nostettu. Vastauksesi kuulosti siltä, että säilytätte puh numeroa tapahtumaan sidottuna pitkään. Voitteko korjata asian? Tietysti myös noston tehnyt henkilö voi vaatia aina noston jälkeen GDPR:n nojalla omat tietonsa poistettavaksi järjestelmästä.

    Länsiterminaalissa ei muuten kyselty puh numeroa, missä kysytään?

    • Pessi Peura says:

     Muun muassa verotuslainsäädännön vuoksi meillä on velvollisuus säilyttää transaktioihin liittyviä tietoja laissa määritelty aika, minkä jälkeen tiedot hävitetään.

    • Pessi Peura says:

     Tehdessäsi myynnin automaatilla koodi rahojen nostamiseen saapuu tekstiviestillä sitten kun rahat ovat nostettavissa, mutta nostaessa pieniä summia numeroa ei välttämättä kysytä, mikäli bitcoin-siirrossa on riittävän suuri kulu. Ostoissa puhelinnumeroa ei tarvita.

 3. Juhani os says:

  Jos anonymiteettisi vaarantuminen kiinnostaa tai olet pesunkestävä ja hirmuinen huumekauppias tai muu hirvittävän kova äijä, älä ainakaan käytä käteisellä ostettua prepaidia. Kuka meistä oikeasti tarvitsee tällaista anonymiteettia?

 4. Kirsti Honka-Aho says:

  “Kuka meistä oikeasti tarvitsee tällaista anonymiteettia?”

  Kaikki tarvitsevat, ketkä eivät halua maksaa ryöstö suuruusluokan veroja. Voivat olla peräti 34% koko myyntivoitosta! Monissa euroopan maissa ei tarvitse maksaa juuri mitään. Joten unohtakaapa raflaavankuuloiset hkauppiaat, sillä aivan tavalliset ihmiset voivat hyötyä anonymiteetistä.

  • Juhani os says:

   Sitä tarkoitinkin, että huumekauppiaat, rahanpesijät ja veronkiertäjät tällaista anonymiteettia tarvitsee ja se onkin suhteellisen helppoa. Mutta aika monet meistä kuitenkin maksaa veronsa kiltisti, vaikka niiden kiertäminen olisi suhteellisen helppoa esim. sen tyyppisillä keinoilla, mihin viittasin sekä erilaisilla miksereillä ym. Paletti on olemassa. Itselleni yksi tärkeä asia on kutenkin se, että saa nukuttua yönsä paremmin, eikä ole pienintäkään mahdollisuutta, että joskus tulee järjettömät mätkyt ja muita seurauksia. Rahalla ei saa kaikkea, mikä on elämässä tärkeää. Olkoonkin, että pidän itsekin kryptojen verotusta täysin kohtuuttomana. Verovelan vanheneminen on liian pitkä aika elää epävarmuudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *