Bittiraha liitää uusiin ennätyksiin

Vuosi 2013 on lähtenyt Bittirahan osalta vahvasti liikkeelle. Bittiraha.fi:ssä ostettiin ja myytiin bitcoineja helmikuussa yhteensä 190 000 euron arvosta, joka on uusi ennätys. Maaliskuun alussa myös päiväkohtaiset ennätykset menivät rikki, kun käsittelimme 80 tilausta saman päivän aikana, arvoltaan 26 000 euroa. Sivuston kävijämäärät ovat samaten jatkuvassa nousussa. Maaliskuun alussa tehtiin uusi kävijäennätys, 2 200 käyntiä yhden päivän aikana.

Entä Bitcoin itse? Bitcoinien kaikkien aikojen huippukurssi ylittyi helmikuussa, kun yhden bitcoinin arvo ylitti 32 dollarin rajapyykin. Kirjoitushetkellä bitcoinien vaihtokurssi oli 47 dollaria, tai 36 euroa, joten siitäkin on noustu paljon. Kurssinousulle on monia syitä, mutta pohjimmiltaan se johtuu kiinnostuksen ja Bitcoinin käytön laajamittaisesta lisääntymisestä. Bitcoin on hiljalleen lunastamassa sitä potentiaalia, joka sillä on ollut jo monta vuotta.

Bitcoinin käytön lisääntyminen

Siitä lähtien, kun WordPress aloitti Bitcoinin käytön viime syksynä, on dominoita alkanut kaatumaan yksi toisensa jälkeen. Käymme seuraavaksi läpi muutamia kohokohtia.

BitPay kävi läpi jo toisen onnistuneen rahoituskierroksen, ja ilmoitti että heillä on asiakkainaan yli 3 000 bitcoinit hyväksyvää kauppiasta.

– Bitcoin-kasinoiden suosio on raporttien perusteella ollut fantastista.

– Kim Dotcomin uusi Mega-palvelu otti bitcoinit käyttöön.

– Suosittu sosiaalisen median uutispalvelu Reddit alkoi käyttämään Bitcoinia.

– Sen lisäksi, että Internet-arkistoa ylläpitävä Internet Archive ottaa vastaan Bitcoin-lahjoituksia, he alkoivat myös maksamaan palkkoja bitcoineissa.

– Yksi Go Daddyn suurimmista kilpailijoista, yli 800 000 käyttäjän ja yli kolmea miljoonaa domain-osoitetta hallitseva Namecheap, päätti ottaa bitcoinit käyttöön.

– Ensimmäinen merkittävä nettipokerisivusto, WinPoker, alkoi vastaanottamaan Bitcoin-talletuksia.

– Maltalle on perustettu maailman ensimmäinen Bitcoin-sijoitusrahasto. Siellä on tähän mennessä bitcoineja 2,5 miljoonan euron arvosta.

Seuraa Bittirahaa

Bitcoin on tällä hetkellä kovassa nosteessa, ja jos haluaa pysyä kärryillä, ei välttämättä riitä se, että lukee parin kuukauden välein meidän uutiskirjeen. Muistutamme siitä, että Bittirahalla on aktiivinen keskustelupalsta, Facebook-seinä, ja Twitter-tili.