Bitcoin-kurssianalyysi 20.7.2015: Epävarmuus jatkuu

Oliko viime viikkoinen lasku vain pull back vai onko ralli ohi ennen kuin edes kunnolla alkoi? Katsotaan tällä kertaa viikkokaaviota ensin, sitten päiväkaaviota ja lopuksi pohditaan hieman Elliott Wave -laskentoja lyhyemmällekin aikavälille.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-07-20  08_45_43.621.png

Kun kurssi menee viikkokaavion Bollinger Bandsin stantardideviaatioviivojen (-2 – +2) ulkopuolelle niin se tarkoittaa joko voimakasta trendin jatkumista tai useimmiten, että ainakin pull back on tulossa. Edellisen bull marketin aikana kurssi oli suurimman osan ajasta +2-deviaatioviivan yläpuolella ja teki vain muutaman voimakkaan pull backin. Jos kurssi nousee yli +3-deviaatioviivan on se lähes aina merkki siitä, että vauhtia on nyt liikaa ja tarvitaan pull back.

Pelkästään viikkokaavio näyttää siltä, että koska kimposimme SMA50:stä ja emme ole enää “rallialueella” eli +2 deviaatioviivan yläpuolella niin saatamme käydä keskiviivalla eli SMA20:llä. Toisaalta RSI on edelleen yli 50 ja EWO sekä MACD on kääntymässä positiiviseksi. Mikäli SMA20 rikkoutuu niin tarkoittaa se todennäköisesti, että bear market ottaa taas ohjat ja tämänkertainen nousu on ohitse. Viikkokaaviossa Ichimoku-pilvi on SMA50:n jälkeen seuraava resistanssi ja tämän jälkeen SMA100.

Paksut keltaiset trendiviivat ovat esittämässä jättimäistä bear flagia, joka aktualisoituessaan veisi kurssin helposti alle 100 dollariin. Pienenä varoituksena vain, että emme ole vielä kovin tukevasti nousukiidossa.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-07-20  09_10_45.615.png

Päiväkaaviossa olemme kimpoamassa SMA20:stä, jonka luona on myös trendiviiva kahdesta edellisestä isosta huipusta. Mikäli päiväkaavion SMA20 rikkoutuu niin on seuraavana todennäköisesti vuorossa viikkokaavion SMA20. Laitoin tähän yhden Elliott Wave -laskennan myös, joka voisi antaa targetin seuraavalle nousulle. Ongelma on 3-aalto, jonka pienempi aaltorakenne ei näytä oikeanlaiselta viisiosaiselta impulssilta. Tämä laskee kyseisen laskennan luotettavuutta. RSI on päiväkaaviossakin yli 50 ja on tehnyt myös pienen hidden bullish divergenssin. 330 dollarissa on myös viikkokaavion Ichimokun alareuna.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #4 2015-07-20  11_19_01.183.png

Tässä olisi päivitetyt Elliott Wave -laskennat. Viime kertaiset punainen ja keltainen tippuivat pois, koska 2-aalto ei voi mennä 1-aallon aloituspisteen ohi. Impulssi alaspäin mitätöityi. Nykyinen keltainen edustaa pessimistisintä vaihtoehtoa, jossa isompi XX olisi juuri valmistunut ja nyt alkaisi impulssi alaspäin. Tämä olisi se vaihtoehto, jossa päiväkaavion ja viikkokaavion SMA20:t menisivät rikki ja jatkaisimme laskua uusiin bear marketin pohjalukemiin.

Olen yrittänyt löytää vaihtoehdon, missä bear market olisi jo ohitse ja olisimme aloittaneet uuden bull marketin. Violetti on tällainen, mutta se näyttää rakenteeltaan hyvin pakotetulta. Y-aalto kokonaisuudessaan on liian suuri ja koko WXY sisäiseltä rakenteeltaan epäsopusuhtainen. Jos lukijoilla on parempia vaihtoehtoja mielessä niin saa ehdottaa.

Pidänkin viikkokaavion ja päiväkaavion tilanteen perusteella, vihreää vaihtoehtoa tällä hetkellä todennäköisimpänä. Tosin voimme nähdä poikkeuksellisen pienen (B)-aallon, joka jää peräti tuon taulukon 450 dollarin minimitargetin alapuolelle. Tilanne on kohtuullisen vaikeaselkoinen, mutta tämä vaihtoehto on kuitenkin todennäköisin mielestäni.

Mainauspalkkion puolittumiseen on 53 viikkoa aikaa ja pidän tätä sellaisena fundamenttina, että bear marketin tulisi olla ohi ennen tätä. Saattaa myös olla, että markkinat alkavat hyvissä ajoin ennen puolittumista ostamaan. Vihreä vaihtoehto voisi kuitenkin ehtiä toteutumaan tässä aikaikkunassa. B-aallot yleensä ovat 50-100% A-aaltojen ajallisesta pituudesta ja C-aallot voivat toteutua selkeästi nopeammin kuin A-aallot, ollessaan voimakkaita. B-aallot ovat aina kolmiosaisia ja C-aallot viisiosaisia impulsseja.

Yhteenvetona tämäkertaisesta analyysista voisin sanoa, että todennäköisesti jonkin verran nousua on vielä luvassa. Viikkokaavion Bollinger Bandsin +2-deviaatioviivaa kannattaa tarkkailla, koska jos se pitää resistanssina niin tilanne muuttuu kokolailla pessimistisemmäksi. Jos lähdemmekin alaspäin niin viikkokaavion BB:n keskiviiva, SMA20 on erittäin tärkeä support.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *