Bitcoin-kurssianalyysi 29.10.2015: Kestävä nousu alkaa hitaasti

Kurssi ollut vahvassa nousussa viimeiset reilut kaksi viikkoa. Mennäänpä suoraan asiaan sen kummempia alustelematta.

BTCUSD-BITFINEX  Weekly  #1 2015-10-29  14_59_50.477.png

Viikkokaaviossa mentiin yli Bollinger Bandsin +2 deviaatioviivan, pitkällä vihreällä pylväällä. Tässä kohdin on iso horisontaalinen resistanssi edellisistä huipuista. RSI on melkein 70, RSI:n 70 on myös resistanssi viikkokaaviossa. MACD meni positiivisen puolelle. Ichimoku-pilveen tunkeutuminen on positiivista, samoin se että Bollinger Bandsin rajat kääntyvät ylöspäin.

Viikkokaavion perusteella voisi sanoa, että on hyvät mahdollisuudet nousun jatkumiselle, mutta pullback on luultavasti tulossa. Nousu on niin jyrkkä ja RSI sekä edelliset huiput toimivat kovina resistansseina. Pullbackissa voi mennä montakin viikkoa ja hiljalleen nouseva viikkokaavion SMA20:n näyttäisi hyvältä maalilta. Sinne suunnatessa täytyy tilanne katsoa uudestaan, että näyttääkö nousun jatkuminen vielä todennäköiseltä.

BTCUSD-BITFINEX  1 Day   #1 2015-10-29  14_59_37.942.png

Päiväkaaviossa olemme myös Bollinger Bandsin +2 deviaatioviivan yläpuolella. RSI on myös overbought-alueella. Meillä on tällä hetkellä kahdeksan peräkkäistä vihreää päiväpalkkia, yhdeksää ei ole muistaakseni koskaan ollut. Olemme kaikkien keskiarvokäyrien yläpuolella, mikä on positiivista, samoin kuin se että SMA50 on leikannut SMA200:n ja kohta SMA100:n. Tämä kertoo momentin kääntymisestä.

Pullbackin tullessa päiväkaavion supportteja ovat BB+1, mikäli pullback ei jostain syystä ole syvä, SMA20 ja seuraavaksi SMA100 sekä SMA200. SMA100/SMA200 tulisi kestää tai positiivinen nousun jatkuminen näyttää epätodennäköisemmältä. Rallimaniassa kurssi ratsastaa pitkiä aikoja BB+1 ja BB+3 välissä, mutta on epätodennäköistä, että tämä vaihe olisi vielä alkanut vaan isompi pullback on odotettavissa, vaikka olisimme menossa tähän kaikista positiivisimpaan vaihtoehtoon.

BTCUSD-BITFINEX  Daily  #4 2015-10-29  15_00_07.926.png

Tässä kokonaiskuva bear marketista ja Elliott Wave -laskennoista. Tuleva pullback kertoo paljon, mikä vaihtoehto on kyseessä. Lisäsin punaisen vaihtoehdon, jossa bear market on loppunut ja nyt olisi alkamassa uusi bull market. Tämä on kuitenkin mielestäni edelleen epätodennäköistä, koska kysymysmerkin osoittama aalto on selkeästi korrektiivinen, eikä impulsiivinen. Myös se, että olemme nousseet näin jyrkästi kertoo siitä, että yleinen ilmapiiri on edelleen liian bullish, jotta bull market voisi alkaa. Kestävä nousu alkaa hitaasti.

Korkeampi vihreä vaihtoehto on kuitenkin täysin mahdollinen, mutta niin on myös keltainen. Keltaisen kaltainen kanava, jonka jälkeen lähtisimme rauhassa nousemaan ylemmäs olisi kaunis päätös tälle bear marketille. Mikäli menemme korkeammalle, ylemmän vihreän (B):n kaltaisesti niin laskustakin saattaa tulla voimakkaampi, koska; “bull market ei tullutkaan, bitcoin on tuhoon tuomittu”. Suuri osa, jotka ehtivät ostaa pidemmän nousun aikana, myyvät ja laskustakin tulee pidempi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *