Bitcoin-kurssiraportti 16.-22.10.2014: 400 dollaria edelleen haasteena

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 16.10. – 22.10.2014. Dataa on kerätty neljästä eri pörssistä.

plotti_vk42.png

Viikon aikana kurssi on seurannan alussa vaihdellut Okcoin-pörssissä arvosta 399 USD/BTC arvoon 373 USD/BTC. Koko tämä noin 30 dollarin kurssivaihtelu tapahtui yhden vuorokauden aikana 16. lokakuuta.

plotti_vk42_0-piste.png

Moolah-palvelu lopettaa toimintansa

Lokakuun 15. päivä raportoitiin Moolah-palvelun lopettamisesta. Palvelun omistama, digitaalisia maksupalveluita ajanut, Moopay Ltd hakeutui konkurssiin. Jo aiemmin raportoitiin Moolahin heinäkuussa ostaman MintPalin ongelmista. MintPal on altcoin-pörssi, joka käynnistettiin uudelleen aiemmin sattuneen vericoin-varkauden johdosta. Moolahin mukaan ongelmia aiheuttivat myös liian suuret ylläpitokustannukset ja yhteistyökumppanien puute.

plotti_vk42_1.png

Suosittu arbitraasi-palvelu lopettaa

Suosittu arbitraasi-palvelu, Bitcoin Trader, lopetti palvelunsa. Tästä raportoitiin CoinDesk-palvelussa 19. lokakuuta. Arbitraasi tarkoittaa tilannetta, jossa voidaan saada voittoa ilman riskejä.

plotti_vk42_2.png

Palvelun kautta oli mahdollista tehdä voittoa arbitraasi-ilmiön avulla, koska eri pörsseissä on eri hinnat. Lontoolaisella palvelulla oli myös käytössään ainakin 10 terahashia sekunnissa louhintatehoa. 6. lokakuuta palvelun käyttäjät alkoivat raportoida, ettei palvelun kautta pystynyt enää vetämään pois tilillä olevia valuuttoja.

Bitcoin kestää ja kestää

Bitcoinin arvo laskee hetkeksi, kun tulee tieto bitcoin-pörssin alasajosta, mutta kuten ennenkin, muutokset ovat vain väliaikaisia. Helmikuussa 2014 alasajetun Mt. Goxin kautta kulki parhaimmillaan 70% kaikesta bitcoin-kaupankäynnistä. Kurssi olikin helmikuussa laskusuunnassa arvosta ~800 USD/BTC, mutta toipui nopeasti ja kesällä oli palauduttu arvoon 683 USD/BTC Bitstamp-pörssissä. Mielestäni tämä todistaa, että bitcoin selviytyy hyvin jopa kaikkein suurimman pörssin alasajosta.

Lyhyenä loppuyhteenvetona voisi antaa neuvon, että koskaan ei pidä sijoittaa rahaa enemmän kuin on valmis häviämään. Myös suositut nettipalvelut saattavat hävitä tai joutua konkurssiin eikä rahoja välttämättä saa helposti takaisin. Bitcoinin arvoon näillä ikävillä tapauksilla ei vaikuttaisi kuitenkaan olevan merkittävää vaikutusta pitemmällä aikavälillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *