Kuoleeko bitcoin (taas kerran)? – Tekninen analyysi 15.10.2019

Paljoa ei ole tapahtunut kaaviossa, mutta muutama mielenkiintoinen seikka voi auttaa meitä valmistautumaan tulevaisuuden kurssiliikkeisiin.

bitcoin-chart1

Viikkokaavio yksinkertaisilla moving average-luvuilla (SMA) 20 viikolta (valkoinen), 50 viikolta (keltainen), 100 viikolta (sinivihreä), 200 viikolta (punainen) sekä fibonacci-tasot karhumarkkinasta (valkoinen) ja $3 000 dollarista alkaneesta noususta. Kaaviossa on myös muutamia tärkeitä viikottaisia support/resistance (S/R) viivoja.

Meillä oli vihreä viikottainen engulfing kynttilä SMA100:n supportista (valkoinen nuoli). Näissä olosuhteissa, joissa näimme suuren pudotuksen yli $10k:n konsolidaatiosta kohtaavan vahvan tukitason SMA100:n kohdalla, kyseinen engulfing kynttilä on härkämäinen merkki. Pitkän konsolidaation aikana $13880 dollarin huipulta nämä viikottaiset vihreät engulfing kynttilät eivät saaneet aikaan paljoa ostamista, mutta nyt meillä on suurempi mahdollisuus härkävalaiden ostointoon kynttilän myötä.

Monet analyytikot näkevät varmasti tämän kuvion $7714 dollarin pohjan jälkeen bear flag konsolidaationa ennen lyhyen aikavälin trendin jatkumista alaspäin, mutta tähän ajatteluun ei kannata luottaa liikaa. Olemme kohdanneet vahvan tukitason ja näemme nyt pientä härkämäistä liikettä kynttilän myötä. Tämä lyhyen aikavälin konsolidaatio lähellä pohjia voi olla akkumulaatiovaihe ennen seuraavaa suurempaa sysäystä ylöspäin.

bitcoin-chart2

Sama kaavio hieman zoomattuna. Katsotaan seuraavaksi resistanssitasoja ylhäällä ja tukitasoja alhaalla ennustaaksemme nykyisen konsolidaation jälkeisiä liikkeitä.

Ylhäällä meillä on 38% fibonacci-taso karhumarkkinasta $9441 dollarin kohdalla, viikottainen horisontaalitaso $9623 dollarissa, keltainen 38% fibonacci-taso $9770 dollarissa ja SMA20 $9800 dollarissa. Kaikkien näiden S/R-tasojen kanssa vaikuttaa ilmeiseltä, että jos hinta liikkuu tästä ylös niin pääsemme pian $9441-$9800 dollarin alueelle.

Näen tässä mahdollisuuden, että hinta ampuu suoraan ylöspäin nykytasoilta ja jättää karhut itkemään ansaansa. Treidaajilla on kuitenkin omat niksinsä havaitakseen reaktioita näiltä S/R-tasoilta, ja omani omat liian arvokasta informaatiota yleisölle julkaistavaksi. Treidaajien on hyvä keksiä omat taktiikkaansa saavuttaakseen menestystä.

S/R-tasojen tunteminen on hyvin oleellista, jotta tietää mihin luottaa ja milloin, mutta näiden alueiden hintareaktioiden seuraaminen ja ymmärtäminen on myös tärkeää.

Alhaalla meillä on tukitasoina viikottainen horisontaalitaso $7290 dollarissa, keltainen 62% fibonacci-taso $7231 dollarissa, toinen viikottainen horisontaalitaso $6702 dollarissa ja SMA50 $6767 dollarissa. Jos hinta kääntyy alas SMA100:sta niin uskon pudotuksen SMA50 kohdalle olevan todennäköisempää kuin pysähdys 62% fibonacci-tasoon. Tämä näyttää mielestäni paremmalta kaaviossa, mutta pitkän aikavälin 62% fibonacci-tasot ovat aina vahvoja tukia, joten tilannetta pitää seurata tarkasti.

SMA50 on hyvin vahva tukitaso. En usko viikottaisen kynttilän sulkeutuvan alle sen, vaikka hinta laskisi vielä tästä. Valaat tulevat vimmassa ostamaan tuon moving averagen (vaikka monet tulevatkin pelkäämään, että bitcoin kuolee (taas kerran)).

bitcoin-chart3

Samat työkalut yhden päivän ja 4 tunnin kaavioissa muutamalla lisätyllä horisontaalisella viivalla (pinkki). Katsotaan seuraavaksi mikä voisi lopettaa tämän konsolidaation ja saada hinnan liikkumaan kohti korkeampia tai alempia tasoja.

Jos 4 tunnin kynttilä sulkeutuu päivittäisen pinkin horisontaaliviivan yläpuolella, on se hyvä merkki konsolidaation loppumisesta. Vastaavasti jos 4 tunnin kynttilä sulkeutuu alle päivittäisen pinkin horisontaaliviivan, niin SMA100 antaa viitteitä suuremmasta laskuliikkeestä.

Kirjoitin bonusartikkelin teknisten analyysien välissä, jossa yritän yksinkertaisesti selittää miksi bitcoin on hyvä sijoitus ja miksi tekninen analyysi toimii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *