Tekninen analyysi 2.11: Bitcoinin kurssikehitys jatkunut tasaisena

Mitään merkittävää ei kurssille ole kahden viimeisen viikon aikana tapahtunut, olemme edelleen saman pienen support/resistanssi-alueen sisällä, rangen sisällä. Käytän englantia ja suomea sekaisin, koska olen opiskellut alaa aina englanniksi ja uskon että näin useammat muutkin tuntevat termit paremmin.

Bitstamp-pössin viikkokaavio muutamalla trendiviivalla ATH-huipulta sekä viikkopalkkien horisontaalisilla S/R-viivoille ja SMA50-keskiarvokäyrällä.

Tässä sama viikkokaavio Bitstampista joka oli esillä edellisessäkin kirjoituksessani. Emme nähneet viikkopalkin sulkeutumista yli 6702 dollarin missä seuraava vihreä on tai alle 6153 dollarin missä seuraava punainen on. Tälläinen sulkeutuminen todennäköisesti ennustaa suunnan kurssille tuleville kuukausille.

Bitstamp-pörssin päiväkaavio samankaltaisilla S/R-viivoilla mitä käytettiin viikkokaaviossa ylempänä.

Päiväkaavion palkkien sulkeutumisten käyttäminen signaaleina mahdollistaa nopeamman reagoinnin, mutta omaa suuremman riskin, kun viikkopalkin sulkeutumisella on puolestaan enemmän painoarvoa.

Yllä näkyy samankaltaiset S/R-viivat päiväkaaviossa. Sulkeutuminen alle 6140 dollarin, missä seuraava punainen on olisi negatiivista, kun taas sulkeutuminen yli 6750 dollarin seuraavan vihreä viivan kohdalla olisi positiivista.

Bitfinex-pörssi samoilla viivoilla.

Huolimatta Bitfinex-pörssin suuresta kurssipiikista niin samat S/R-viivat toimivat sielläkin. Yksinkertainen tapa määrittää “range” kurssille.

Bitstamp-pörssin kuukausikaavio kurssinousun ajalta johdetuilla S/R-viivoilla.

Kuukausikaaviossa olen piirtänyt S/R-viivat bull marketin ajalta, kun kurssi nousi aina 20 000 dollariin asti. Korrektio huipun jälkeen on seurannut näitä tasoja kohtuullisen hyvin ja uskon, että tämä on hyvä tapa määrittää karkeasti isot S/R-tasot.

Jos siis rikomme viikkokaavion support-tason, niin kuukausikaavion seuraava support-taso on noin 4700-5000 alueella ja vastaavasti, jos rikomme resistanssi-tason viikkokaaviosta, niin seuraava resistanssi-taso kuukausikaaviossa on noin 10000-11400 alueella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *