Tekninen analyysi 3.8: Nousu pysähtyi korrektioon

Puhuin viime kerralla paljon EMA-käyristä (exponential moving average), mutta unohdin mainita SMA:t (simple moving average), kuten viikkokaavion SMA50:ä, josta olen puhunut paljon aikaisemmin. No nyt nousu noin 6000 dollarin pohjilta torppasi siihen ja olemme paraikaa näkemässä suurempaa korrektiota.

Viikkokaavio, oranssi on 60:n viikon EMA ja keltainen on 50:n viikon SMA. Alhaalla on RSI-indikaattori ja kaaviossa näkyy myös muutama horisontaalinen support/resistanssi alue.

SMA50:ä toimi onnistuneesti resistanssina ja kurssi kääntyi sen kohdalta laskuun. Samalla alueella oli myös horisontaalinen resistanssialue helmikuun laskun ajoilta. Nyt olisi tärkeää, että viikkopalkki ei sulkeutuisi keltaisen EMA60:n alle. Jos näin käy, niin todennäköisesti näemme uudet pohjalukemat alle 5774 dollarissa.

6800 dollaria oli myös taso, mistä voimakas nousu alkoi, niin sanottu “breakout level”. Sopisi hyvin, jos kävisimme lähellä sitä ja jatkaisimme nousua. Jos tämä alue ei toimikaan supporttina, niin spekuloijat alkavat todennäköisesti myymään ja saatamme peräti saada kunnon kapitulaation tulevina kuukaisina.

Päiväkaavio fibonacci-tasoilla ja RSI-indikaattorilla.

Päiväkaavion RSI teki hidden bearish divergenssin samaan tapaan, kun kurssin tehdessä huipun 10 000 dollarissa. Tällä kertaa emme saaneet toista pientä peräkkäistä huippua, vaan RSI on jo painunut kohtuullisen alas.

8400 dollarin 62% fibonacci-alue toimi resistanssina, josta käännyimme alaspäin. Nyt 6800 dollarin 62% fibonaccin tulisi toimia supporttina, jotta emme tekisi uutta pohjaa alle 5774 dollarin.

Nämä yksinkertaiset fibonacci-tasot aiheuttavat usein reaktioita ja olen kirjoittanut niistä todennäköisesti liian vähän. Yksinkertaiset asiat toimii, jos niitä seuraa ja laatii hyvällä riskienhallinnalla varustetun strategian niihin perustuen.

Kaavioideni tarina kulminoituu tällä kertaa siihen, että 7100-6800 dollarin alue on todennäköinen paikka missä nähdään kestääkö se supporttina, käännytäänkö takaisin ylöspäin vai rikkoutuuko se. Jos se rikkoutuu, niin sitten todennäköisesti menemme alle 5774 dollarin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *