Coinmotionilta uusia ainutlaatuisia palveluja – Viikkokatsaus 41/2019

Hellurei ja hyvää syksyä, arvon kanssakoinaajat! Meillä on ollut täällä toimistolla pikkusen astetta kiireisempi viikko. Olemme nimittäin koko viikon ajan häslänneet kaikenlaisten uusien palvelujen parissa parantaaksemme Teidän käyttäjäkokemustanne pääpalvelussamme Coinmotionissa. Ja hyvin ollaankin parannettu, vaikka sen itse sanomme.

Nimittäin päästyämme Finanssivalvonnan alaisiksi ja saatuamme maksulaitosluvan yhtenä harvoista alan yrityksistä koko Euroopassa, olemme saaneet aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tarjota ja kehittää palveluja. Nyt olemme jo lanseeranneet pari uutta mahdollisuutta, jollaisia ei muilta firmoilta koko Euroopassa löydy. Lisäksi aiomme tykittää tulevaisuudessa vielä parempia, vielä hienompia ja vielä kauniimpia palveluja. Coinmotionista on kovaa vauhtia tulossa kryptomaailman Lambo. Sellainen kiiltävän punainen kaara, jonka moottorista löytyy ytyä ja jollaisella tämäkin toimittaja ajelisi ennemmin kuin vanhalla Fiatillaan.

Tässä viikokatsauksessa avaamme vähän paremmin noita palveluja. Lisäksi tsekkaamme tietysti muutamia viikon tärkeimpiä uutisia niin kotimailta kuin kansainvälisestikin. Verottaja on tehnyt meille uusia sokkeloita ratkaistavaksi, euro halutaan digitaaliseksi ja Libra on jälleen kerran lirissä. Mutta bitcoin sentään näyttäisi jämähtäneen nyt vähän parempiin asemiin verrattuna viimeaikaisiin karhumarkkinoihin.

Viime viikon katsaukseen voit tutustua täältä.

Coinmotion julkisti uusia palvelujaan viime keskiviikon asiakastapahtumassa.

Coinmotionilta uusia palveluja suomalaisille asiakkaille

Suomen suurin kryptovaihtoalusta ja Bittiraha.fi:n sisarpalvelu Coinmotion on julkaissut kaksi uutta ominaisuutta suomalaisille käyttäjilleen, nimittäin välittömät rahansiirrot mistä tahansa kotimaisista pankeista sekä eurosiirrot käyttäjien kesken.

Viime viikolla Coinmotion otti käyttöön Paytrail-ominaisuuden, jonka avulla suomalaiset asiakkaat voivat siirtää varoja välittömästi mistä tahansa suomalaisesta pankista Coinmotion-alustalle. Siirrot eivät maksa asiakkaille mitään ylimääräistä ja ne ovat yhtä turvallisia kuin mitkä tahansa pankkisiirrot.

Myös eurosiirrot käyttäjien kesken lanseerattiin viime viikolla. Nyt Coinmotion-asiakkaat voivat siirtää välittömästi euroja tililtä toiselle. Myös tämä palvelu on käyttäjille maksuton.

Vaikka molemmat palvelut ovat toistaiseksi käytössä ainoastaan suomalaisille asiakkaille, on näitä palveluja tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa koskemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Coinmotion on tällä hetkellä ainoa eurooppalainen kryptoalan yritys, joka voi tarjota tällaisia palveluja johtuen Coinmotionin saamasta maksuvälityslaitosluvasta.

Voit lukea täältä lisää palveluun liittyviä Coinmotion kokemuksia.

Coinmotionin uudet palvelut ovat uniikkeja koko Euroopassa.

Verottajalta uudet ohjeet kryptoille

Suomen verohallinto on julkaissut uudet ohjeet koskien virtuaalivaluuttojen verotusta. Verottaja joutui laatimaan uuden ohjeistuksen korkeimman hallinto-oikeuden päätettyä, että aikaisempi ohjeistus ei noudattanut Suomen lakia tai yleisiä verotusoikeudellisia periaatteita.

Uudet verotusohjeet tekevät kryptovaluuttojen verotuksesta ainakin näennäisesti selkeämpää ja yhdenmukaisempaa. Verotuksessa voi käyttää tulevaisuudessa normaaleja hankintameno-olettamia, minkä lisäksi kryptovaihdannassa tapahtuvia tappioita voi kirjata verovähennyksiksi samaan tapaan kuin muissa sijoituksissa. Lisäksi kryptovaluuttakauppoihin on sovelletteva tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä.

Vaikka verotusohjeet ovat nykyään aikaisempaa selkeämmät ja johdonmukaisemmat, pyrkivät suomalaiset kryptoaktivistit edelleen parantamaan kryptovaluuttoja koskevaa verotusta ja tekemään siitä kilpailukykyisempää kansainvälisesti. Tämä ohjeistus tuskin jäänee viimeiseksi asiaa koskevaksi ohjeistukseksi.

Verottaja pyrkii selventämään kryptoverotusta, mutta kaikki eivät ole vieläkään tyytyväisiä.

Libra menetti lisää tukijoitaan

Facebookin Libra-kryptorahan tukijoiden määrä hupenee entisestään. Visa, Mastercard, eBay, Stripe ja Mercado Pago ovat seuranneet PayPalia ja vetäneet tukensa pois kryptovaluuttaa kontrolloivalta Libra Associationilta. Alkuperäisistä 28 tukijasta jäljellä on enää 23.

PayPalin tavoin nyt projektin jättäneet yritykset ovat kertoneet, että ne saattavat harkita osallistumistaan uudestaan myöhemmin, mikäli Libra tulee hankkeena onnistumaan. Facebook on ilmoittanut, että Libra on tarkoitus julkaista vuonna 2020, mutta erilaiset vastoinkäymiset saattavat venyttää laukaisua vielä pidemmälle.

Facebookin kryptorahaa hallinnoivalla Libra Associationilla on tarkoitus järjestää ensimmäinen virallinen tapaamisensa ensi viikolla. Tapaamisessa on tarkoituksena allekirjoittaa virallisesti Libra-kryptovaluutan julkaisuasiakirjat kaikkien jäljellä olevien yritysten kesken.

Visa ja Mastercard kuuluivat Libran merkittävimpiin tukijoihin.

Saksan valtionvarainministeri haluaa digitaalisen euron

Saksan valtionvarainministeri Olaf Scholz on kertonut kannattavansa digitaalista euroa. Scholz myös toisti Libraa koskevan kriittisen kantansa. Ministeri kertoi näkemyksistään saksalaiselle bisnesjulkaisulle Wirtschafs Wochelle.

“Digitaalinen euro olisi hyväksi Euroopan taloudellisille keskuksille ja niiden integroimiselle maailmanlaajuisiin talousjärjestelmiin. Meidän ei tulisi jättää tätä alaa pelkästään Kiinalle, Venäjälle, USA:lle tai yksityisille toimijoille,” Scholz kertoi.

Scholzin mukaan euroalue ja EU voisivat hyötyä digitaalisesta eurosta monella tavalla. Sähköistä rahaa voitaisiin siirtää nopeammin, minkä lisäksi se voisi vähentää erilaisia siirtokuluja ja siten tehostaa taloudellista järjestelmää.

Sen sijaan Facebookin Libran kaltaisia järjestelmiä Scholz ei näe hyödyllisinä, vaan hän yhtyy muiden europäättäjien Libra-vastaiseen näkemykseen. Scholzin ja muiden europäättäjien mukaan valuutan hallitsemisen tulee pysyä edelleen valtioilla ja keskuspankeilla, ei Facebookin kaltaisilla yksityisillä yrityksillä.

Valtionvarainministeri Olaf Scholz uskoo, että euroalue hyötyisi valtavasti digitaalisesta rahasta.

Bitcoin on edelleen rikollisuudessa käytetyin kryptovaluutta

Europolin tuoreimman IOCTA:n (Internet Organized Crime Threat Assesment) mukaan bitcoin on edelleen rikollisten keskuudessa suosituin kryptovaluutta, vaikka se soveltuukin rikolliseen toimintaan erityisen huonosti. Monero ja muut yksityisyyteen keskittyneet kryptovaluutat ovat kasvattaneet suosiotaan rikollisten keskuudessa, mutta ne ovat edelleen hyvin vähän käytettyjä verrattuna Bitcoiniin.

Europolin raportin mukaan Bitcoinin suosio kyberrikollisten keskuudessa johtuu pitkälti samoista syistä kuin Bitcoinin dominanssi muussakin kryptovaluuttatoiminnassa. Bitcoin on ylivertaisesti tunnetuin ja käytetyin kryptovaluutta, minkä lisäksi sen infrastruktuuri on valovuosia kaikkia muita kryptovaluuttoja edellä.

“Bitcoin on edelleen kaikista käytetyin krypto, minkä uskomme johtuvan sen tunnettuudesta asiakaskunnan keskuudessa,” kertoo Europol.

Vaikka Bitcoin onkin käytetyin kryptovaluutta, sen käyttö rikollisessa toiminnassa tulee todennäköisesti laskemaan. Bitcoinin lohkoketju on avoin ja julkinen, minkä vuoksi Bitcoiniin liittyvää rikollista toimintaa on usein hyvin helppo seurata ja jäljittää. Mikäli rikolliset oppivat laajamittaisemmin ymmärtämään kryptovaluuttojen teknisiä ominaisuuksia, tulee Bitcoinin suosio todennäköisesti laskemaan.

Vaikka Bitcoin onkin rikollisten eniten suosima kryptovaluutta, on sen laillinen käyttö nykyään huomattavasti suurempaa kuin laittomaan toimintaan liittyvä käyttö. Kryptovaluutat muodostavat myös vain pienen murto-osan kaikesta rikollisesta varainsiirrosta. Suurin osa rikollisuudesta suoritetaan edelleen perinteisillä fiat-valuutoilla, kuten euroilla ja dollareilla.

Vaikka Bitcoin onkin suosittu rikollisten keskuudessa, sen käyttäminen saa kriminaalit helposti poseen.

Alipay kieltää Bitcoin-siirrot

Kiinalainen nettikauppajätti Alibaba on ilmoittanut estävänsä kaikki kryptovaluuttoihin liittyvät varainsiirrot, jotka kulkevat sen AliPay-maksusovelluksen kautta. Alibaban päätös liittyy kiinalaisiin rahanpesua koskeviin säännöksiin, jotka edellyttävät maksunvälittäjiä tunnistamaan asiakkaitaan ja estämään potentiaalisesti riskialttiit siirrot.

“Jos havaitsemme, että siirto liittyy bitcoiniin tai muihin virtuaalivaluuttoihin, tulee Alipay välittömästi pysäyttämään asiaan liittyvät maksujärjestelyt,” Alipay ilmoitti Twitterissä.

Alipay on ollut käytössä muun muassa kryptopörssijätti Binancella. Aikaisemmin asiakkaat saattoivat käyttää Alipaytä ostaakseen kryptoja fiat-valuutoilla. Alipayn ilmoituksen jälkeen Binance on kertonut, että vaikka käyttäjät eivät voikaan enää ostaa suoraan kryptoja Alipayllä, he voivat edelleen käyttää Alipaytä käyttäjien keskinäisissä kryptokaupoissa.

Kiina on harjoittanut jo vuosien ajan kryptovastaista politiikkaa johtuen kryptovaluuttojen mahdollisuudesta siirtää taloudellista valtaa pois keskuspankeilta. Aikaisemmin Kiinan keskuspankilla oli suunnitelmissa julkaista oma virtuaalivaluuttansa, mutta viimeisimpien tietojen mukaan nämä suunnitelmat ovat ainakin toistaiseksi jäissä.

Alipay oli yksi käytetyimmistä tavoista ostaa kryptovaluuttoja Kiinassa.

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *