Bitcoin-kurssianalyysi 6.4.2015: Breakouttia odotellaan yhä

Viime artikkeleiden sininen vaihtoehto näyttää olevan edelleen voimassa, tosin 2-aalto ei noussut kuin hädin tuskin target-laatikon sisälle. Käyn tässä artikkelissa tilanteen kimppuun ensin päiväkaavion hyväksi havaituilla indikaattoreilla ja sitten kerron enemmän tilanteeseen sopivasta elliott wave -laskennasta. Myös short/long-tilastoista on hyvä mainita muutama huomio. Vaihdoin ohjelmiston Tradingviewin tarjoamasta Sierra Charttiin ja täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen Sierra Chartin käytettävyyteen.

Päiväkaaviot Bitfinex- ja Okcoin-pörsseistä. Valkoiset SMA20 (bollinger bands) ja 2- sekä 3-deviaatioviivat, pinkki SMA200, turkoosi SMA100, keltainen SMA50 sekä harmaa ichimoku-pilvi. Kurssin alta löytyy MACD, RSI ja volyymi.

Noin 300 dollarin jälkeen rikoimme kaikki SMA:t ja kävimme ichimokun alarajalla. Pullback oli odotettavissa ja olemmekin nousseet aina SMA50:lle asti. Jos emme sulkeudu SMA50:n yläpuolelle niin on odotettavissa, että lasku jatkuu. Jos sulkeudumme SMA50:n yläpuolelle niin saatamme lähteä nousemaan kohti SMA200:a. Positiivisessa vaihtoehdossa kävisimme luultavasti kimpoamassa SMA20:stä ja rikkoisimme sitten SMA50:n.

MACD meni ristiin ylöspäin, mutta on vielä nollan alapuolella, mikäli MACD nousee yli nollan lupaa se nousun jatkumista. RSI meni himpun verran yli 50, mikä on himpun verran positiivista. Volyymi ei ole lupaava nousun kannalta.

Bollinger bandsin deviaatioviivat ovat tiukentumassa, joka yleensä tarkoittaa, että seuraava liike on kohtuullisen voimakas. Varsinkin Okcoin-pörssissä ichimoku on toiminut hyvin resistanssina ja supporttina, nyt näyttää siltä, että kurssi saattaa rikkoa sen alaspäin.

Jos lähdemmekin ylöspäin niin ennen SMA200:a matkan varrella on resistanssina viikkokaavion bollinger bandsin keskiviiva eli viikkokaavion SMA20, joskus myös päiväkaavion SMA140:na tunnettu. Tämä on nyt noin 280 dollarin paikkeilla. Alla kuva tästä.

Laitan alle vielä kuvan päiväkaavion mahdollisesta head and shoulders -muodostelmasta, jonka target olisi noin edellisen ison pohjan tienoilla. Tämän muodostelman varmistuksena käytetään alemman horisontaalisen viivan (neckline) leikkautumista.

Yllä 6h-kaavio, EWO:n (elliott wave oscillator) kanssa. Tämä on siis jo aikaisemmissa artikkeleissa esitetty ja ei ole syytä vaihtaa tätä todennäköisimmän laskennan paikalta. Olisimme juuri päättäneet 2-aallon, viiden aallon impulssista alaspäin. Tämä viiden aallon impulssi olisi vieläkin isomman viiden aallon impulssin III-aalto.

EWO:ssa nähtävissä kaksikin eri divergenssiä, jotka puoltavat 2-aallon päättymistä. 2-aalto koostuu kolmesta aallosta, abc-tyyppisesti. Koska b-aallon pullback oli niin voimakas niin c-aalto jäi aika matalaksi ja nipin napin ylsi 38-62% target-alueelle. C-aallon sisällä olevan impulssin viisi aaltoa näyttävät myös olevan valmiita. Kolmas aalto on normaalisti vähintään 162% impulssin ensimmäisen aallon korkeudesta, mutta koska 166 dollarin pohja on samalla alueella niin voidaan sitä pitää hyvänä vaihtoehtona myös. Alla kuva tästä.

Toiseksi todennäköisin vaihtoehto mielestäni on, että 1-aalto onkin A-aalto, 2-aalto B-aalto ja seuraavaksi tulisi C-aalto. C-aalto olisi normaalisti jotain 100-162% väliltä. Koska 2-aalto jäi näinkin heikoksi tarkoittaa se yleensä, että mahdollisen 4-aallon pullback tulisi olemaan voimakas.

Shortit eivät ole lähteneet laskuun. Longit ovat pysyneet samalla tasolla. Suurehko määrä shortteja hidastaa mahdollista laskua jos treidaajat alkavat sulkemaan niitä. Vaihtoehtoisesti shortit auttavat nousua mikäli kurssi rikkookin SMA50:n ja lähtee nousemaan. Longien määrä on tosin niin suuri, että se kääntää tilaston kokonaisuudessa kuitenkin negatiiviseksi kurssin kannalta. 25 miljoonaa lainattua dollaria on nykykurssilla noin 100 tuhatta bitcoinia, mutta orderbookin ohuudesta johtuen niitä ei voida sulkea samanaikaisesti tällä hinnalla.

Mikäli tulee mieleen kysymyksiä aiheesta tai esimerkiksi jokin termi on hämärän peitossa niin laittakaa kommenttia niin vastailen mielelläni, kunhan kerkiän. Sierra Chartin -ohjelmisto on muuten nykyään ilmainen bitcoinin osalta. Suosittelen kokeilemaan, mikäli charttaaminen kiinnostaa.

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä. Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo, vaan yleinen analyysi bitcoin-valuutan markkinatilanteesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *