Ruotsalainen GreenMerc ostamassa suomalaisen kryptovaluuttapörssi Northcrypton

GreenMerc ostaa Northcrypton

Ruotsalainen fintech-yritys GreenMerc on ilmoittanut tiedotteessaan 26.6.2024 aikovansa ostaa kryptovaluuttapalveluihin erikoistuneen suomalaisen kryptovaluuttapörssi Northcrypto Oy:n. GreenMerc on listattu NGM Nordic SME:ssä tunnuksella GMERC B.

Northcrypton asiakaskunta on 23 000 asiakasta ja raportoitu liikevaihto oli 195 miljoonaa kruunua (17,1 miljoonaa euroa) vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

GreenMerc ja Northcrypto ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen (LOI, letter of intent), jossa esitetään ehdotetun yrityskaupan keskeiset ehdot. Due diligence -prosessi ja lopulliset hankintaehdot alkavat tiedotteen mukaan välittömästi.

Yritysosto tukee GreenMercin strategisia tavoitteita laajentaa teknologia-alustaa sekä parantaa innovaatio- ja compliance-toimintoja. Yhdistymisen odotetaan luovan synergiaetuja, vahvistavan markkina-asemaa ja tuovan lisäarvoa asiakkaille ja osakkeenomistajille.

Molemmat yhtiöt ovat tällä hetkellä kannattavia ja odottavat sekä kannattavuuden että kassavirran paranemista yhdistymisen seurauksena.

LOI-ehtojen mukaisesti Northcrypto on sopinut kuuden kuukauden yksinoikeusjaksosta, jonka aikana se ei neuvottele muiden osapuolten kanssa.

GreenMerc nettisivunsa mukaan pyrkii yhdistämään perinteisen rahoituksen ja hajautetun rahoituksen (DeFi) tavoitteenaan edistää kasvua tuomalla markkinoille skaalautuvia verkkopohjaisia ​​rahoituspalveluita. GreenMerc keskittyy innovatiivisiin teknologiaratkaisuihin ja tarjoaa laajan palveluvalikoiman kehitystyöstä valmiisiin, räätälöityihin ja hallittuihin ratkaisuihin, mikä mahdollistaa GreenMercin asiakkaille helpommin saavutettavissa olevat ja läpinäkyvät rahoitusmarkkinat.

Trijo on puolestaan GreenMercin tytäryhtiö ja se pyrkii tarjoamaan helpomman tavan sijoittaa kryptovaluuttoihin. Trijo on hiljattain lanseerannut myös staking-palvelun digitaalisille omaisuuserille, joka mahdollistaa tuoton ansaitsemisen digitaalisille omaisuuserille.


Meemikolikot ovat olleet tuottoisin kryptosektori vuonna 2024

Kryptopörssi Bitbyen, kryptovaluuttadatayhtiö CoinGeckon ja kryptouutistoimisto Wu Blockchainin tietojen mukaan kryptovaluuttamarkkinalla tähän mennessä parhaat tuotot vuoden 2024 alusta lähtien on saavutettu niin sanotuilla meemikolikoilla.

Meemikolikoilla on saatu viimeisen kuuden kuukauden aikana keskimäärin 1 834 %:n tuotot. Suurimpana syynä tähän pidetään Solana-verkon kasvua: toukokuussa 541 000 uutta tokenia mintattiin Solanan (SOL) lohkoketjussa. ETF-palveluidentarjoaja VanEck on jättänyt Solanasta myös ETF-hakemuksen USA:ssa.

Solanan tarkoituksena on ollut pyrkiä tekemään infrastruktuuristaan yksinkertainen, käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen. Kryptosijoitusyhtiö Pantera Capitalin mukaan Solana olisi lohkoketjujen MacOS.

Näihin suuriin lupauksiin on kuitenkin aina suhtauduttava varauksella, sillä Solanan verkko ei ole tähän mennessä toiminut kovinkaan vakaasti. Solanan verkko on ollut 150 tuntia poissa käytöstä viimeisen vuoden aikana. Sen lisäksi siirtonopeudet ovat olleet odotettua hitaampia meemikolikoista johtuen.

Toiseksi parhaat tuotot saavutettiin RWA-tokeneilla (real-world asset token), joiden tuotto oli 214 %. Institutionaaliset sijoittajat ovat olleet erityisen kiinnostuneita tästä ”kaiken konkreettisen vanhan finanssimaailman varallisuuden tokenisoinnista”.

Tällä voidaan tarkoittaa esimerkiksi kiinteistö- ja maaomistuksen tai osakeyhtiön osakkeiden omistamisen tokenisointia. Tällöin jo pienillä varallisuudella olisi mahdollisuus omistaa esimerkiksi kiinteistöjä, koska tokenisoinnissa kiinteistöomistus pilkotaan hyvin pieniin osiin. Omistusten välistä kaupankäyntiä pyritään samalla saamaan aikaisempaa aktiivisemmaksi.

Selvityksen perusteella tekoälyyn perustuvilla lohkoketjuprojekteilla saavutettiin 72 %:n tuotot. Hajautetut infrastruktuuriverkot (DePIN) tarjosivat myös hyviä mahdollisuuksia: Ne tuottivat sijoittajille 59 %:n tuotot.

Kryptovaluutoista bitcoinin (BTC) tarjosi 45 %:n ja ethereum (ETH) 50 %:n tuoton viimeisten kuuden kuukauden aikana. Tämän lisäksi layer-1-tason alustoilla oli mahdollista saavuttaa 43 %:n tuotto.

Pelaamiseen keskittyvä gaming-sektori sen sijaan tuotti sijoittajilleen 19 %:n tuoton. Hajautetun talouden (DeFi) sijoituskohteet eivät ole pärjänneet yhtä hyvin, sillä ne tuottivat vuoden alusta lähtien vain 3 %:n tuoton. Layer 2 -tason ratkaisuille alkuvuosi oli raskas: ne tuottivat keskimäärin –41 %:n tappion.

Tässä on kuitenkin hyvä muistaa, että suuriin tuottoihin on liittynyt myös merkittävä riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä. Useisiin meemikolikkoprojekteihin on sisältynyt epäilyjä sisäpiirikaupoista sekä pump & dump -huijauksista.

Tämän lisäksi useiden viihde-elämän suurten julkisuuden henkilöiden kuten potkunyrkkeilijä/influesseri Andrew Taten ja muusikoiden kuten Iggy Azalean ja Lil Pumpin omat meemikolikot ovat vaikuttaneet meemikolikoiden suosioon.

On tärkeää korostaa, että vaikka julkisuuden henkilöllä olisi miljoonia seuraajia ja vaikka he olisivat menestyneitä omalla alallaan, kuten urheilussa tai musiikissa, se ei tarkoita, että he ymmärtäisivät kryptovaluutoista mitään. Tämän vuoksi meemikolikoiden mainoksiin on syytä suhtautua aina varauksella.

Opi lisää aiheesta: Meemikolikot


Saksan ja USA:n valtion myynnit sekä Mt Gox luoneet myyntipainetta bitcoinille

Viime viikkojen aikana bitcoinin (BTC) kurssi on ollut alamäessä. Bitcoinin dollarihinta on laskenut 71 100 dollarista 61 100 dollariin (noin 14 %). Euroissa bitcoinin hinta on laskenut noin 65 400 eurosta 57 000 euroon eli noin 13 % kesäkuun 5. päivästä lähtien.

Laskun syynä pidetään esimerkiksi makroekonomisia tekijöitä, kuten talouden kasvuvauhdin hiipumista sekä korkotason mahdollista nousua. Tämän lisäksi laskupainetta bitcoinin hinnalle on lyhyellä aikavälillä aiheuttanut esimerkiksi valtioiden bitcoin-myynnit.

Saksan valtion kryptovaluuttalompakosta on myyty 54 miljoonan dollarin arvosta bitcoineja. Yhteensä Saksan valtio myi markkinoille 900 bitcoinia 25.6.2024. Saksa siirsi aiemmin 19.6.2024 yhteensä 6 500 bitcoinia, joiden arvo on noin 425 miljoonaa dollaria. Näiden bitcoinien odotetaan tulevan markkinoille myyntiin jossain vaiheessa, joten myyntipainetta bitcoinin osalta voi olla odotettavissa.

Arkham Intelligencen tietojen mukaan USA:n valtio puolestaan on siirtänyt sen omalta kryptovaluuttalompakosta 3 940 bitcoinia kryptovaluuttapörssi Coinbaseen. Arkhamin mukaan kyseessä ovat Banmeet Singhin huumetakavarikossa saadut varat, jotka yleensä on tarkoitus myöhemmin myydä esimerkiksi huutokaupassa takaisin markkinoille. Tämänkin odotetaan lisäävän myyntipainetta bitcoin-markkinalle.

Lisäksi vuonna 2014 konkurssiin mennyt bitcoin-pörssi Mt. Gox on ilmoittanut aloittavansa maksamaan takaisin asiakkailta varastettuja bitcoineja heinäkuun ensimmäisellä viikolla 2024. Kyseessä on yhteensä 140 000 bitcoinia, joiden arvo on noin 9 miljardia dollaria.

Mt. Goxin takaisinmaksut toteutetaan bitcoineissa ja Bitcoin Cash -kryptovaluutassa. Näiden takaisinmaksujen odotetaan myös lisäävän myyntipainetta bitcoinin hintaan. Mt. Goxiin liittynyt tutkinta ja takaisinmaksujen lykkäykset ovat kestäneet tähän mennessä jo kymmenen vuotta. Mt. Goxilla on yhteensä noin 127 000 velkojaa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että bitcoinin hinta on moninkertaistunut viime vuoden aikana. Ei siis ole yllättävää, että osa sijoittajista tai valtiollisista toimijoista pyrkii kotiuttamaan voittoja bitcoinin arvon ollessa huomattavasti korkeammalla tasolla vuoden takaiseen verrattuna.


Etelä-Amerikan suurin fintech-pankki aloittaa salamaverkkomaksut

Nubank, Latinalaisen Amerikan suurin fintech-pankki, on ilmoittanut yhteistyöstä Lightsparkin kanssa integroidakseen Bitcoinin salamaverkon ja UMA:n (Universal Money Addresses) alustaansa. Tavoitteena on mahdollistaa lähes reaaliaikaiset, edulliset Bitcoin- ja fiat-valuuttamääräiset transaktiot.

Lightsparkin toimitusjohtaja David Marcus kertoo: “Olemme innoissamme tuodessamme salamaverkon Nun 100 miljoonalle asiakkaalle ja tarjotessamme ratkaisuja, jotka yksinkertaistavat heidän taloudellista elämäänsä. Lightsparkilla olemme iloisia voidessamme tukea Nubankin kryptoratkaisujen kehitystä.”

Lightsparkin teknologia pyrkii helpottamaan tapahtumien sujuvaa integrointia ja optimointia. Kumppanuus tukee Nubankin missiota tarjota tehokkaita, kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkailleen.

Nubank Cripton johtaja Thomaz Fortes toteaa: “Yhteistyö Lightsparkin kanssa on askel kohti parhaiden ratkaisujen tarjoamista asiakkaillemme ja pitkäaikaisten suhteiden vahvistamista. Lightningin tuleva integraatio korostaa Nu:n tavoitetta tarjota tehokkaampia palveluita nopeammin ja edullisemmin lohkoketjuteknologian avulla.”


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *