Osta bitcoineja helposti ja nopeasti

Bitcoin-lompakot

Näin otat Bitcoin-lompakon käyttöön

Aloita valitsemalla sinulle sopivin vaihtoehto.

1. Haluan asentaa Bitcoin-lompakon älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen. Minulla on:

2. Haluan asentaa Bitcoin-lompakon pöytäkoneelle tai läppärille.

3. Haluan käyttööni joustavan selainlompakon, joka toimii kaikilla laitteilla.

4. Haluan turvalompakon, jossa on kehittyneet turvallisuusominaisuudet.

 


Muista aina varmuuskopioida lompakkosi! Bitcoin tuo vapautta, mutta samalla se tuo myös vastuuta. Kun omistat bitcoineja, olet itse vastuussa niiden turvallisesta säilytyksestä.


 

Älypuhelimet ja tablet-tietokoneet
 

Android-laitteet

Mycelium Bitcoin Wallet

Bitcoin-lompakko Android-laitteiden ystäville. Osaa näyttää bitcoin-osoitteen QR-koodin ja vastaavasti lähettää QR-koodina näytettyyn osoitteeseen. Erittäin nopea ja kätevä käyttää.

Asenna Mycelium-lompakko tästä.

(käyttöohjeita)
 

Apple-laitteet

Breadwallet

BItcoin-lompakko iPhonen tai iPadin käyttäjille. Osaa näyttää bitcoin-osoitteen QR-koodin ja vastaavasti lähettää QR-koodina näytettyyn osoitteeseen. Erittäin nopea ja kätevä käyttää.

Asenna Breadwallet tästä.
 

Windows-laitteet

Windows-laitteiden käyttäjille suosittelemme alustariippumattomia selainlompakoita.

Windows 8 -laitteisiin suoraan asennettavat lompakot ovat toistaiseksi liian varhaisessa kehitysvaiheessa, jotta voisimme suositella niiden käyttöä.

 

Pöytäkoneet ja läppärit

MultiBit (multibit.org)

MultiBit on uudemman sukupolven Bitcoin-ohjelma, joka ei lataa koko lohkoketjua vaan ainoastaan lohkojen otsikot sekä omien osoitteiden siirrot. MultiBitin käyttöönotto onnistuu lähes välittömästi ja sen käyttö on muutenkin sutjakampaa kuin alkuperäisen Bitcoin-ohjelman.

(käyttöohjeita)
 

Electrum (electrum.org)

Lompakko, joka käyttää serveriä nopeuttaakseen toimintaa. Electrumin käyttämän palvelimen lähdekoodi on avoin eli kuka tahansa voi pyörittää Electrum-serveriä. Myös kätevä Bitcoin-lompakon tallennus salaiseen lauseeseen!
 

Bitcoin-Qt (bitcoin.org)

Se aito ja alkuperäinen, eli Bitcoinin kehittäjien luoma ohjelma. Huomattavan raskas ohjelma ja ensimmäinen käyttöönotto vie nopeallakin koneella vähintään päivän, sillä ohjelma lataa ja tarkistaa koko verkon siirtohistorian. Käyttämällä tätä olet kuitenkin Bitcoin-verkossa ns. "full node" eli täysimääräinen jäsen. Täten tuet Bitcoin-verkon turvallisuutta ja toimivuutta. Suositellaan käytettäväksi vain SSD-kovalevyn kanssa. Tarpeen on myös vähintään 1 gigatavu keskusmuistia ja nopeahko prosessori.

(käyttöohjeita)

 

Selainpohjaiset lompakot

Blockchain Wallet (blockchain.info/wallet)

Webbilompakko, jossa on todella kattavat ominaisuudet käytettävyyden ja turvallisuuden puolesta. Tälle lompakolle on natiivisovellukset iPhonelle, Androidille, Windows Phonelle ja Meego/Sailfish alustoille.

(käyttöohjeita)
 

EasyWallet (easywallet.org)

Selaimella käytettävä helppokäyttöinen ja kevyt lompakkovaihtoehto. Luo käyttäjälle URL-osoitteen, jonka avulla lompakko on käytettävissä missä vain. Toimii myös kaikilla älypuhelimilla. Suomalainen ylläpitäjä. 

Suosittelemme EasyWalletia vain Bitcoiniin tutustumiseen ja pienille rahasummille, joten pienenkin kokemuksen kanssa kannattaa siirtyä parempiin lompakoihin. 

(käyttöohjeita)

 

Turvalompakot

Armory (bitcoinarmory.com)

Ns. heavy user-ohjelma, joka on tuunattu Bitcoin-Qt:n päälle. Monia ominaisuuksia, joita ei muista ohjelmista löydy. Soveltuu erityisesti offline-lompakoiden tekemiseen. Tässä linkki offline-lompakkoja koskevaan keskustelupalstan ketjuun.

 

Denarium (denarium.com)

Suomessa valmistetut tyylikkäät kolikot, joissa bitcoinien käyttämiseen tarvittava avain on sijoitettu fyysisesti turvahologrammin alle. Kolikot toimivat turvallisina Bitcoin-lompakoina ja soveltuvat erinomaisesti turvalliseen pitkäaikaissäästämiseen. Denarium-kolikot tarjoavat helpon tavan vastaanottaa ja säästää bitcoineja ilman tarvetta opiskella tietotekniikkaa. Riittää kun säilytät kolikon turvassa. Jokaisen kolikon mukana tuleva Bitcoin-osoite QR-koodina tekee bitcoinien lähettämisestä kolikkoon helppoa ja nopeaa!

 

Tarkempia käyttöohjeita

Multibit

Lataa MultiBit osoitteesta www.multibit.org. Asennuksen ja käynnistyksen jälkeen ohjelma on heti käyttövalmis.

Aluksi sinun täytyy luoda ohjelmalla uusi lompakko painamalla nappia ”New Wallet”. Voit valita minne lompakko tallentuu, ja antaa lompakkotiedostolle haluamasi nimen. Huom! Kannattaa pistää muistiin, minne lompakon olet tallentanut. Jos joskus suljet lompakon näkyvistä MultiBitistä, saat lompakon avattua toiminnolla "File"->"Open Wallet", jos muistat missä lompakkotiedosto on.

Lompakkotiedosto on syytä myös varmuuskopioida koneesi ulkopuolella jo varhaisessa vaiheessa esimerkiksi kovalevyrikkojen vuoksi. Voit esimerkiksi lähettää tiedoston itsellesi sähköpostitse. Lompakkosi kannattaa myös suojata salasanalla, mutta lompakkoa voi käyttää ilmankin. Valitse ”File” ja ”Add Password”.

Jos haluat vastaanottaa bitcoineja lompakkoosi, mene välilehteen ”Request”. Bitcoin-osoitteesi näkyy kohdassa ”Your address”. Anna tämä osoite heille, joiden haluat lähettävän bitcoineja tähän lompakkoosi.

Jos haluat lähettää bitcoineja, mene välilehteen ”Send”. Laita saajan bitcoin-osoite kohtaan ”Address” ja summa kohtaan ”Amount”. Ohjelma näyttää sinulle automaattisesti kuinka paljon bitcoineja olet lähettämässä Mt. Goxin tämänhetkisen dollarikurssin mukaan. Halutessasi voit laittaa ohjelman hakemaan kurssia muista pörsseistä tai muilla valuutoilla. Vaihto onnistuu ”View” ja ”Preferences” kohdasta.

”Transactions” välilehdestä näet lompakostasi lähteneet ja lompakkoosi saapuneet bitcoin-siirrot.

Mycelium Bitcoin Wallet

Lataa ohjelma Android-puhelimeesi Google Playn kaupasta . Ohjelma on heti käyttövalmis. Aloitusnäkymällä näät bitcoin-osoitteesi ja tämän qr-koodina kohdassa ”Your bitcoin address”. Näät myös lompakkosi bitcoin-saldon kohdassa ”balance”. Lompakkosi bitcoin-siirtohistoria on oikealla kun pyyhkäiset näyttöä.

Pääset muuttamaan lompakkosi asetuksia painamalla kännykkäsi asetusnappia. Kohdassa ”Address Book” voit lisätä tuttujesi bitcoin-osoitteita lompakkosi muistiin. Tästä on hyötyä jos lähetät usein bitcoineja samaan osoitteeseen. Kohdassa ”Settings” on erilaisia lompakkoosi liittyviä asetuksia. Jos kännykässäsi ei ole kunnon suojauksia, kannattaa bitcoin-lompakkoon laittaa PIN-koodi valitsemalla ”Set PIN Code”. Näin lompakkosi saa edes hieman lisäsuojaa. Lompakkosi bitcoin-osoitteen yksityisavaimeen pääset käsiksi valitsemalla ”Export Private Key”. Muista että tämä yksityisavain antaa pääsyn bitcoin-osoitteesesi, joten se on pidettävä salassa muilta! Tämä yksityisavain on tärkeää laittaa säilöön myös jonnekin muualle, kuten hyvin suojattuun sähköpostiin tai paperille. Näin varmistat että bitcoinisi eivät häviä vaikka kännykkäsi menisi rikki tai poistaisit ohjelman vahingossa. Valitsemalla ”Show qr-code”, voit skannata yksityisavaimesi tai ottaa kuvan siitä, ja painamalla qr-koodin alapuolista ”Copy Private Key to Clipboard” saat kopioitua yksityisavaimesi liittämistä varten.

Jos haluat vastaanottaa bitcoineja, anna bitcoin-osoitteesi lähettäjälle. Jos olette samassa paikassa ja lähettäjällä on mahdollisuus skannata kännykkäsi viivakoodinlukijalla, mene kohtaan ”Receive”. Ohjelma kysyy haluatko määrittää valmiiksi summan, jonka maksaja on lähettämässä sinulle. Jos et halua määrittää summaa, klikkaa ”No” ja anna maksajan skannata kännykkäsi. Näyttö himmenee jotta se olisi helpompi skannata. Jos valitsit ”Yes”, näppäile ruutuun haluamasi summa ja paina ”Next”. Näin maksaminen toimii nopeammin.

Jos haluat lähettää bitcoineja, paina aloitusnäytöllä ”Send”. Ohjelma antaa erilaisia tapoja lisätä vastaanottajan osoite. Voit skannata vastaanottajan qr-koodin, valita haluamasi osoitteen osoitekirjastostasi, näppäillä osoitteen merkki kerrallaan, tai liittää kopiomasi osoitteen. Osoitteen lisäämisen jälkeen laita haluamasi summa kohtaan ”Enter Amount”. Paina ”Send” ja bitcoinit lähtevät matkaan.

 

Blockchain Wallet

Blockchain walletin käytön voit aloittaa täältä. Luo lompakkosi painamalla ”Create My Free Wallet”. Lompakkoa luodessa on hyvä antaa sähköpostiosoite, vaikka se onkin valinnaista. Jos lisäät sähköpostiosoitteesi, sinulle lähetetään väliajoin enkryptattuja varmuuskopioita lompakostasi, joten bitcoinisi ovat paremmin säilössä. Lompakollesi on annettava erittäin hyvä salasana! Tällaiseksi salasanaksi riittää yleensä 15 merkin rimpsu, joka ei ole sanakirjoista löytyvä sana, ja jossa on numeroita ja lisämerkkejä. Blockchain-lompakoita on hakkeroitu heikkojen salasanojen takia. Jos unohdat salasanasi, bitcoinisi katoavat ikuisiksi ajoiksi.

Kun kirjaudut sisään palveluun, näet lompakkosi bitcoin-saldon kohdassa ”Final Balance”. Kohdassa ”This Is Your Bitcoin Address” näet oman bitcoin-osoitteesi. Voit antaa tämän osoitteen henkilöille, joiden haluat lähettävän sinulle bitcoineja. Vaihtoehtoisesti voit antaa henkilön skannata viivakoodinlukijalla osoitteesi vieressä näkyvän qr-koodin. Voit mennä kohtaan ”Receive Money”, jossa näät enemmän tietoa lompakostasi. Siellä voit halutessasi luoda lompakkoosi uusia bitcoin-osoitteita toiminnolla ”New Address”.

Kohdassa ”Send Money” voit lähettää bitcoineja. Toiminnolla ”Quick Send” saat lähetettyä bitcoineja kätevästi. Laitat vain vastaanottajan osoitteen kohtaan ”To” ja lähetettävän määrän kohtaan ”Amount”. Sen jälkeen painat kohtaa ”Send Payment”, ja bitcoinit lähtevät matkaan.

Voit katsoa bitcoin-lompakkosi siirtoja kohdassa ”My Transactions”. Kohdassa ”Import/Export” voit siirrellä yksityisavaimia, joilla bitcoin-osoitteisiin pääsee käsiksi.

Bitcoin-Qt

Lataa ohjelma bitcoin.org

Asenna ja käynnistä ohjelma. Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma luo sinulle oman Bitcoin-lompakon. Se tallentuu C:\Users\windowskäyttäjätunnuksesi\AppData\Roaming\Bitcoin  -hakemistoon nimellä wallet.dat. Tämä tiedosto on syytä varmuuskopioida koneesi ulkopuolella jo varhaisessa vaiheessa esimerkiksi kovalevyrikkojen vuoksi. Voit esimerkiksi lähettää tiedoston itsellesi sähköpostitse.

Alkunäkymässä tulee tieto ohjelman synkronisointivaiheesta. Bitcoinin blokkiketjun koko kasvaa koko ajan ja niin myös ensimmäiseen synkronisointiin menevä aika. Nykyisellään tehokkaaltakin koneelta menee pari-kolme tuntia synkronisoida itsensä ajan tasalle. Jatkossa ohjelmaa käynnistäessä synkronisointi on paljon nopeampi.

Esimerkki synkronisointivaiheesta ja yleisnäkymä ohjelman aloitusruudusta:

Ohjelman käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Bitcoinien vastaanottaminen-välilehdeltä voit noukkia vastaanottosoitteen ensimmäisten bitcoinien vastaanottamista varten. Rahansiirrot-välilehdeltä näet lompakkoosi tulleet ja menneet siirrot (hiiren oikealla lisätietoja siirrosta). Osoitekirjaan voit lisätä nimimerkkejä vastaamaan tiettyjä bitcoin-osoitteita.
 
Bitcoinien lähettämiseen tarvitset vastaanottajan Bitcoin-osoitteen ja sinun on hyvä odottaa että ohjelma on synkronisoitunut verkon kanssa, jotta lähetys lähtee välittömästi.
 
Esimerkki valmiiksi täytetystä lähetysruudusta, huomaa ohjelman alapalkista näkyvä hyvä yhteys verkkoon palkkeina sekä täysi synkronisointi check-markin muodossa):

 

EasyWallet.org

EasyWalletin käyttö on tehty erittäin helpoksi! Käyttöönottoa varten tarvitsee vain surffata easywallet.org -osoitteeseen ja sivusto luo käyttäjälle automaattisesti oman Bitcoin-osoitteen ja lompakon URL-osoitteen, joka on erittäin tärkeä pitää tallessa. Lompakkosivusta kannattaakin tehdä heti kirjanmerkki ja avata EasyWallet sen jälkeen aina kirjanmerkistä. Jos avaat EasyWalletin muutoin, saat näkyvillesi uuden tyhjän lompakon etkä aikaisemmin tekemääsi.

Ole varovainen lompakon URL-osoitteen kanssa, jos se päätyy vääriin käsiin, lompakkosi tyhjennetään sillä sekunnilla. Se kannattaa myös varmuuskopioida, koska jos se katoaa, et pääse enää käsiksi lompakkoosi.

EasyWallet-lompakkoon ladataan bitcoineja kopioimalla sivuston ilmoittama lompakon vastaanotto-osoite "Vastaanota maksu" -kohdasta. Tämän Bitcoin-osoitteen avulla kolikot löytävät perille uuteen lompakkoosi.

Kun kolikot ovat juuri lähteneet lompakkoosi, tulee tilanne näyttämään suurinpiirtein tältä:

Kolikot siis näkyvät lompakossa, mutta eivät ole vielä "confirmed"-saldossa. Siirto tarvitsee kuusi vahvistusta Bitcoinin ketjussa, kunnes se muuttuu vahvistetuksi. Siihen menee keskimäärin 6 x 10 minuuttia, eli tunti.

Kolikkosi ovat lähettävissä eteenpäin, kun sivusi näyttää alla olevalta. Kuvassa näkyy myös uuden siirron valmistelu, joka on "Lähetä!"-napin painamista vaille valmis. Siirtoa varten tarvitset vastaanottajan Bitcoin-osoitteen, samankaltaisen kuin sinulla on "Vastaanota maksu" -kohdassa. Easywalletin ylläpitäjä on yhdistänyt palveluun myös sähköpostin, voit lähettää mihin tahansa sähköpostiin kolikot, niille luodaan silloin oma Easywallet-lompakko.

Esimerkki vahvistuneesta saldosta ja lähettävästä siirrosta:

 

Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Reddit icon

Yritysinfo / Company info

Prasos Oy
Y-tunnus 2469683-1
Rekisteriseloste

Sosiaalinen media

Facebook
Twitter
 
Seuraa Bittiraha.fi:n toimintaa Facebookissa, Twitterissä, Youtubessa ja LinkedInissä!

Yhteystiedot / Contact

IRCNet Support: #Bittiraha
Live chat: Ma-Pe klo 11-19, La-Su klo 11-17