Är korrektionen över? – Bitcoin marknadsanalys 3.3.2020

Det verkar som att bitcoins kurs ville ännu sjunka en aning. Jag följer sällan nyheter och är inte uppdaterad av vad som händer i vår galna värld, men jag antar att allmänna atmosfären är ganska björnaktig, ’bitcoin dör igen’ och så vidare…

Som jag skrev i förra analysen fungerar dagliga 200 dagars medelvärdet troligen som bra stödnivå ifall nedgången fortsätter.

bitcoin-price-graph

Jag beklagar råddiga grafen, men försöker fokusera på viktigaste sakerna just nu. Högsta vita punkterade medelvärdet är från 200 dagar, och kursen gick lite nedanför. Priset rörde 50% fibonacci retracement nivån ganska noggrant och större medelvärden från 6 månader (tjock vit) och 1 år (tjock gul) samt 20 veckor (punkterad ljusröd). Vi väntar ännu på veckografens stängning, men det vore bra om den stängs ovanför alla dessa medelvärden.

bitcoin-price-graph2

På dagsgrafen ser vi att måndagens gröna ljus omringar alla bottenljus. Det kunde vara en början på uppgångstrendens fortsättning och korrektionens slut. Jag har markerat alla viktiga stöd- och resistansnivåer på vägen från botten med vita pilar.

Större bilden ser fortfarande väldigt tjuraktig ut. Även om nedgångsrörelsen ännu skulle fortsätta är det troligen bara en tidsfråga när uppgången får fortsättning. De som läsit mina analyser längre vet att jag inte bara är en bulltard som alltid spår uppgång. Jag berättar helt enkelt bara vad jag kan läsa från graferna.

Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar (enkelt förklarat)

Skribenten har skrivit över hundra bitcoin-analyser under fem år och är en väldigt erfaren bitcoin-trejdare.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *