Teknisk analys 16.9.2020: Bitcoins kurs testar viktig stödnivå

Vi har senaste veckorna sett en liten nedgångsrörelse och kursen har testat en viktig stödnivå.

På veckografen ser vi att nedgångsrörelsen från toppen vid $12,5k håller på att testa en viktig långsiktig gränsnivå vid $10-$10,5k, som nu är en stödnivå nedanför priset. Det är viktigt att nivån håller och vi inte ser ett dags- eller veckoljus stängas nedanför den. Blåa glidande medelvärdet från 100 dagar är också just nedanför kursen.

Ifall stödnivån bryts, öppnar det möjligheten för att testa årets 2020 öppning vid $7160 dollar. Långsiktiga terrängen skulle i så fall vara ungefär $10k-$7k. Det vore bättre för tjurtrenden att hålla sig ovanför det här området.

En bra nyhet är att det inte finns någon orsak för stödnivån att brytas. Priset håller redan på att växa vid skrivstunden och rörelsen kan lätt fortsätta mot toppen vid $12,5k. En övergång kunde accelerera bitcoins prisuppgång betydligt högre.

Eftersom vi har stabiliserats vid $10k redan en tid nu, tror jag inte att årets 2018 öppning vid $13880 dollar blir ett stort hinder för uppgången. Det är möjligt att vi inte ser större resistans efter $12,5k toppen förrän vi når $17k-$20k.

Här på långsiktiga dagsgrafen syns det hur tjurrallyn från $200 till $20k presenterade bra köpplatser då RSI sjönk nedanför 30. Det gällde särskilt då priset samtidigt träffade en viktig stödnivå.

Långsiktiga veckografen i sin tur visar situationer där RSI sjönk nedanför 50 och samtidigt bröt en viktig stödnivå. Det kan vara ett tecken på att tjursprånget inte är färdig för nya topper, utan behöver en längre konsolidering för att bli av med svaga händer.

Avslutningsvis tror jag alltså att det är eller var bara en normal korrektion i en börjande tjurtrend. Det kan alltså vara ett utmärkt tillfälle att köpa. Samtidigt är det ändå bra att beakta mindre sannolika björnaktiga scenarion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *