Sijoita Litecoiniin Coinmotionissa

bitcoin

Veckogranskning 29/2018: Hackade Bitcoin Hillary Clintons e-post?

Rubriken kunde anses vara avsiktligt missledande clickbait, men när vi lever i sådana tider med Internets snabbjournalism så får det vara. Hela världen har talat om Rysslands presidents Vladimir Putins och USA:s presidents Donald Trumps möte i Helsingfors. Och så har man också (igen) blandat in Bitcoin i härvan. I USA  misstänks 12 Rysslands underrättelsetjänstens arbetare för att ha inblandat sig i USA:s presidentval. Hackarna påstås nämligen ha använt bitcoins i en del av sin verksamhet.

Men mer om det om en stund. I den här granskningen går vi mer detaljerat in på Bitcoins teknologiska utveckling. Den har på sistone fått mindre uppmärksamhet då alla ögon – medgivetvis också våra – främst har studerat kurskurvorna. Bitcoin har ändå utvecklats hela tiden. I nära framtiden kan vi bla. se en uppdatering som förbättrar Bitcoin och påstås vara lika betydande som SegWit förra året. Dessutom funderar en grupp utvecklare ifall bitcoins kunde brytas med laser.

I andra nyheter kollar vi Schweiz där en bemärkt börs överväger bitcoin-handel, samt Sydafrika där flera ångrar att de inte köpt bitcoins tidigare. (Sörj inte bröder och systrar, ni hinner ännu!)

Dessutom har Bittiraha publicerat en uppdaterad version av Prasos Ab:s v.d. Henry Brades klassiska artikel, som berättar varför det bär sig att köpa bitcoins.

Mer om bitcoins kursutveckling kan du läsa från Toni Kosonens blogg.

Bitcoin har kraft och magi – och nu är det bra stund att köpa. Lue lisää about Veckogranskning 29/2018: Hackade Bitcoin Hillary Clintons e-post?

Viikkokatsaus 29/2018: Hakkeroiko Bitcoin Hillary Clintonin mailit?

 
Siitä kuitenkin lisää tuonnempana viikkokatsauksessa. Tässä katsauksessa perehdymme Bitcoinin teknologiseen kehitykseen. Se on viime aikoina saattanut jäädä vähän pienemmälle huomiolle kaikien silmien - myönnettäköön; meidänkin - tutkiessa lähinnä kurssikäppyröitä. Bitcoin on kuitenkin kehittynyt koko tämän ajan. Lähitulevaisuudessa tulemme näkemään muun muassa Bitcoinia parantavan päivityksen, jonka sanotaan olevan suuruusluokaltaan samaa kuin viime vuoden SegWitin. Lisäksi joukko kehittäjiä pohtii, voisiko bitcoinia louhia lasereilla.
 

Muissa uutisissa tsekkaamme Sveitsiä, jossa merkittävä pörssi pohtii bitcoin-kaupankäyntiä, sekä Etelä-Afrikkaa, jossa moni katuu, ettei ostanut bitcoineja aikaisemmin. (Älkääs nyt, veljet ja siskot, vielä teillä on aikaa!)

Lisäksi Bittirahalla on julkaistu Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Braden klassikkoartikkelin päivitetty versio, joka kertoo, minkä takia bitcoineja kannattaa ostaa.

Bitcoinin kurssikehityksestä puolestaan voi lukea Toni Kososen blogista.

Edellinen katsaus löytyy täältä.

Bitcoinissa on voimaa ja taikaa - ja nyt on hyvä hetki ostaa sitä. Lue lisää about Viikkokatsaus 29/2018: Hakkeroiko Bitcoin Hillary Clintonin mailit?

10 hyvää syytä ostaa bitcoineja nyt (2018 päivitys)

Nimeni on Henry Brade. Olen ollut Bitcoin-intoilija vuodesta 2011 ja Bitcoin-yrittäjä vuodesta 2012. Olen elänyt ja hengittänyt Bitcoin-maailmaa joka päivä viimeisen seitsemän vuoden ajan. Tämä on jatkumoa vuoden 2016 artikkelilleni, jossa kirjoitin kymmenestä hyvästä syystä ostaa bitcoineja juuri silloin.

Tuon artikkelin kirjoittamishetkestä, jolloin bitcoinin arvo oli $580, moni asia on muuttunut. Mutta jotkin asiat ovat pysyneet ennallaan. Tässä artikkelissa kerron kymmenen hyvää syytä ostaa bitcoineja nyt, perustuen tämänhetkisiin fundamentteihin. Englanninkielinen versio artikkelista löytyy täältä. Lue lisää about 10 hyvää syytä ostaa bitcoineja nyt (2018 päivitys)

Viikkokatsaus 27/2018: Verohallinnon uusi kryptovaluuttaohjeistus puhututtaa

Kulunut vuosi ei ole ollut Bitcoinille todellakaan helppo. Krypton arvo on pudonnut huomattavasti viime vuosien kuplahuipuista ja jo toisena vuosineljänneksenä peräkkäin kolikon kurssi on laskenut. Toisaalta se on aiheuttanut monille pettymyksiä, mutta toisaalta myös loistavia osto- ja sijoituspaikkoja.

Bittiraha.fi onkin julkaissut männäviikolla artikkelin, joka koskee hyvän ostopaikan löytämistä. Sellaisia saattaa olla tulossa - tai sellainen saattaa olla menossa.

Prasos Oy on myös uudistamassa Bittiraha.fi:n sisarpalvelua, Coinmotionia. Olemme julkaisseet uudesta Coinmotionista beta-version, josta kaipaamme käyttäjiltä palautetta. Käyttäjille on myös luvassa pullaa, sillä jos käyttäjä havaitsee beta-versiossamme puutteita tai virheitä, olemme valmiita maksamaan hänelle siitä palkkion! Kannattaa siis tulla tökkimään aukkoja järjestelmiimme, niin saadaan homma skulaamaan kaikkien kannalta paremmin.

Viikon kotimaan merkittävin uutinen lienee verottajan uusi ohjeistus, joka koskee bitcoinin ja muiden kryptojen arvonnousun verotusta. Kuten arvata saattaa, Suomen verottaja kyllä ottaa omansa, eivätkä kryptot ole poikkeus. Uusi ohjeistus selventää suomalaista kryptoverotusta, vaikkakin useita kysymyksiä jää edelleen auki.

Lisäksi puhumme Intiasta. Intian korkein oikeus on vahvistanut maan hallituksen säätämän bitcoin-kiellon. Hallituksen mukaan Bitcoinia voidaan käyttää terrorismin rahoittamiseen, rahanpesuun, kiristykseen ja kaikkeen muuhun rikolliseen toimintaan. Kryptopörssit ovat kieltäneet, että tällaista tapahtuisi ainakaan mitenkään laajamittaisesti, mutta hallitus on eri mieltä.

Hallitus saattaa hyvinkin tietää, mistä se puhuu. Suosittu intialainen oppositiojohtaja epäilee, että monet korkea-arvoiset jäsenet maan hallituspuolueessa ovat itse syyllistyneet bitcoin-petoksiin, -rahanpesuun ja muuhun touhuun. Hallitus tietty kieltää tämän. Jos syytöksille löytyy perää, joutuu hallituksen kryptopolitiikka hyvin kummalliseen valoon.

Muissa uutisissa Maltan uusi kryptoyrityksiä houkutteleva lainsäädäntö, näytönohjainvalmistajien uudet haasteet sekä Bitcoinien todellinen määrä, joka ei ole 21 miljoonaa, vaan paljon vähemmän.

Coinmotionin beta-testaus on kuin jännä aarrejahti! (Terveisin Häpeilemätön Mainos) Lue lisää about Viikkokatsaus 27/2018: Verohallinnon uusi kryptovaluuttaohjeistus puhututtaa

Bitcoin ja lohkoketju ovat myös sateenkaariväen työkaluja

Hyvää pride-viikonloppua! Vahvasti karnevalisoitu, äänekäs ja hyväntuulinen pride-kulkue, sateenkaariväen sateenkaarivärit ja median hehkutus saattavat saada välillä unohtamaan, että vaikka sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat saavuttaneet monissa länsimaissa lähestulkoon juridisen tasa-arvon, kaikkialla maailmassa tilanne ei ole näin hyvä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät nauti globaalisti tasa-arvoa. Esimerkiksi homoseksuaalisuus on laitonta lähestulkoon puolessa maailman maista. Homoseksuaalisuus on kriminalisoitu yli 70 maassa. Homoseksuaalisuudesta, "luonnottomista" tai "moraalittomista" teoista tuomitaan useimmiten vankeuteen. Islamilaista sharia-lakia noudattavassa Iranissa, Saudi-Arabiassa ja Jemenissä homoseksuaalisuudesta voi saada kuolemantuomion.

Myös monissa maissa, joissa homoseksuaalisuus ei ole virallisesti laitonta, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt saattavat kokea valtiollista sortoa. Esimerkiksi Venäjä pyrki vuonna säätämään "ei-perinteisten seksuaalisten suhteiden propagoimisen" kieltävän lain. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on katsonut lain olevan vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Homoseksuaaleja, transsukupuolisia ja muita sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä syrjitään ja vainotaan ympäri maailman. Siinä missä meille yksityisyyden, julkisuuden ja vapauden kysymykset liikkuvat usein abstraktin ajattelun tasolla, ihmisille esimerkiksi Iranissa, Venäjällä, Saudi-Arabiassa ja jopa Amerikassa nämä asiat saattavat olla elämän ja kuoleman kysymyksiä.

Bitcoin on teknologia, joka on peruslähtökohdiltaan vapaa ja täydellisen tasa-arvoinen. Se on kyvytön syrjimään, mutta pätevä työkalu syrjintää vastaan. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten Bitcoinia ja lohkoketjua voidaan käyttää ja ollaan käytetty taistelemaan sateenkaarikansan oikeuksien puolesta.

Pridet ovat suuria tapahtumia Euroopan isoissa kaupungeissa, mutta monessa päin maailmaa ne olisivat rikollisia. (KUVA: Jordy91) Lue lisää about Bitcoin ja lohkoketju ovat myös sateenkaariväen työkaluja

Laaja kyselytutkimus kryptovaluutoista Euroopassa - 25% suunnittelee sijoittamista

Kansainvälisiä kulutustottumuksia ja rahaan liittyviä asenteita tutkiva ING International Survey on toteuttanut Euroopassa laajan kryptovaluuttoihin liittyvän kyselytutkimuksen. Tutkimuksessa selvitettiin eurooppalaisten kryptovaluuttojen omistuksia, tulevaisuuden sijoitus ja käyttöaikomuksia sekä asenteita niitä kohtaan.

Kryptovaluuttoja pidetään riskialttiina sijoituskohteena. Suuri osa vastanneista uskoo niiden arvon ja käytön maksuvälineenä kuitenkin nousevan lähiaikoina. Lue lisää about Laaja kyselytutkimus kryptovaluutoista Euroopassa - 25% suunnittelee sijoittamista

Veckogranskning 25/2018: Bitcoins rekordlåga pris betyder inte Bitcoins död

Glad vardag! Hoppas midsommaren gick bra, trots att vi i stället för sim- och grillväder främst såg stormar och ösregn här i Finland. Nu är det sen trevligt att återvända till rutiner efter att midsommarens fest har laddat batterierna och vi alla är fulla med ny iver och energi.

För Bitcoins kurs har midsommaren varit ganska urusel, eftersom kursen rasade ner lägre än den varit under hela året. Det här fick naturligtvis massmedierna (än en gång) att släta över hur Bitcoin har klart nått sitt slut. Analytiker, investerare och experter däremot är mer skeptiska om dessa påståenden: Bitcoin har deklarerats död i medierna över 300 gånger, men inte en enda av dessa pessimistiska uppskattningarna har varit nära heller rätt. För att låna en finsk krigshjälte: ”Stop begravningen. Kroppen fattas.”

Bitcoins kurs har dock sjunkit under hela året, men enligt experters synvinkel är det bara lugnet före stormen. Alla tecken tyder på att när den här bubblan som svällt förra året ordentligt spricker, stiger Bitcoin igen mot nya höjder och nästa sommar kan vi förvänta betydligt högre priser.

Vår analytiker Toni Kosonen har utgett en analys som behandlar samma temat, och det lönar sig att kolla den ifall du är mer djupligt intresserad.

I andra nyheter berättar vi bl.a. varför Bitcoins hard forks oftast inte är särskilt bra investeringsändamål. Därtill berättar vi hur ett ädelstensföretag har lyckats spara tusentals dollar (per handel) med hjälp av bitcoin.

Förra veckans granskning hittar du här.

Att deklarera Bitcoin död har varit ett av mediernas favorithobbyn under hela Bitcoins existens, men tills vidare har dessa scenarion inte förverkligats. (BILD: Comicbew) Lue lisää about Veckogranskning 25/2018: Bitcoins rekordlåga pris betyder inte Bitcoins död

Så här gör du ett kryptotestamente

Vi börjar med det som kommer sist i livet, alltså döden. Flera som blivit rika med kryptovalutor, särskilt unga och virila individer, kan känna sig oslagbara och glömma tankarna om sin död och dess följder – livet är ju först i början och man hinner senare.

Döden kan ändå drabba vem som helst när som helst oberoende av ålder, hälsa eller hur mycket planer man har för framtiden. Det räcker att du är en hög långsamt sönderfallande biomassa, så har du en dödssäker träff med dödsängeln om en obestämd tid. Det enda sättet att försäkra att din egendom delas enligt din vilja efter döden är ett testamente.

I den här artikeln berättar vi kort hur man gör ett allmänt lagligt testamente i Finland samt hur och varför det lönar sig att inkludera din kryptoegendom. För noggrannare laginformation rekommenderar vi att du vänder dig till en pålitlig lagexpert. Artikelns avsikt är snarast att hjälpa förbereda dig och påminna om din dödlighet. Memento mori.

Det lönar sig att vara förberedd för döden, även om det inte känns aktuellt. Lue lisää about Så här gör du ett kryptotestamente

Veckogranskning 23/2018: Bitcoin sjunker och allt fler äger dem

Ungefär en vecka sedan uppskattade vår analytiker Toni Kosonen att det snart kan finnas bra köptillfällen för investerare. Det ser ut som att han hade rätt, eftersom Bitcoin under senaste dagarna har sjunkit lägre än på månader, vilket naturligtvis har gett skarpsynta köpare kryptomynt med reapris.

En sjunkande kurs är i sig inte någon överraskning, eftersom kursen har varit ganska svag under hela året hittills. Historiskt har det efter längre stabila perioder ofta följt en spik upp eller ner, och bitcoin hade inte tagit större steg åt vardera håll på flera veckor.

Den här veckan diskuterar vi vad årets kursutveckling beror på – eller åtminstone vad det sannolikt beror på, om man tror på en ny undersökning som gjorts av blockkedjeanalysföretaget Chainalysis och Financial Times. Ifall undersökningen stämmer ser det ut som att också detta ont har något gott i sig, eftersom en sjunkande kurs kan tyda på att bitcoin inte mer är i så få händer som förr.

Mer om denna analys och flera andra intressanta saker i veckogranskningen! Ni lär er säkert något nytt, och så lärde sig också vår redaktör när han undersökte nämnda analysen. Aha!-upplevelser följer.

Förra veckans granskning kan du läsa här.

Bitcoins omvälvning har berott på att egendom spritts åt allt flera parter, alltså i stället för bara de rika är bitcoin allt mer använd av vanliga medborgare.   Lue lisää about Veckogranskning 23/2018: Bitcoin sjunker och allt fler äger dem

Osta bitcoineja helposti ja nopeasti
Kotimainen lohkoketjuselain Bitcoinille

Yritysinfo / Company info

Prasos Oy
Y-tunnus 2469683-1
Yksityisyys

Sosiaalinen media

Facebook
Twitter
 
Seuraa Bittiraha.fi:n toimintaa Facebookissa, Twitterissä, Youtubessa ja LinkedInissä!

Yhteystiedot / Contact

IRCNet Support: #Bittiraha
Live chat: Ma-Pe klo 11-19, La-Su klo 11-17
Puhelinasiakaspalvelu 029-1701190: Ma-Pe 13-15