Viikkokatsaus 22: Bitcoin käy yhä useampaan paikkaan

Viikon uusimmat Bitcoin-hyväksyjät ovat Yhdysvaltalainen hyväntekeväisyysjärjestö Goodwill, tietokoneliike Aria PC Technology ja helsinkiläinen ravintola Kynsilaukka.

Aria PC Technology

Aria on Brittiläinen yritys, joka toimittaa tietokoneita ja osia. Heiltä löytyy etenkin louhimiseen sopivaa laitteistoa, mutta myös televisioita sekä läppäreitä. Huomioitavaa, että Bitcoin-maksuvaihtoehto ilmestyy näkyviin vain sivustoon kirjautuneille käyttäjille. Syy päätökseen hyväksyä bitcoinit oli seuraamusta parin viikon takaisesta Tigerdirectin ilmoituksesta, että bitcoineilla maksavien asiakkaiden määrä yllätti enemmän kuin positiivisesti.

Myös Dell-yhtiön tuotteet nyt saatavilla Gyftin kautta

Yksi maailman suurimmista tietokoneiden valmistajista ryhtyi yhteistyöhön Gyftin kanssa. Käytännössä siis Dellin tuotteita bitcoineilla haluava asiakas ostaa Gyftilta lahjakortin bitcoineilla, jonka hän voi käyttää Dellin verkkokaupassa. Metodi ei tietenkään ole aivan yhtä simppeli kuin suoraan bitcoineilla valmistajan verkkokaupasta ostaminen, mutta erinomaisen toimiva vaihtoehto tässä vaiheessa kun Bitcoin ei ole vielä mainstream. Gyft lahjakorttien käytöstä kertyy jopa 3% bonuspisteitä. Aiemmin Gyftin kanssa yhteistyöhön ryhtyneitä ovat mm. Amazon, Nike, Sears, GameStop, Target ja monet muut pienemmät verkkokaupat.

Sheridans hyväksyy bitcoin maksut

Minecraftin kehittäneen Mojangin lakiasiaintoimisto hyväksyy nyt bitcoinin maksuna. Eitan Jankelewitz kertoo lakiasiaintoimisto Sheridansin asiakkaina olevan bitcoin-alan yrittäjiä

Silk Road 2.0 putsattu

Silkroadin toinen tuleminen saattoi jäädä lyhyeksi tarinaksi. Silkroad 2.0:n ylläpito ilmoitti, että kaikki asiakkaiden tallettamat 4476 bitcoinia oli onnistuttu ryöstää. Teon takana väitetään olleen eräs Silkroad 2.0:n myyjä.

New York reguloi

New York mukauttaa nykyistä lainsäädäntöään saadakseen digivaluuttafirmat lisensoitua kuten valuuttaa käsittelevät yritykset yleensä. Mukauttamisen taustalla on kokemus, että säännöt ovat toimineet perinteisenkin rahan kanssa ja olisi tarpeetonta laatia aivan uudet säännöt vain digivaluuttoja varten.

Overstockin uusi asiakasohjelma Bitcoin-asiakkaille

Overstock antaa Bitcoinilla ostaville takaisin prosentin bonuksina. Bonussaldon voi käyttää tulevissa ostoksissaan alennuksena.

Australialaisille suunnatussa kirjoituskilpailussa 12 BTC:n palkinnot

Bit Trade Australia sponsoroi kirjoituskilpailun. Kilpailijoiden tulee kirjoittaa essee aiheesta “Digivaluutat ja tulevaisuus: tuleeko bitcoin muuttamaan maailman?” Kilpailun kolmesta parhaasta kukin saa 7, 3 tai 2 bitcoinia.

Nymi, ensimmäinen puettava Bitcoin-lompakko

ECG:hen perustuva sykettä mittaava ja käyttäjänsä sykkeen eräänlaiseksi sormenjäljeksi muuttava ranneke vesittää lompakkovarkaan aikeet. Ranneke kun ei toimi ilman käyttäjänsä sykettä. Nymi voisi mahdollistaa bitcoinin käyttöönoton turvallisesti myös massoille.

Bullion Bitcoin exchange

Uusi bitcoinpörssi avaa ovensa. Pörssissä vaihdetaan bitcoinia ja kultaa kahdesti päivässä. Uusi pörssi on vain ns. isommille asiakkaille, joilla on vähintään tilin avaamiseen vaadittava 1kg kultaa.

Chicago Sun Timesin Bitcoin-maksujärjestelmän tulos

Chicago Sun Times kokeili bitcoin maksuja ja tulokset ovat vihdoin julkistettu. Ylivoimainen enemmistö maksoi 25 dollarisenttiä, mutta myös yli 16 dollarin maksujakin saatiin.