Viikkokatsaus 36/2018: Bitcoin on murskannut resistanssit ja nousee kuin raketti

Onpas nyt ollut taas jyrmyilevää, kun tsekkaa bitcoinin kasvukäyriä! Sehän mennä mölisee kuin rasvattu juna silavatunnelissa, ja suuntana on ylös! Tämä toimittaja voisi analysoida syitä, miksi näin on ja mitä tulevaisuus voi luvata tullessaan, mutta koska talossa on myös tekninen analyytikko, Toni Kosonen, niin suosittelemmekin kaikkia kurssista kiinnostuneita lukemaan hänen bloginsa. Kososen blogin tuoreimman 4.9. julkaistun analyysin voit lukea tästä.

Mikäli tahtoo sijoittaa bitcoineihin, näyttäisi nyt olevan hyvä tilaisuus. Hinta on kohtuullisen matalalla ja ainakin pitkään alalla toimineet uskoisivat, että kohta mennään ylös. Prasos Oy:n toimitusjohtaja oli Sijoitus Summit -tapahtumassa haastateltavana. Hänen mukaansa matala kurssi voi olla parempi kuin korkea kurssi, koska silloin hinnassa ei välttämättä ole kuplaa. Tästä voi lukea tarkemmin viikkokatsauksesta!

Ja koska on niin hyvä tilaisuus, niin tehdäänpä siitä saman tien parempi. Coinmotion on uudistunut ja sen vuoksi sisarpalvelumme tarjoaa nyt useamman viikon ajan mahdollisuuden ostaa bitcoineja ja litecoineja kokonaan ilman kustannuksia. Jep, me otamme tässä takkiin ja pahasti, kuluttajahyvä, mutta sinulle se on oiva mahdollisuus!

Muissa uutisissa käsitellään muun muassa lohkoketjun mahdollisuuksia sekä vaaroja. Viron entinen pääministeri uskoo Ethereum-lohkoketjun pohjalla toimivan poletin voivan lisätä kansalaisten liikuntaa ja yleisterveyttä. Sen sijaan kotimainen teknologiaguru arvioi, että monet, jotka käyttävät lohkoketjua, eivät edes ymmärrä sitä.

Viime viikon höpötykset ja hyödylliset uutiset löytyvät täältä.

Bitcoinilla näyttäisi olevan hyvä hööki päällä!

Coinmotion uudistui

Bittiraha.fi:n sisarpalvelu, kansainvälisesti toimiva kryptovaluuttavaihtaja Coinmotion on uudistunut. Uudistuksessa Coinmotionin perustoiminnallisuuteen on tehty lukuisia parannuksia, minkä lisäksi asiakkaille on tarjolla kokonaan uusia toimintoja, kuten uusia maksupalveluja sekä mahdollisuus seurata hintoja reaaliajassa.

Juhliaksemme uutta Coinmotionia olemme päättäneet tarjota kaikille Coinmotion-asiakkaillemme mahdollisuuden vaihtaa kryptoja ilman mitään välikuluja 10.9. alkaen. Kampanja päättyy 23.9. Tarjous koskee vaihdantaa 25 000 euroon asti.

Vaikka uutta sivustoa on testattu firman sisässä jo runsaasti, on aina mahdollisuuksia, että sieltä löytyy jotain bugeja. Mikäli satut löytämään tällaisia bugeja, maksamme sinulle palkkion, joten tietoteknisesti orientoituneet vaan törkkimään ja koittamaan rikkoa järjestelmämme!

Uusi Coinmotion toimii paremmin, tehokkaammin ja turvallisemmin kuin vanha.

Prasosin tj: Markkinatilanne on hyvä sijoittajille

Bittiraha.fi:n emoyhtiö Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Brade oli Sijoitus Summi 2018:ssa haastateltavana koskien – mitäpäs muutakaan kuin – bitcoinia.

Haastattelussa Brade ottaa kantaa muun muassa bitcoinin nykyiseen kurssitilanteeseen. Hän näkee, että nimenomaan tällä hetkellä voi olla hyvä hetki perehtyä Bitcoiniin ja arvioida, olisiko siihen syytä sijoittaa.

Brade uskoo, että bitcoinin kurssin ollessa alhainen on pienempi riski, että hinnassa olisi ilmaa. Hänen mukaansa kovat kurssinousut ja niitä ruokkiva mediajulkisuus ovat eräänlainen noidankehä, joka voi helposti luoda kurssiin kuplaa.

“Tämän tyyppiset markkinatilanteet ovat hyviä aikoja sijoittaa. Kun huuma on päällä – varsinkin, kun se on jatkunut pitkään – on aina se riski, että hinta on jonkinlaisessa hintakuplassa. Silloin pitäisi olla varovaisempi,” Brade kertoo.

Brade painottaa, että on ensisijaisen tärkeää tutustua Bitcoiniin ja miettiä, uskooko Bitcoinin mahdollisuuksiin teknologiana sen sijaan, että pohtii, kuinka paljon voittoja jokin kryptovaluutta voisi vaikka viikossa tehdä. Braden mukaan sijoittajien kannattaa myös katsoa sijoituksia useamman vuoden aikajänteellä.

“Lähestymistavan pitäisi olla se, että nimenomaan nyt käyttää vähän aikaa siihen, että tutustuu siihen, mikä tämä juttu on, ja uskooko fundamentteihin” Brade kommentoi.

Bradea pidetään yhtenä Suomen tärkeimmistä Bitcoin-asiantuntijoista.

Viron entinen pääministeri haluaa liikuttaa lohkoketjulla

Viron entinen pääministeri, Taavi Roivas, on liittynyt uuden virolaisen lohkoketju-startupin neuvonantajaksi. Tämän uuden startupin, Lympon, tarkoituksena on kannustaa virolaisia liikkumaan enemmän.

“Olen mielissäni, että pääsen auttamaan yhtä lupaavimmista balttilaisista startupeista kannustamaan ihmisiä liikkumaan enemmän ja paremmin,” Roivas kertoi.

Lympon tarkoituksena on maksaa käyttäjille kryptovaluuttaa, kun he suorittavat tiettyjä fyysisiä aktiviteetteja. Erilaiset yritykset ja tapahtumat voivat julkaista ja sponsoroida tällaisia aktiviteetteja. Yritys voi esimerkiksi järjestää maratonin ja palkita jokainen osallistuja Lympon kryptoilla.

Toistaiseksi Lympon krypto perustuu Ethereumiin, mutta sen kehittäjillä on tarkoituksena siirtää se johonkin toiseen, paremmin sopivaan lohkoketjuun.

Taavi Roivas uskoo, että yritysten sponsoroimalla lohkoketjurahalla voitaisiin motivoida ihmisiä nousemaan sohvalta. (KUVA: Sven Tupits)

Tietoturvaguru: Lohkoketju voi olla vaarallinen, jos sitä ei ymmärrä

Muun muassa F-Secure Oy:n hallituksen puheenjohtajana kannuksensa hankkinut tietoturvaguru Harri Hursti kritisoi Talouselämässä Suomen hallituksen ja viranomaisten suhtautumista tietoturvariskeihin. Hurstin mukaan poliitikot eivät ole perillä kaikista niistä uhista, joita nykyiseen tietoturvaan liittyy, tai mitä modernilla teknologialla voidaan tehdä.

Hurstin mukaan esimerkiksi uusi tiedustelulaki on vaarallinen. Hänen mukaansa lailla voidaan kerätä tietoa kenestä tahansa, minkä jälkeen tietoa voidaan käyttää vahvana hallintatyökaluna.

“Kun kaikista on riittävästi tietoa, kaikki voidaan todistaa syylliseksi johonkin,” Hursti kertoo.

Hursti myös varoittaa niin sanotusta IoT:stä, Internet-of-Thingsistä, ja liian optimistisesta suhtautumisesta siihen. Hänen mukaansa yrityksiin on hyökätty jo muun muassa hakkeroidun, nettiin yhdistetyn kahvinkeittimen kautta.

Hurstin mukaan teknologiasta tulee vaarallista ja riskialtista, kun kukaan ei ymmärrä sitä. Hänen mukaansa esimerkiksi lohkoketjua tulisi ymmärtää paremmin ennen kuin sitä sovelletaan. Lisäksi hän kritisoi, että monet lohkoketjuksi väitetyt asiat eivät edes ole lohkoketjuja.

“Vaarallisimpia ovat uudet asiat, kuten lohkoketju. Kaikki puhuvat teknologiasta, mutta kukaan sitä kehuva ei ymmärrä siitä mitään. Se on tällä hetkellä yleisvaarallinen teknologia. Asioita joita väitetään lohkoketjuksi, otetaan käyttöön, vaikka ei ymmärretä, mitä se on,” Hursti kommentoi.

Harri Hurstin mukaan teknologiaa pitää ymmärtää ennen kuin sitä yrittää soveltaa. (KUVA: Bob Sullivan)

Chromen MEGA-lisäosa kähveltää kryptoja

Google Chromen MEGA-lisäosan on huomattu varastavan käyttäjien tietoja ja kryptovaluuttalompakoiden avaimia. Redditissä useammat käyttäjät ovat huomanneet lisäosan käyttäytyvän omituisesti. Tarkemmin tutkimalla käyttäjät päätyivät lopputulokseen, että lisäosa oli todennäköisesti joutunut hakkereiden kohteeksi. Myös kryptovaluutta Moneron virallinen Twitter-tili varoitti Moneron käyttäjiä MEGA:sta.

“Virallinen MEGA-lisäosa on vaarantunut ja pystyy nyt varastamaan käyttäjien moneroja,” Moneron virallinen tili tiedotti.

“MEGA:an tuli jonkinlainen päivitys, joka pyysi uusia oikeuksia (kuten oikeutta lukea kaikkien sivujen data). Tämä vaikutti minusta epäilyttävältä, joten tutkin lisäosan koodia. Näyttäisi siltä, että joko Google Webstoren tili hakkeroitiin tai joku MEGA:n sisällä teki tämän. Tämä on kaikki kuitenkin spekulaatiota,” eräs asiaa tutkinut Reddit-käyttäjä kommentoi.

MEGA ei ole ainoa selainten lisäosa, joka on viime aikoina vaaraantunut. Viime kuussa Firefoxin suosittu YouTube Downloader -lisäosa joutui hakkereiden kohteeksi ja alkoi ohjata käyttäjiä epäilyttäville kryptosivustoille.

Mikäli sinulla on MEGA-lisäosa Google Chromessasi, on sen poistaminen suositeltavaa. Kaikkien ylimääräisten lisäosien lisääminen saattaa vaarantaa käyttäjän kryptovaluutat, minkä vuoksi käyttäjiä suositellaankin olemaan hyvin huolellisia siinä, mitä lisäosia he päättävät ladata.

MEGAn pitäisi nopeuttaa tiedostojen siirtämistä, mutta nyt lisäosa on vaarantunut ja uhka käyttäjille.

Eminemin uudella albumilla räpätään Bitcoinista

Maailman suosituimpiin kuuluvan rap-artisti Eminemin uudella Kamikaze-levyllä viitataan Bitcoiniin. Not Alike -nimisellä kappaleella vieraileva rap-artisti Royce Da 5’9′ riimittelee: “Remember everybody used to bite nickel, now everybody doing bitcoin.”

Rap-skene on aikaisemminkin mainostanut kryptovaluuttoja ja onnistunut tuomaan niitä suuren yleisön tietoisuuteen. Vuonna 2014 räppäri 50 Cent julkaisi levynsä “Animal Ambition” ostettavaksi bitcoineilla. Jos 50 Cent säästi levystä saamansa bitcoinit, on niiden arvo nykyään miljoonissa.

Puolestaan kuluvan vuoden maaliskuussa Wu Tang Clanista kuuluisaksi tulleen räppärin Ol’ Dirty Bastardin poika Young Dirty julkaisi oman kryptonsa, Dirty Coinin. Young Dirtyn tarkoituksena oli antaa faneille crowdfunding-tyyppinen mahdollisuus rahoittaa hänen tulevaa albumiaan. Lisäksi fanit saattoivat ostaa Young Dirtyn fanikamaa kryptoilla.

Toukokuussa taas popin ja räpin supertähti Snoop Dogg esiintyi Ripple-kryptomaksujärjestelmää promotoivissa juhlissa.

Rap on aina ollut kapinallista musiikkia, joten kryptoihin sisäänrakennettu kapinallisuus taloudellista järjestelmää kohtaan sopii siihen kuin nyrkki gangsterin silmään. (KUVA: Mika-photography)

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].