Viikkokatsaus 8: Bitcoin-automaatti esillä Slush-konferenssissa

Joka tiistainen katsaus kuluneen viikon Bitcoin-uutisiin on taas täällä. Voit lukea viime tiistain artikkelin täältä.

Mikä on Bitcoin? -tapahtuma Helsingissä ke 6.11.

HUB Helsingin, Bittiraha.fi:n ja LocalBitcoinsin yhdessä järjestämä Mikä on Bitcoin? -tapahtuma järjestetään keskiviikkona Helsingissä. Tapahtumassa on tarkoitus perehdyttää kaikki Bitcoinista kiinnostuneet siihen mikä Bitcoin on. Tarkemmat tiedot tapahtumasta löydät täältä ja Facebookista. Tapahtuman jatkot ovat Kampin panimoravintola Bruuverissa heti tapahtuman jälkeen.

Bittiraha.fi tuo Bitcoin-automaattinsa näytille Slushissa

Slush on Pohjois-Euroopan johtava startup-konferenssi, joka pidetään Helsingin kaapelitehtaalla 13-14.11. Bittirahan demoständi on esillä keskiviikkona 13.11. Slush on tänä vuonna entistä isompi, tapahtumaan on rekisteröitynyt peräti 1100 yritystä ja puhujien lista on vakuuttava. Kaapelitehtaalla on tänä vuonna jouduttu ottamaan ulkotilatkin Slushin käyttöön, koska muuten tila ei riitä.

 

Bittiraha-automaatti ollaan asentamassa myöhemmin marraskuussa Helsingin ydinkeskustaan, Rautatieaseman välittömään läheisyyteen. Automaatti sijoitetaan tunnetun ketjun liiketilaan, yhteen Helsingin vilkkaimmista paikoista. Slushin jälkeen kerromme kaiken automaatin suuresta launch-tapahtumasta!

 
Bitcoin-yritys sai 9 miljoonan dollarin rahoituksen

9 miljoonan dollarin rahoituksen sai Circle, jonka tekijöiden ja rahoittajien joukossa on tunnettuja ja menestyneitä nimiä. Circlessä yksityisihmiset ja yritykset voisivat vaihtaa, säilyttää, lähettää ja vastaanottaa bitcoineja, mutta tarkempaa tietoa palvelusta ei ole vielä annettu. Circle on tähän mennessä suurimman rahoituksen saanut Bitcoin-yritys.

Kanadaan asennettu Bitcoin-automaatti

Koko maailman ensimmäinen julkisella paikalla oleva Bitcoin-automaatti on toiminnassa. Tämä Robocoinin automaatti sijaitsee Kanadan Vancouverissa, ja ensimmäisten päivien aikana automaatti sai paljon mediahuomiota. Kahden ensimmäisen päivän aikana transaktioita tehtiin 40 000 dollarin arvosta.

BTC Chinasta suurin BTC-vaihtopörssi

BTC China on ohittanut muut Bitcoin-vaihtopörssit viikottaisessa vaihtomäärässä. BTC Chinan toimitusjohtaja Bobby Lee uskoo Bitcoinin saavuttavan vielä isomman suosion Kiinassa ja Bitcoin-buumin leviävän muualle maailmaan. Lee ennustaa Bitcoinin vaihtokurssin heilahtelevan rajusti vielä muutaman vuoden ajan paniikkiostajien ja -myyjien toimesta kunnes kurssi vakaantuu nykyistä korkeammalle.

Uudenlainen Bitcoin-lompakko kehitteillä

3D-printattujen aseiden takana ollut Cody Wilson on lyöttäytynyt yhteen usean Bitcoin-kehittäjän kanssa, ja nyt he ovat luomassa uudenlaista Bitcoin-lompakkoa nimeltään Bitcoin Dark Wallet. Lompakon tarkoituksena on mahdollistaa bitcoinien käyttö entistä yksityisemmin, kätevämmin ja turvallisemmin. Tiimi hakee rahoitusta Indiegogo-sivustolla.

Viikon uutisoiduimmat Bitcoin-hyväksyjät

Iranilainen kenkiä ja laukkuja valmistava Persian Shoes myy tuotteitaan netissä ja maksuksi käy vain Bitcoin. Ensimmäisen viikon aikana Bitcoin-ostoja on tullut jo kymmenen kenkäparin verran.

Kiinassa bitcoineja hyväksyy baari Cafe Bar 2nd Place. Tässä Bekingissä sijaitsevassa baarissa on jo pidemmän aikaa pidetty Bitcoin-tapaamisia, ja nyt paikassa voi maksaa bitcoineilla.

Australialainen autonvalmistaja Tomcar Australia hyväksyy bitcoineja. Yrityksen valmistamat hyötyajoneuvot ovat käyttökelpoisia monenlaisiin ympäristöihin, joten “globaalin valuutan” hyväksyminen on järkeenkäypää ja halvempaa ulkomaan rahasiirtoihin verrattuna. Yritys itsekin maksaa osalle toimittajistaan Bitcoineilla.

Myös toinen australialainen joukkorahoitussivusto Pozible vastaanottaa Bitcoin-maksuja. Pozible otti Bitcoinit käyttöön yleisön pyydöstä, ja nyt tulosta seurataan uteliaina. Pozible ei ole ensimmäinen joukkorahoituksia bitcoineilla tekevä sivusto, sillä pelkästään bitcoineilla toimivia joukkoistamissivustoja, kuten Bitcoinstarter, on ollut jo pitkään.

Ebayssa ja Western Unionissa puhuttu Bitcoinista

Ebayn toimitusjohtaja John Donahoe väläyttelee Bitcoin-maksujen mahdollisuutta. Ebayn käyttämään PayPaliin tehdään muutoksia, jotka voisivat mahdollistaa myös Bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen hyväksymisen. Tällä hetkellä Bitcoin ei ole tulossa Ebayhin, mutta Ebayssa “seurataan tilannetta”.

Western Unionin konferenssissa väitettiin Bitcoinin olevan huono kansainvälisiin rahasiirtoihin. Kotimaahan perheelle lähetettyjä Bitcoineja on vielä vaikea vaihtaa paikalliseksi valuutaksi tai käyttää arkipäivän asioinnissa ja Bitcoinin kurssi liian heilahteleva. Puhujien mielestä näiden ongelmien täytyy ratketa sillä pelkkä rahansiirron nopeus ei ole tarpeeksi.

Bitcoin-siirto etelänavalta

Ranskalainen Faysal Hanneche on tänään lähtenyt yksin matkalle kohti etelänapaa. Hän aikoo tehdä ensimmäisen etelänavalta tehdyn Bitcoin-siirron ja jättää Bitcoin-lipun päästyään perille. Hanneche on jo tänä vuonna käynnyt pohjoisnavalla, joten onnistuessaan hän olisi ensimmäinen ihminen, joka on käynyt samana vuonna yksin sekä etelä- että pohjoisnavalla. Bitcoinista Hanneche kiinnostui törmättyään pankkiongelmiin ulkomailla.