Viikkokatsaus: Ennätyksiä, rahoitusta ja olutta!

Aloitamme uuden uutispalvelun nimeltä viikkokatsaus. Julkaisemme joka tiistai uutiskatsauksen Bitcoin-maailman kuluneen viikon tärkeimpiin tapahtumiin.

Turvallisuuteen panostava Bitcoin-lompakko Armory sai 600 000 dollarin rahoituksen

Armory tunnetaan turvallisuuteen panostavana lompakkona, jonka avulla on mahdollista mm. toteuttaa kätevä offline-lompakkoratkaisu. Armoryn tiimi on nyt saanut 600 000 dollarin rahoituksen. Rahoitus on siitä erityisen mielenkiintoinen, että Armoryllä ei tällä hetkellä ole selkeää rahantekomallia, vaan kyse on Bitcoin-kehityksen tukemisesta.

Bitpay ohitti 10 000 kauppiaan rajapyykin

Bitpay on Bitcoin-talouden suurin maksupalvelu, ja nyt he kertoivat ohittaneensa 10 000 kauppiaan rajapyykin. Vuosi sitten heillä oli 1 000 kauppiasta asiakkainaan. Bitpayn luvut ovat vakuuttavia, he tekivät elokuussa ennätyskuun prosessoimalla Bitcoin-maksuja 6,4 miljoonan dollarin arvosta, ja vuonna 2013 he ovat prosessoineet jo yli 34 miljoonan dollarin arvosta Bitcoin-maksuja. Suomessakin Bitcoin on mahdollista lisätä maksutavaksi Bitpayn avulla.


Bitpayn tiimi on kasvanut lähiaikoina huomattavasti

Olutta bitcoineilla Sydneyssä

The Old Fitzroy on ensimmäinen australialainen pubi, jossa voi maksaa bitcoineilla. Pubin omistaja Garry Pasfield halusi pysyä ajan hermoilla, ja otti bitcoinit maksutavaksi ensimmäisenä kivijalkaliikkeenä Sydneyssä. Jos Australia tuntuu liian kaukaiselta paikalta oluenmetsästykseen, janoiset matkaajat voivat suunnata Iso-Britanniaan, jossa kokonainen pubiketju hyväksyy bitcoineja.

Poimintoja maailmalta

Uusi Bitcoin-konferenssi pidetään Amsterdamissa vajaan kahden viikon päästä, 26.-28. syyskuuta. Konferessin pääpainona on open source ja yhteisöllisyys. Saadut tuotot käytetään lupaaviin projekteihin ja hyväntekeväisyyteen.

Uusi vaihtopörssi Kraken on avattu. Tällä hetkellä vaihtoa tehdään euroilla, bitcoineilla ja litecoineilla, mutta valikoimaan ollaan lisäämässä muita valuuttoja, ja pörssi aikoo laajentaa myös Pohjois-Amerikkaan.

Bitcoinin käyttö kasvaa Israelissa, ja samalla sen verotusta suunnitellaan.

Belgian valtionvarainministeri Koen Geens on kertonut kantansa bitcoiniin. Hänellä ei ole mitään bitcoinia vastaan, mutta huomauttaa sen olevan vielä pienen porukan juttu. 

Ennennäkemätön Bitcoin-lompakko tulossa!

Lokakuussa julkaistaan aivan uudenlainen fyysinen Bitcoin-lompakko Trezor. Trezor tuo hardware-lompakot suuremman yleisön saataville. Se antaa käyttäjän bitcoineille enemmän turvaa ja on kätevä käyttää.

Valitettavasti tätä komeutta ei ole saatavilla ilmaiseksi, vaan muovisen version saa n. 1 BTC:n hintaan ja kuvassa näkyvän metallisen version hinta on n. 3 BTC. Trezor on mahdollista hankkia Bittirahan verkkokaupasta kunhan ne saapuvat Suomen maalle.

Bitcoin-tekniikan saralta

Bitcoin-verkon louhintateho on noussut yhteen petahashiin, joka on ylivoimainen ennätys. Tämä on nelikymmenkertainen määrä verrattuna vuoden alkuun.

Bitcoinin referenssilompakon (Bitcoin-Qt / Bitcoind) käyttäjät saivat viime viikolla vastaansa vakavan virheen, joka esti avaamasta ohjelmaa. Buginen versio 0.8.0 sai pikaisesti tilalleen päivityksen, joka kaikkien Bitcoin-Qt:tä käyttävien kannattaa päivittää pikimmiten!

Mt. Gox vaatii Coinlabilta 5,5 miljoonan dollarin korvauksia

Mt. Goxin ja Coinlabin välinen vyyhti kasvaa. Kaikki lähti liikkeelle yritysten välisen kumppanuuden ongelmista, joiden takia Coinlab haasti Mt. Goxin oikeuteen vaatien 75 miljoonan dollarin korvauksia. Coinlabin oli tarkoitus hoitaa Mt. Goxin toimintaa Pohjois-Amerikassa, mutta Mt. Gox jatkoikin sopimuksen vastaisesti toiminnan pyörittämistä. Nyt Mt. Gox vaatii Coinlabilta 5,5 miljoonan dollarin korvauksia sopimusrikkomuksesta. Mt. Gox katsoo Coinlabin rikkoneen sopimusta, koska yritys ei ollut rekisteröitynyt maksunvälittäjäksi Pohjois-Amerikassa.

Butterfly Labsin operatiivinen johtaja vastaa asiakkaiden kritiikkiin

Butterfly Labsin ASIC-louhijoiden hidas toimitus ja huono asiakaspalvelu on vihastuttanut Bitcoin-skeneä. Nyt kun louhijoita on toimitettu ja asiat alkavat pikkuhiljaa selvetä, BFL avartaa ongelmien syitä. Suurimmat toimitusongelmat syntyivät valmistajan kanssa vastaantulleista ongelmista, mutta ongelmia on edelleen louhijoiden lähetyksen kanssa. Louhijoiden myöhästyminen on erittäin harmittavaa ja ongelmallista, sillä louhinnan kannattavuus laskee päivä päivältä.

Tiedämmekö vihdoin bitcoinin todellisen arvon?

CoinDesk julkaisi Bitcoin Price Indexin, BPI:n, joka pyrkii kertomaan bitcoinin todellisen vaihtokurssin. Index perustuu useisiin pörsseihin ja pyrkii antamaan nykyistä selkeämmän kuvan bitcoinin arvosta. Saa nähdä nouseeko BPI bitcoinin viralliseksi arvonmäärittäjäksi.

Bittirahan viikkokatsaus palaa taas ensi tiistaina, sillä välin voitte seurata Bitcoin-maailman tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä. Otamme viikkokatsauksesta mielellämme vastaan palautetta!