Osta bitcoineja ja kryptovaluuttoja

Bittirahan bitcoinien ostopalvelu on korvattu laajemman palveluvalikoiman Coinmotion-sijoituspalvelulla. Coinmotionissa bitcoinien ostaminen hoituu tunnistautuneilla asiakkailla muutamassa minuutissa. Bitcoinien ostamisen lisäksi pääset hyödyntämään monia muita bitcoin-sijoittamiseen liittyviä palveluita. Palvelussa voit sijoittaa bitcoinin ohella yhteensä 12 eri kryptovaluuttaan:

Mikä on kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on digitaalinen ja virtuaalinen valuutta. Coinmotionissa on tällä hetkellä ostettavissa 12 eri kryptovaluuttaa, joista kerromme lisää kohdassa neljä. Kryptovaluuttoja ostetaan, myydään tai ”pidetään” yleensä sijoitus- ja säästämismielessä. Hajautus on usein sijoitusneuvo numero yksi. Siksi kryptovaluutta onkin hyvä vaihtoehto jo osakkeita tai rahasto-osuuksia omistavalle sijoittajalle tai sijoitussuunnitelmaa laativalle.

Kryptovaluuttoihin, kuten muuhunkin sijoittamisen liittyy aina riskejä. Kryptovaluutan ostajan on hyvä määritellä ennen kaupankäyntiä riskinsietokykynsä ja tehdä sen perusteella päätös sijoitettavan summan suuruudesta. Kryptovaluuttojen kurssit voivat heilahdella nopeastikin, joten suosittelemme omien omistusten ja kryptovaluuttakurssien vaihtelun aktiivista seurantaa. Aktiivinen seuranta mahdollistaa myös kannattavien toimeksiantojen toteuttamisen oikealla aikataululla: kun tiedät miten markkinat toimivat ja olet perillä viimeisimmistä arvojen muutoksista, onnistuminen säästämisessä ja sijoittamisessa on todennäköisempää!

Suosittelemme tutustumaan Coinmotionin tarjoamiin palveluihin tällä sivustolla. Coinmotionilta löytyy esimerkiksi ohjekeskus, joka auttaa aloittavaa kryptoilijaa. Kryptovaluutat ovat vielä tuore juttu verrattuna muuhun sijoitustoimintaan, siksi alan toimijoihin voi liittyä erilaisia riskejä, kuin esimerkiksi perinteiseen rahastosijoittamiseen. Coinmotion on Finanssivalvonnan valvoma rekisteröity maksulaitos, joten toimintamme on tarkkaan valvottua ja säädeltyä, toisin kuin monien kansainvälisten palveluiden kohdalla. Kryptovaluutat ovat toistaiseksi suurimmaksi osaksi sääntelemättömiä, joten esimerkiksi valtiot voivat puuttua niillä tehtävään sijoitustoimintaan tulevaisuudessa.

Mikä on Coinmotion-palvelu?

Suomalainen Coinmotion tuottaa kryptovaluuttojen vaihdanta- ja säilytyspalvelua. Coinmotion perustettiin vuonna 2012 ja on yksi vanhimmista edelleen toiminnassa olevista kryptovaluuttapalveluista.

Olemme kryptovaluutta-alan markkinajohtaja Suomessa ja laajennamme toimintaamme jatkuvasti: meillä on nyt jo yli 100 000 eurooppalaista asiakasta!

Coinmotionilla on ensimmäisenä Euroopassa maksulaitostoimilupa – kun kirjaudut käyttäjäksemme, on kuin saisit uuden pankkitilin. Voit tallettaa tilillesi rahaa, nostaa rahaa tai maksaa laskuja sen kautta.

Coinmotion on rekisteröity digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi Suomen finanssivalvonnan puolesta. Luvan ja rekisteröinnin saadaksemme, olemme läpäisseet useita tietuturvaan liittyviä auditointeja ja kontrolleja. Asiakkaanamme voit olla siis täysin turvallisin mielin. Työskentelemme jatkuvasti taataksemme asiakkaillemme turvallisen alustan kryptovaluuttojen ostamiseen ja säilytykseen.

Esimerkkinä turvallisuudestamme voimme kertoa, että suurin osa Coinmotionin asiakasvaroista on turvallisessa multisig-säilytyksessä. Tällöin kukaan ei voi yksin siirtää valuuttaa, vaan siirto vaatii aina usean henkilön digitaalisen varmenteen.

Miten ostan kryptovaluuttoja Coinmotion-palvelusta?

Kryptovaluuttojen osto Coinmotionissa on äärimmäisen helppoa!

Käyttäjätilin saadaksesi, lataa itsellesi Coinmotion-mobiilisovellus tai luo tili Coinmotionin verkkosivuilla. Valitse käyttäjätunnus ja salasana, jonka jälkeen pääset tutkimaan Coinmotionin tarjoamia palveluja ja ostamaan kryptovaluuttoja. Saadaksesi kaikki palvelut käyttöösi sinun tulee vielä tunnistautua verkkopankkitunnuksilla sekä vastata lyhyeen kyselyyn koskien muun muassa varojen alkuperää.

Kun haluat ostaa Coinmotionista kryptovaluuttaa, sinun tulee valita:

 • Valuutta, jota ostat
 • Summa, jolla haluat ostaa
 • Pankkitili, jolta haluat summan siirtää.

Kun olet kerran yhdistänyt oman pankkitilisi Coinmotioniin, sinun ei tarvitse tehdä tätä joka ostokerralla uudelleen, vaan tilisi löytyy Coinmotionin tiedoista.

Käyttäjätilisi toimii jatkossa ikään kuin pankkitilinäsi:

 • Voit tallettaa Coinmotion-tilillesi rahaa
 • Voit ostaa kryptovaluuttoja
 • Myydä kryptovaluuttoja
 • Tehdä säännöllisen kuukausitalletuksen, jonka voit jakaa eri kryptovaluuttoihin
 • Nostaa rahaa
 • Ja maksaa laskuja Coinmotion-tilisi kautta.

Coinmotion palvelussa sinun ei tarvitse muuttaa kryptovaluuttaa euroiksi ostaaksesi toista kryptovaluuttaa. Voit tehdä vaihtoja bitcoinin ja kaikkien muiden palvelun kryptovaluuttojen välillä. Osto ja myynti suoraan eri kryptovaluuttojen välillä säästää aikaa ja kuluja!

Coinmotion-palvelun tietoturva on ensiluokkaista. Voit itse määrittää asetuksista kirjautumiseen käytettävän vahvistustavan. Suosittelemme käyttämään kaksivaiheista tunnistautumista sähköpostilla tai Google Authenticator-sovelluksella.

Coinmotionissa voit määritellä omistuksillesi, ostoillesi ja myynneillesi rajoja. Voit tehdä:

 • Perinteisten sijoitusten tapaan toimeksiantoja sen hetkisellä hinnalla
 • Käyttää rajahintaista toimeksiantoa, jolloin asetat hinnan, jolla haluat myydä tai ostaa kryptovaluuttaa
 • Käyttää STOP-määräystä. STOP-määräyksellä voit asettaa rajan, jonka alle et halua sijoitustesi laskevan tai päästä mukaan nousevan kryptovaluutan tuottoon asettamalla oston korkeampaan rajahintaan

Coinmotion toteuttaa toimeksiannot reaaliajassa. Kryptovaluutan lähetys tai eurojen nosto on mahdollista välittömästi. Välittömät ostot ja myynnit reaaliaikaisella kurssilla ovat mahdollisia aina 100 000 euroon saakka kerralla.

Mitä eri kryptovaluuttoja Coinmotionista löytyy?

Alla kerrotaan kaikista Coinmotionissa tarjolla olevista kryptovaluutoista. Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään, joita ovat:

 1. Digitaaliset valuutat: Digitaaliset valuutat toimivat valuuttana ja vaihdon välineenä nimensä mukaisesti.
 2. Alustat: Alustat ovat valuuttoja laajempia käyttöjärjestelmiä tai ekosysteemejä, joilla on usein oma kryptovaluuttansa. 
 3. Tokenit: Tokeneihin kuuluvat kryptovaluutat rakennetaan yllä mainittujen käyttöjärjestelmien päälle. Niillä ei siis ole omaa lohkoketjua, vaan ne hyödyntävät jo aiemmin luotuja alustoja.

Bitcoin, BTC. 

Ensimmäinen, arvokkain, sekä monen mielestä varmin valinta aloittelevan sijoittajan kryptovaluutaksi. Digitaalisiin valuuttoihin lukeutuvaa Bitcoinia on ennustettu tulevaisuuden digitaaliseksi kullaksi, joka määrittelee virtuaali- ja muiden valuuttojen arvoja.

Vuonna 2009 toiminnalliseksi tullut Bitcoin toimii lohkoketju-periaatteella, johon perustuu myös monen muun virtuaalivaluutan toiminta.

Lohkoketju tarkoittaa yksinkertaisesti digitaalista tilikirjaa, yhteisesti ylläpidettyä tietovarastoa. Virtuaalivaluuttaa eli digitaalisessa muodossa esiintyvää rahaa syntyy yleensä louhimalla. Louhinta on valuuttasiirtojen tiedon käsittelyä. Yhdestä lohkosta löytyy aina tiedostotunniste, joka viittaa edelliseen lohkoon, eli lohkot ja muutokset ovat aina jäljitettävissä. Lohkoketjuun pystyy lisäämään tietoa, mutta ei poistamaan.

Litecoin, LTC.

Kuuluu digitaalisiin valuuttoihin ja on arvoltaan 20 suurimman kryptovaluutan joukossa.

Litecoin on vuonna 2011 perustettu, Bitcoiniin perustuva kryptovaluutta, joka tavoittelee hyväksytyn maksuvälineen arvoa. Litecoinin vahvuus on transaktioiden nopeus: ne liikkuvat neljä kertaa nopeammin verrattuna Bitcoiniin. Tämä antaa kilpailuedun, etenkin valuutan pienemmissä rahanvaihdoissa ja kaupankäynnissä. Varjopuolena mainitaan lohkojen uudelleenorganisoinnin nopeus, joka saattaa heikentää turvallisuutta.

Ethereum, ETH. 

Platform-valuuttoihin kuuluva Ethereumin ETH on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta heti Bitcoinin jälkeen. 

Ethereum toimii hajautettuna alustana usealle tunnetulle kryptovaluutalle. ETH on Ethereumin oma kryptovaluutta, jonka hintakehitys on ollut vuoden 2021 aikana voimakasta.

Ripple, XRP

Ripple on vuonna 2012 perustettu platform-virtuaalivaluutta. Ripple on pankkien sekä muiden finanssialan toimijoiden maksujärjestelmä ja sen kryptovaluutta XRP eroaa perinteisistä kryptovaluutoista olemalla virallisesti virtuaalivaluutta.  Sen arvo on noussut viime vuosina suhteellisen voimakkaasti verrattuna muihin virtuaalivaluuttoihin. Pankit voivat käyttää Ripplen päälle rakennettuja sovelluksia tekemään ja varmistamaan siirtoja. Ripplen tavoite on olla ns. välitysraha ja järjestelmä.

Stellar Lumens, XLM

Ripplen teknologiaan pohjautuva platform-kategorian Stellar Lumens on yksi maailman suurimmista lohkoketjuista. Vuonna 2014 lanseeratun Stellarin avulla pystyy siirtämään varallisuutta nopeasti. XLM on keskitetty digitaalinen valuutta, jossa siirtojen varmentaminen tapahtuu kevyemmällä prosessilla kuin louhintaan perustuvilla kryptovaluutoilla. Siksi XLM siirrot toteutuvatkin huomattavasti edullisemmin ja nopeammin verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin.

AAVE

Token-kategorian vuonna 2017 perustettu Aave on suomalaistaustainen hajautetun rahoituksen palvelu, jolla on oma token AAVE.

Aave profiloituu kryptovaluuttojen lainapalveluksi. Se mahdollistaa rahan lainaamisen korkoa ansaitakseen sekä lainojen nostamisen palveluun talletettuja vakuuksia vastaan.  AAVE on saanut yhdeltä maailman arvostetuimmista sääntelyviranomaisista (Financial Conduct Authority, FCA) lisenssin, jonka ansiosta se on virallinen elektronisen rahan instituutio Englannissa. 

AAVE on yksi suosituimmista ja suurimmista DeFi-palveluista (Decentralized Finance). 

Coinmotionin haastattelussa Aaveen perustaja Stani Kulechov.

Chainlink, LINK

Vuonna 2017 lanseerattu Chainlink kuuluu token-kategoriaan. Chainlink on hajautettu applikaatio, joka toimii Ethereum alustalla. Chainlink on luotu helppokäyttöiseksi maksujärjestelmäksi, jota voivat hyödyntää pankit ja jälleenmyyjät. Se on myös niin sanottu oraakkelipalvelu, joka tuo dataa eri lohkoketjuihin reaalimaailmasta.

Chainlink ja sen kryptovaluutta LINK nousivat vuonna 2019 suureen suosioon sijoittajien keskuudessa ja vuonna 2020 se nousi maailman viidenneksi suurimmaksi kryptovaluutaksi. 

Uniswap, UNI

Hajautetun pörssin, Uniswapin oma kryptovaluutta on UNI.
Token-kategorian kryptovaluutta UNI sai alkunsa vuonna 2017, mutta sen virallinen kryptovaluutta-matka alkoi vasta vuonna 2020, kun sitä jaettiin suuria määriä Uniswapin pörssissä. UNI on rakennettu Ethereum-alustalle. Kyseessä on tuore tulokas ja yksi uusimmista Coinmotionin tarjoamista krytptovaluutoista. UNI on tuoreudestaan huolimatta noussut markkina-arvoltaan jo top-20 kryptovaluuttojen joukkoon.

Coinmotion esittelee Uniswap-palvelun ja UNI-tokenin.

USD Coin, USDC

USD coin on Coinmotionin ainoa dollariin sidottu kryptovaluutta.

Token-kategorian nimensä mukainen Yhdysvaltain dollariin sidottu kryptovaluutta, joka lanseerattiin vuonna 2018. Tämän vakaavaluutan jokainen liikkeessä oleva rahayksikkö vastaa yhtä US dollaria. USDC:n uskotaan houkuttelevan kryptovaluutta-sijoittamisen pariin täysin uusia sijoittajia. Vakaavaluuttojen yksi houkuttelevimpia puolia on niille maksettavat korkeat korot. Tallettamalla USD coinit Coinmotionin korkotilille voit ansaita talletuksellesi jopa 4,5 prosentin vuosikorkoa ilman riskiä suuresta arvonheilahtelusta.

Kuten jo artikkelin alussa kerrottiin kryptovaluuttojen ostaminen ja pitäminen voi olla rynkkyistä kyytiä ylä- ja alamäkineen. Siitä syystä kannattaa seurata markkinoita, mutta ei joka päivä, koska kryptojen markkinasykli on paljon nopeampi verrattuna esimerkiksi osakkeisiin. Kun haluat kotiuttaa voittoja, tarkista verotuskäytännöt verohallinnolta, jotta maksat tuloverot oikein.

Coinmotionissa käytössäsi on seuraavat palvelut

 • Välittömät eurotalletukset kotimaisista pankeista
 • Kuukausisäästöpalvelu
 • Laskunmaksupalvelu
 • Mobiilisovellus sekä iOS että Android laitteille

Tarjous Bittirahan lukijoille

Tarjoamme Bittirahan lukijoille etuna Coinmotion-tilin luontiin -50% alennuksen vaihtokuluista ensimmäisen kuukauden ajan. Pääset lunastamaan edun avaamalla tilin alla olevasta linkistä.

Lue lisää Coinmotionista: Coinmotion kokemuksia