Berliinistä on tulossa maailman Bitcoin-kaupunki!

Kesäkuussa julkaisimme artikkelin “Berliiniläinen ravintola kokeilee Bitcoinia“, jossa kerroimme ravintola Room 77:n tarinan. Nyt Berliinin Bitcoin-yhteisö on saanut aikaan jotain ennen näkemätöntä. Berliinin Graefekiezin alueella on nyt 4 kivijalkaliikettä, joissa voi maksaa bitcoineilla.

Uusista kauppiaista ensimmäisenä esittelemme baarin nimeltä Fabelhaft Bar.

Fabelhaft Bar tarjoaa erinomaisia drinkkejä. Tässä baarissa tunnet aina olevasi tervetullut ja saat mahdollisuuden tavata kansainvälistä kävijäkuntaa.

Berliiniläisten Bitcoin-harrastajien aloittama projekti on nimeltään Bitcoin Kiez (Kiez tarkoittaa kaupunginosaa tai naapurustoa). Room 77:n kaksivuotinen taipale menestyneenä Bitcoin-kauppiaana on vahva esimerkki ja projektissa mukana olevat uskovatkin, että tämä on vasta alkua.

Toisena tulokkaana on Primo Maggio, joka tarjoaa alkuperäistä italialaista ruokaa parhaimmillaan.

Tarjontaan kuuluvat muun muassa kotitekoiset antipastit, pastat, jälkiruoat ja laaja valikoima alkuperäisiä italialaisia drinkkejä. Omistaja Paolo pitää huolen, että yksikään asiakas ei lähde ravintolasta ilman hymyä.

Kolmas tulokas on Vinyl Living Room Longplayer, joka on pieni ja kotoisa levykauppa. Tämä on suosittu hengauspaikka tiskijukille, sekä paikallisille että Berliinin ulkopuolelta tuleville.

Levykaupan omistajalla Nadimilla on laaja valikoima hiphoppia, funkkia, soulia, jazzia ja myös reggaeta, rockia ja punkkia. Levyistä monet ovat niin harvinaisia, että niitä on vaikea löytää mistään muualta. Täältä ei saa ruokaa, mutta se on aivan Room 77:n vieressä eli ruoka ei ole kaukana.

Tämä kehitys ei tapahtunut vahingossa tai itsestään. Tässä on kyse yhteisöllisestä ponnistuksesta. Berliinin Bitcoin-harrastajat ovat saaneet tämän aikaan yhdessä kokeilunhaluisten kauppiaiden kanssa. Kaikki alkoi Room 77:sta ja on mielenkiintoista nähdä mitä Berliinissä saadaan aikaan tulevaisuudessa.

Kuvassa Room 77 ja Bitcoin-harrastajien tapaaminen. Berliiniin on syntynyt todellinen Bitcoin-yhteisö ja samalla siitä on syntynyt ideaali matkakohde eurooppalaisille Bitcoin-harrastajille.

Suomessa on vähintäänkin yhtä vahva kasvualusta Bitcoinille ja voisimme toteuttaa tämän ja enemmänkin. Vegemestalle uusia Bitcoin-naapureita Helsinkiin? Entä Espoo? Tampere? Turku? Jyväskylä? Oulu? Let’s do it!

On kyseessä sitten kivijalkaliike tai verkkokauppa, Bitcoin-maksujen käyttöönotto on helppoa kuin heinänteko eikä se maksa juuri mitään. Jos Bitcoin-maksut kiinnostavat, suosittelemme Bitpaytä.