Tekninen analyysi 17.9: Markkinat odottavissa tunnelmissa

Vieläkin jumitetaan samoilla kurssiarvoilla, ei ole kovin paljon tapahtunut viimeisen analyysin jälkeen. Luen teknisestä analyysista koko ajan lisää ja etsin uusia tapoja analysoida kurssia. Viimeksi toin esille yksinkertaisen metodin, missä seurataan tekeekö kurssi uusia huippu- tai pohja-arvoja viikkokaaviossa (hihger high, lower high jne.).

Olen nyt noin kuusi vuotta opiskellut alaa ja tällä hetkellä olen sitä mieltä, että hyvän treidaajan tunnistaa usein siitä, että hänen kaavionsa ovat hyvin yksinkertaisen näköisiä. Oikeat yksinkertaiset metodit toimivat parhaiten, kun niihin luottaa ja käyttää niitä kurinalaisesti.

Joku joskus kertoi tarinan putkimiehestä, joka tuli vasaran kanssa tekemään työtänsä ja paukautti vasaralla tiettyyn kohtaan putkea korjaten ongelman. Putkimies laskutti työstään ison summan. Asiakkaan tiedustellessa syytä korkealle hinnalle yhdestä paukautuksesta putkimies kertoi, että on suuren työn tulosta tietää mihin kohtaan vasaralla paukauttaa.

Vuoden 2013 huipun jälkeinen laskukausi muutamalla horisontaalisella S/R -viivalla (support/resistanssi) ja muutamalla trendiviivalla.

Tämänhetkinen laskukausi samoilla viivoilla.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut kuinka yksinkertaiset horisontaaliset S/R -viivat toimii oikein käytettynä, mutta tämä kolmen trendiviivan systeemi on uusi juttu. Idea on, että huipulta lähtevät trendiviivat määrittävät korrektion sisäiset pienemmät trendit ja kolmannen trendiviivan rikkoutuessa alkaa todennäköisyydet isommalle trendille ylöspäin olla korkealla.

Viikkokaaviossa trendiviivan rikkoutuminen tarkoittaa viikkopalkin sulkeutumista trendiviivan toisella puolella. Viikset eivät tarkoita rikkoutumista. Kuten kaavioista näkyy, niin kyseiset trendiviivat ovat toimineet kohtuullisen hyvin S/R -viivoina kummankin laskukauden aikana.

Trendiviivojen määrittämät trendit ovat hyvinkin erilaisia. 2013 jälkeisen laskukauden aikana sisäiset trendit kasvoivat alaspäin mentäessä, kun taas tällä hetkellä ne näyttävät olevan pienenemässä.

Markkinat toimivat eri tavoin eri aikoina, mutta samat säännöt voivat silti toimia. Näiden sääntöjen löytäminen on avain toimivan strategian luomiseen.

Jos tuo kolmas trendiviiva nyt rikkoutuu, niin todennäköisyys isommalle nousulle on mielestäni suuri. Isompi nousu tarkoittaa ainakin 10 000 dollarin testaamista, mutta voi tarkoittaa myös uutta ATH (all time high) -kurssiarvoa.

Kuten keltaisesta laatikosta huomaa, niin trendiviivan rikkoutumisen jälkeen voimme nähdä vielä voimakkaan laskun joka testaa trendiviivaa ylhäältä päin.

En kerro omia strategioitani, mutta toivottavasti nämä kirjoitukset auttavat sinua löytämään omat toimivat strategiat. Unohtaisin päivätreidaamisen ja keskittyisin löytämään pidemmälle aikavälille strategiat, joilla voit suojata pääomaa laskukausilta ja olemaan mukana, kun voimakkaat nousukaudet tapahtuvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *