Tekninen analyysi 3.7.2018: Vuoden pohjakosketuksen jälkeen saatetaan nähdä uusi nousukausi

Kurssi laski edellisen 19.6 julkaistun katsauksen jälkeen, kuten siinä ounastelin. Emme kuitenkaan saavuttaneet 5000 dollarin tasoa, vaikka lähelle mentiin. Nyt näyttää, että meillä on kohtuullinen mahdollisuus nähdä ainakin suurempi korrektio ylöspäin ellei peräti uusi härkätrendi. Viimeistä en tosin pidä todennäköisenä ainakaan vielä tässä vaiheessa. Mutta tarvitsemme lisävahvistusta, ennen kuin edes tämä suurempi korrektio on todennäköisin vaihtoehto.

Viikkokaavio 90 viikon exponentaalisella keskiarvokäyrällä (EMA90), elliott wave laskennalla, elliott wave oskillaattorilla (EWO) ja relative strength indikaattorilla (RSI).

Aloitetaan viikkokaaviosta, ylläoleva laskenta on minun suosikkini tällä hetkellä. IV-aalto ei välttämättä ole valmis, mutta positiivisimmassa vaihtoehdossa tämän laskennan mukaan IV-aalto voi olla jo valmis, joka tarkoittaisi uutta härkätrendiä tästä eteenpäin.

Vihreä EMA90 on ollut kohtuullisen hyvä support/resistanssi historiassa, kuten valkoiset nuolet osoittavat ja kurssi on nyt mahdollisesti kimpoamassa siitä ylöspäin.

RSI ei ole positiivinen tällä hetkellä, koska on rikkoi 50-tason ja kuten huomaatte vuodelta 2014 tällainen käyttäytyminen johti laskukauden jatkumiseen korrektion jälkeen.

Sama viikkokaavio zoomattuna lähemmäksi ja lisäksi kaaviossa näkyy keltainen EMA60 sekä punainen EMA130.

Viikkopalkin tulisi alkaa keltaisen keskiarvokäyrän yläpuolella, jotta positiivinen ainakin korrektiivinen isompi nousu voisi tulla todennäköisemmäksi. Alapuolella seuraava support taso on punaisen keskiarvokäyrän tasolla.

Päiväkaavio lyhyemmän aikavälin elliott wave laskennalla, lisäksi kaaviossa näkyy valkoinen EMA60 ja keltainen EMA420 sekä vihreä EMA630.

Päiväkaaviossa rikoimme yhden trendiviivan, mutta pidempi trendiviiva on vielä yläpuolella odottamassa. Olemme kohtuullisen lähellä merkittäviä resistansseja joiden rikkoutuminen olisi todennäköisesti positiivista.

Elliott wave laskenta on mahdollista laskea valmiiksi ja se näyttää kohtuullisen hyvältä näin, mutta sallisi se helposti myös vielä ainakin yhden laskun lisää lähitulevaisuudessa ja olisi silti hyvännäköinen.

Neljän tunnin kaavio vielä lyhyemmän aikavälin elliott wave laskennalla ja lisäksi kaaviossa näkyy vihreä EMA200 sekä keltainen EMA60.

Neljän tunnin kaavio antaa vielä hieman tarkemman kuvan lyhyemmästä aikavälistä. Keltainen keskiarvokäyrä antaa osviittaa että trendi 10 000 dollarin huipulta olisi kääntymässä, mutta vihreän tulisi rikkoutua vielä jotta saisimme lisävarmistusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *