Kiinnostus Bitcoinia kohtaan lisääntyy Kiinassa

Kiinassa kiinnostus Bitcoinia kohtaan on aikaisemmin ollut aika maltillista, vaikka onkin ollut kasvussa tänä vuonna. Tänään tilanteeseen tuli muutos, kun Kiinassa toimiva Bitcoin-pörssi BTC China teki uuden volyymiennätyksensä. Viimeisen 24 tunnin aikana vaihtoa on kertynyt 12 000 bitcoinin verran. Se riittää nostamaan BTC Chinan toisiksi suurimmaksi pörssiksi edellisen vuorokauden ajalta.

Suurimman pörssin eli Mt. Goxin volyymi on vastaavana aikana ollut noin 18 000 bitcoinia. Se on poikkeuksellisen vähän, itseasiassa selvästi vähemmän kuin Goxissa yleensä, mutta on silti aika huimaa että kiinalainen vaihtopörssi on yhtäkkiä alkanut nostamaan päätään tällä tavalla.

Syitä tähän on vaikea varmuudella tietää, selityksiä tuntuu olevan monenlaisia. Se on kuitenkin varmaa, että Kiinassa on alkanut löytyä ostajia, syystä tai toisesta. Suuressa vaihtovolyymissä oli siis tänään kyse pääosin bitcoinien ostamisesta. BTC Chinassa kurssi on tällä hetkellä lähes 10 prosenttia korkeammalla kuin Mt. Goxissa.

Tavallisesti nämä kurssivaihtelut tasoittuvat niin sanotun arbitraasin avulla hyvin nopeasti. Arbitraasilla tarkoitetaan sitä, että ostetaan toisesta pörssistä bitcoineja ja myydään ne toisessa pörssissä korkeammalla hinnalla. Tai myydään bitcoineja jossain pörssissä ja ostetaan toisessa takaisin halvemmalla. Tämä näyttää kuitenkin olevan tässä tapauksessa hankalaa, koska BTC Chinaan on konkreettisesti vaikeaa saada perinteistä rahaa. Bitcoineja sinne kyllä saa suhteellisen helposti.

Onko Bittiraha.fi:n lukijoilla ajatuksia siitä minkä takia vaihtovolyymi on kasvanut näinkin paljon Kiinan pörssissä?

Lähteet: Bitcointalk, Bitcoincharts.