Mitt Romneyltä pyydetään miljoonan dollarin lunnaita, maksu bitcoineissa!

Anonyymi hakkeriryhmä väittää, että he ovat varastaneet Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Mitt Romneyn veroilmoitustiedot ja uhkaavat paljastaa ne 28. syyskuuta, jos heille ei makseta miljoonaa dollaria bitcoineina.


(Lähde: Jim Cole/AP editoitu)

Aihe on saanut poikkeuksellisen suuren mediahuomion ja myös Bitcoin on saanut huomiota. Bitcoin mainittiin CNN:n tv-lähetyksessä useasti ja sekä CNN:n että Yahoon artikkelit ovat keränneet yli 5 000 kommenttia. Lisäksi aiheesta on uutisoitu muun muassa San Francisco Chroniclessa, The Registerissä, Washington Postissa, Cnetissä, Slashdotissa ja lukuisissa muissa lähteissä.

Mistä oikein on kyse? Bittiraha.fi on viimeiset pari päivää yrittänyt päästä asian ytimeen.

Kaikki alkoi siitä, kun pastebin-palveluun julkaistiin tämä teksti. Hakkerit väittävät, että he ovat varastaneet PricewaterhouseCoopersin tiloista Mitt Romneyn veroilmoitustiedot. Sekä republikaanit että demokraatit ovat saaneet hakkereilta fyysiset muistitikut, joissa veroilmoitusten väitetään olevan, kryptattuna.

He uhkaavat myös lähettää verotiedot medialle. Erikoisen tästä tapauksesta tekee ensinnäkin se, että koko asia on tehty julkisesti. Tapaukseen liittyy myös muita mielenkiintoisia seikkoja kuten se, että hakkerit ovat julkaisseet myös toisen Bitcoin-osoitteen. Jos siihen maksetaan miljoonan dollarin arvosta bitcoineja, he julkaisevat verotiedot heti. Täältä voi seurata mikä on kyseisten Bitcoin-osoitteiden saldo.

Tapaus on saanut korkean profiilin, sillä jopa Secret Service on vahvistanut, että he tutkivat asiaa. Tällä hetkellä tapausta pidetään todennäköisesti huijauksena, mutta varmuutta ei ole suuntaan tai toiseen.

Asialla on poliittisesti hyvin mielenkiintoinen tausta, sillä Mitt Romneyn verotiedot on julkaistu vain vuosilta 2010 ja 2011. Ennen vuotta 2010 ei ole julkaistu mitään ja tämä on aiheuttanut epäilyjä. Tässä artikkelissa pohditaan, että mitäköhän Romney piilottelee. Tämä ei todista mitään tapauksen aitoudesta, mutta asia johon tämä liittyy on ajankohtainen.

Aika näyttää onko kyse huijauksesta vai ei, mutta selvää on se, että tämä on tuonut Bitcoinille suurta medianäkyvyyttä. Se on myös herättänyt keskustelua Bitcoinin käytöstä lunnaiden maksuvälineenä, johon se saattaa sopia yllättävänkin hyvin. Viimeisin tähän liittyvä tempaus on BitInstantin tarjous käsitellä Romneyn miljoonan dollarin Bitcoin-osto ilman kuluja.