Silk Road on suljettu – Dread Pirate Roberts jäi kiinni!

Tänään tuli koko Bitcoin-maailmaa vavisuttava uutinen, josta on uutisoitu kaikkialla – myös Suomessa. Yhdysvaltain viranomaiset ovat sulkeneet Silk Road kauppapaikan ja ottaneet Dread Pirate Roberts -nimimerkkiä käyttäneen ylläpitäjän kiinni. Operaation yhteydessä on takavarikoitu 26 000 bitcoinia.

Bitcoin-markkinat ottivat uutisen vastaan aluksi hyvin negatiivisesti, kurssi putosi peräti 30%, alle sataan dollariin. Nyt vaihtokurssi on hieman palautunut ja on tällä hetkellä Bitstamp-pörssissä 110 dollarin tienoilla. Kurssin voi odottaa heiluvan vielä jonkin aikaa tapahtuman jälkeen, sillä kyseessä on Bitcoin-talouden kannalta merkittävä uutinen.

Alustavien raporttien mukaan Silk Roadin kaatuminen ei johdu Tor-verkon tai Bitcoinin haavoittuvuuksista, vaan ylläpitäjä Dread Pirate Roberts oli yksinkertaisesti todella huolimaton omassa toiminnassaan.

Lopuksi on tärkeää huomauttaa, että Silk Road ei suinkaan ole ainoa bitcoineilla toimiva anonyymi kauppapaikka. Kilpailevat sivustot kuten Black Market Reloaded tulevat saamaan suuremman markkinaosuuden netissä toimivasta black market kaupasta, nyt kun Silk Road on kaatunut.