Viikkokatsaus 3: Hallitukselle kysymys Bitcoinista, ja paljon muuta!

Tässä katsaus kuluneen viikon Bitcoin-uutisiin. Viime viikon katsauksen voit lukea täältä.

Hallitukselle on jätetty kirjallinen kysymys Bitcoinin verotuksesta

Perussuomalaisten Juho Eerola on ottanut       tiedotteessaan kantaa aiemmin julkaistuun verotuskäytäntöön. Eerolaa huolestuttaa samat epäkohdat kuin suomalaista Bitcoin-yhteisöä. Valuuttakauppatappiot eivät verottajan mukaan ole verovähennyskelpoisia vaikka voittoja verotetaan. Eerolan mukaan tämä kannustaa bitcoineilla tehtyjen voittojen salaamiseen. Lisäksi Eerolaa hämmästyttää minkä Bitcoin-vaihtopörssin mukaan bitcoinien eurokurssi määritetään.

-Mikäli saan palkkani bitcoineina sekä ostan kaikki tarvitsemani palvelut ja tuotteet bitcoineilla, niin eikö olisi luonnollista että maksaisin myös veroni bitcoineina? Eerola kommentoi.

SecondMarket on perustanut Bitcoin-rahaston

SecondMarket on perustanut Bitcoin Investment Trust -rahaston, joka rahoitettiin 17 800 bitcoinilla eli 2,25 miljoonalla dollarilla. Rahaston tuotto perustuu bitcoinin hintaan ja tarkoituksena on tarjota helppo tapa sijoittaa bitcoineihin. Tähän korkean riskin rahastoon voivat sijoittaa vain accredited/institutional sijoittajat, ja rahaston perustajat uskovatkin kestävän pitkään ennenkuin tavan tallaajat voivat sijoittaa Bitcoiniin perustuviin rahastoihin. Tällaisen rahaston perustamisesta kuultiin aiemmin Facebookin kautta tunnetuiksi tulleilta Winklevossin veljeksiltä. Vielä on epäselvää milloin Winklevoss Bitcoin Trust julkaistaan.

Bitcoiniin on tulossa uusi maksuprotokolla

Maksuprotokolla tulee tarjoamaan uusia ominaisuuksia Bitcoinin käyttöön. Muutoksilla pyritään tuomaan mm. parempaa turvallisuutta ja joustavuutta.

BTC Guild hyökkäyksen kohteena

Yksi suurimmista Bitcoinin mining pooleista, BTC Guild, on hyökkäyksen kohteena. Hyökkäys on laskenut koko Bitcoin-verkon tehoa, eikä hyökkäyksen tekijöitä vielä tiedetä.

Just-Dice keskustelun keskiössä

Viikko sitten Just-Dice sivustolla voitettiin valtaisa 11 000 bitcoinin potti. Nyt tämän uhkapelisivuston ympärillä kuhisee sillä monille on tullut tappioita. Onko kyse huijauksista vai sivuston virheestä? Keskustelua voi seurata esim. bitcointalkissa.

Liettualainen taksifirma hyväksyy bitcoinit

Liettualainen taksifirma JazzExpress hyväksyy bitcoinit. Kyseinen firma ei ole mikä tahansa taksifirma, vaan nimensä mukaisesti JazzExpress-taksissa soi jazz.

Tässä taksissa soi jazz ja maksun voi suorittaa bitcoineina (lähde: bitcoinexaminer.org)

Bitcoin-louhijoiden ja -pörssien ympärillä tapahtuu

ASIC-louhijoita toimittanut TerraHash lopettaa toimintansa monien vaikeuksien jälkeen. Asiakkaille pystytään palauttamaan vain n. 50% maksetuista rahoista.

Toisaalla tulee iloisempia louhijauutisia: Ruotsalainen KnCMiner toimittaa valmistamiaan Jupiter-louhijoita.

Australiassa ja Iso-Britanniassa on julkistettu uudet Bitcoin-pörssit (btcMarkets ja In Bitcoin We Trust). Kiinan BTC China -pörssissä päätettiin poistaa kaikki treidauskulut, ainakin joksikin aikaa.

BTC Trading Corp ilmoitti sulkevansa bitcoinien ja litecoinien vaihtopörssinsä. Treidaus on jo jäädytetty molemmissa pörsseissä, mutta asiakkaat voivat kotiuttaa bitcoinejaan ja litecoinejaan ja tehdä muita tarpeellisia toimia vielä 31.10.2013 asti. Sulkemisen syyksi ilmoitettiin viimeaikaiset virtuaalivaluutan ympärillä tapahtuneet lakimuutokset.

Kryptovaluuttojen konferenssi Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa järjestetään kryptovaluuttojen konferenssi 4.-5. lokakuuta. Tapahtuman teemana on “Bitcoin and the Future of Money”. Halukkaat voivat ostaa lipun sijaan myös pääsyn konferenssin videomateriaaliin 25 dollarin hintaan, mutta materiaali julkaistaan myös kaikkien katsottavaksi vajaan kahden kuukauden päästä.