Viikkokatsaus 21: Tankki täyteen Bitcoinilla

Viime viikko toi Bitcoin-markkinoille mm. bensaa ja hotellihuoneita. Bitcoinit ja Litecoinit käyttöön ottanut elektroniikkaliike on ollut erittäin tyytyväinen tuloksiin. Apple sohaisi ampiaspesään poistamalla viimeisen natiivin Bitcoin-sovelluksen iOS App Storesta ja BTC China alkoi taas vastaanottaa Yuan-siirtoja. Yhdysvaltain postilaitos vaikuttaisi myös olevan kiinnostunut Bitcoinista.

Bensaa Yhdysvalloissa

Cosmic Market on ensimmäinen Bitcoinit hyväksyvä huoltoasema Yhdysvalloissa. Tähän mennessä yritys on saanut kahdeksan maksusuoritusta. Cosmic Market taistelee ensimmäisen Bitcoin-huoltoaseman tittelistä.

200 000 Hotellia vastaanottaa bitcoineja CheapAir-palvelun kautta

CheapAir-matkatoimisto laajentaa Bitcoin-tukea 200 000 hotelliin. Marraskuun viikkokatsauksessa mainitsimme CheapAirin aloittavan Bitcoinien vastaanottamisen Pohjois-Amerikan lentomarkkinoilla.

Kiinan BTC Chinaan saa taas tehtyä yuan-siirtoja

Yuan-määräiset siirrot ovat jälleen mahdollisia BTC Chinassa. Yrityksen johtaja Bobby Lee totesi Kiinan kansanpankin tiedotteessa mainitun Bitcoin-pörssien rekisteröintivaatimuksen tunnustavan Bitcoin-pörssit laillisena toimijana ja sallivan yksityisten kansalaisten ostaa ja myydä Bitcoineja.

Yhdysvaltain postilaitos USPS on kiinnostunut Bitcoinista

USPS:n postituspalveluiden käyttö on vähentynyt ja se pyrkii uusimaan liiketoimintaansa. Postipalveluiden käytön vähentymisestä huolimatta USPS:n verkostoa tulisi pitää yllä ja Bitcoin voisi toimia pelastajana. Postilaitoksella on jo olemassa oleva rahanlähettäjälisenssi, joten lailliset edellytykset luotettavaksi Bitcoin-välittäjäksi ryhtymisestä ovat jo olemassa.

Lisää bitcoinit hyväksyviä kauppoja

Bitcoinia hyväksyvien kauppojen joukkoon on nyt liittynyt muiden muassa pelisivusto Kongregate ja elektroniikkaa myyvä verkkokauppa Scan

Australialainen elektroniikkamyyjä sai hyviä tuloksia Bitcoin- ja Litecoinmaksuista

Millennius niminen postimyyntiyritys Australiassa on erittäin tyytyväinen Bitcoiniin maksutapana. Heidän tilauksistaan 5% on maksettu bitcoineilla. Asiakasryhmänä bitcoin-käyttäjät tekevät myös isompia tilauksia. Keskimääräinen bitcoin-tilaus oli kooltaan $831,72 kun keskimääräinen paypal-tilaus vain $314 ja luottokorttitilaus $686,74. Bitcoin-tilauksiin liittyvä huijausprosentti oli pyöreät 0%. Paypaltilauksissa 1% ja luottokorttitilauksissa 2,7%.

Apple poisti Blockchain lompakkosovelluksen iOS App Storesta

Apple on aikaisemminkin evännyt Bitcoin-lompakoilta pääsyn sovelluskauppaansa, joten viimeisen natiivin lompakkosovelluksen poistaminen ei tullut täysin yllätyksenä Bitcoin-yhteisölle. Tapaus aiheutti kuitenkin aikamoisen myräkän. Vastauksena Blockchain julkaisi tiedotteen aiheesta, jossa se syyttää Applea asemansa väärinkäytöstä estääkseen kilpailun Applen oman maksujärjestelmän kanssa ja kritisoi yrityksen toimintaa viitaten myös osuvasti sen Think Different -mainoskampanjaan. Muutama Bitcoin-käyttäjä purki turhautumistaan tuhoamalla iPhonensa saadakseen tilalle Nexus 5 puhelimen.

Visan johtaja kommentoi Bitcoinia

Visan johtaja Charlie Scharf ilmaisi mielipiteensä Bitcoinista. Hänen mukaansa Visa on tyytyväinen liiketoimintaansa sellaisena kun se nyt on. Pääomasijoitusyhtiö Andreessen Horowitzin osakas Chris Dixon näkee kuitenkin Bitcoinin olevan ratkaisu perinteisten maksujärjestelmien korkeisiin maksuihin ja muihin ongelmiin.
John Carmack, joka toimi pääkehittäjänä mm. Commander Keen, Wolfenstein 3D, Doom, Quake ja Rage peleissä, on ilmaissut kiinnostuksensa Bitcoinia kohtaan. Kuluneella viikolla hän teki lahjoituksen openBSD-säätiölle nimenomaan bitcoineilla, koska Paypal vetäisi välistä vähintään 1,4-3,4%.