Bitcoin-mainonta herättää kiinnostusta

Bitcoin-mainostus on suhteellisen uusi ilmiö, mutta se on ottamassa tuulta alleen hyvin nopeasti. WebWiren artikkelissa otetaan esiin Bitcoin Advertisers, joka on uusi Google AdSensen tapainen mainostuspalvelu. Siellä mainostajat ja mainostilan vuokraajat saatetaan yhteen ja mainostuksesta maksetaan bitcoineilla.

Bitcoin Advertisersin uusin kumppani on FarmVilleFeed.com, joka on FarmVillen merkittävimpiä uutissivustoja. FarmVille on Facebookin suosituin sovellus ja sillä on yli 10 miljoonaa käyttäjää. FarmVilleFeedin toimitusjohtaja Dan Farthing sanoo, että hän löysi äskettäin Bitcoinin, jonka avulla pystyy siirtämään rahaa välittömästi kenelle tahansa, minne tahansa ja lähes ilmaiseksi, summasta riippumatta. Hänen mielestään tästä on etua mainostamisessa, koska sillä voi säästää kuluissa.

Bitcoin Advertisersin toimitusjohtajan mukaan Bitcoin-mainonnan suosio on ollut räjähdysmäistä. Palvelu on ollut pystyssä vasta kolme viikkoa ja heillä on jo yli 200 kumppania ja heidän mainoksilleen on yli miljoona katselukertaa päivässä. Bitcoin Advertisers aikoo laajentaa tukemaan useita kieliä ja aikoo palkata kansainvälisen asiakaspalvelutiimin, ja heidän palkka maksetaan tietysti bitcoineilla.

Toimituksen kommentti:

FarmVilleFeed on melko suuri sivusto, sitä luetaan 4 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Tämä on todennäköisesti vasta alkua, sillä Bitcoinin hyödyt mainostuksessa ovat aika suuret. Toinen merkittävä Bitcoin-mainostuspalvelu on Anonymous Ads, jonka avulla sekä mainostaja että mainostilan vuokraaja pysyvät täysin anonyyminä. Mielenkiintoinen konsepti kaikenkaikkiaan.

Saattaa hyvin olla, että myös Bittiraha.fi on tulevaisuudessa joko Bitcoin Advertisersin tai Anonymous Adsin kumppani.