Bitcoin sai oman Googlensa

Monet kaupat Internetistä fyysiseen maailmaan ovat alkaneet hyväksyä bitcoinit maksuvälineenä, sillä Bitcoin on kätevä ja helppo tapa maksaa. Bitcoin-maksussa yritys voi leikata luottokorttimaksuja tarjoavat firmat ja pankit pois välistä, ja saada itselleen suuremman osan tuotosta, minkä vuoksi Bitcoinin käyttämiselle on myös taloudelliset perusteet.

Kuluttajalle suurin ongelma on ollut löytää tarpeitaan vastaavia bitcoinit hyväksyviä palveluita. Bittiraha.fi:n oma listaus Bitcoin-ystävällisistä yrityksistä on pyrkinyt vastaamaan tähän ongelmaan, mutta kansainvälistä Bitcoin-ystävällisten kauppiaiden etsimiseen keskittynyttä palvelua ei ole vielä aikaisemmin ollut.

Bitcoin Search Engine on tullut paikkaamaan tämän puutteen. The Bitcoin Search Engine on Googlen kaltainen hakukone, joka on keskittynyt bitcoinit hyväksyviin palveluihin. Hakukoneella voi hakea yleisesti kaikista listatuista palveluista tai sitten kohdistaa haun vain tietyn maan palveluihin. Maan lisäksi haut voi kohdistaa tietyn alan liikkeisiin. Yritykselle hakukoneeseen listautuminen on ilmaista, mutta halutessaan yritys voi myös ostaa lisäpalveluja ja -näkyvyyttä.

Hakukoneen löytämien sivustojen määrä on vielä suhteellisen rajallinen, koska hakukone on vasta julkaistu. Hakukoneesta tulee kuitenkin käyttäjälle jatkuvasti tehokkaampi ja hyödyllisempi palvelu yhä uusien yritysten ja nettisivujen listautuessa hakukoneeseen. Yrittäjälle palvelu on ilmaista mainosta, joten syytä olla listautumatta ei ole.

Pelkän hakukoneen lisäksi Bitcoin Search Engine tarjoaa monia erilaisia palveluja, kuten listoja kuumimmista linkeistä, mahdollisuuden koota omat suosikkinsa yhteen sekä Bitcoin-foorumin. Suurin osa lisäpalveluista edellyttää rekisteröitymistä Bitcoin Search Engineen. Rekisteröityminen on tietysti ilmaista.

Bitcoiniin keskittynyt hakukone on osoitus Bitcoin-infrastruktuurin kasvamisesta ja vakiintumisesta. Missä ennen bitcoineja hyväksyvät liikkeet olivat laskettavissa yhden käden sormilla, alkaa Bitcoin-maksaminen olla nykyään jo jokaiselle ajan hermoilla olevalle nettiliikkeelle imagokysymys. Kunhan yritykset ja käyttäjät löytävät laajemmin Bitcoin Search Enginen, voi siitä tulla olennainen komponentti kasvavaa Bitcoin-infraa ja -taloutta.