Bittiraha.fi on Assembly 2012 tapahtuman sponsori

Olemme pitkään etsineet hyviä paikkoja saada Bitcoinille näkyvyyttä, mutta Suomessa on aika vähän sopivia tapahtumia. Yksi poikkeus on Assembly. Tietokoneharrastajien rakastama Assembly on kansainvälinen tietokonefestivaali, jossa erilaiset tietokonemaailman alakulttuurit kohtaavat.

Meille on ilo ja kunnia ilmoittaa, että olemme tänä vuonna yksi Assemblyn sponsoreista. 2012 on Assemblyn juhlavuosi. Ensimmäinen Assembly-tapahtuma oli vuonna 1992 eli tänä vuonna tulee 20 vuotta täyteen. Tapahtumasta tulee varmasti hyvin erityinen. Assembly on nelipäiväinen tapahtuma, joka alkaa tänä vuonna 2. elokuuta ja loppuu 5. elokuuta. Tapahtumapaikka on tuttuun tapaan Hartwall Areena.

Wikipediaa lainaten, “Vuodesta 1992 lähtien järjestetty tapahtuma on demoskene-kulttuurin keskeinen vuosittainen tapahtuma, mutta nykyisin tapahtuma yhdistää myös verkkopelaajia ja useita muita tietokonealakulttuureja, kuten IRC-käyttäjiä ja muita tietokoneista kiinnostuneita ihmisiä. Suuri osa kävijöistä tuo tapahtumaan omat tietokonelaitteistonsa, joilla voi muun muassa hyödyntää tapahtuman nopeaa verkkoyhteyttä.”

Bitcoinilla tulee olemaan merkittävä näkyvyys tämän vuoden Assemblyssä. Bittiraha.fi:llä on ständi tapahtumassa, jossa voi muun muassa tutustua Bitcoin-louhintaan, ostaa bitcoineja tai käyttää bitcoineja ihan konkreettisesti, eli ständiltämme voi ostaa kaikenlaista bitcoineilla.

Tulemme järjestämään tapahtumassa kaksi kilpailua, joista molemmat liittyvät keskeisesti Bitcoiniin. Ensimmäinen on “Bitcoin-metsästys”, jossa kilpailijat etsivät tapahtumapaikalta QR-koodeja, joista osa on helpommin löydettävissä ja osa piilossa. Tehtävänä on lähettää koodeista löytyviin osoitteisiin bitcoineja. Eniten koodeja löytänyt voittaa, ja tasapelin tullen nopein voittaa.

Toinen kisa on “Nopein Bitcoin-louhija”, joka on hieman yksinkertaisempi kilpailu. Siinä tarvitsee vain saada nopein hash-nopeus Bitcoin-louhinnassa. Osallistua voi vain tapahtumapaikalla. Jos tietokoneesta löytyy yksi tai useampi Radeon-näytönohjain, kannattaa ehdottomasti osallistua tähän kilpailuun.

Palkinnot tulevat olemaan arvokkaita, top 3 palkitaan kummassakin kisassa. Kisojen lisäksi Bittiraha.fi vetää Assemblyssä Bitcoin-seminaarin. Sitä ei kannata missata, se on oiva tilaisuus tulla oppimaan enemmän Bitcoinista. Kilpailujen tarkemmat ohjeet ja säännöt sekä seminaarin aikataulu julkaistaan myöhemmin.