Bank Of America myöntää kryptovaluuttojen uhkaavan sen liiketoimintaa

Maailman seitsemänneksi suurin pankki Bank Of America on kertonut vuosikatsauksessaan kryptovaluuttojen muodostavan riskejä sen liiketoiminnalle. Pankin arvion mukaan kryptovaluuttoihin liittyvät hyödyt, kuten edulliset ja nopeat siirrot voivat pakottaa pankkia kovempaan hintakilpailuun.

Kryptovaluuttojen avulla suuriakin rahasummia voidaan liikuttaa nopeasti ja erittäin pienillä kuluilla maailman laidalta toiselle. Perinteisillä pankeilla globaaleihin pankkien välisiin siirtoihin kuluu tyypillisesti useita päiviä ja siirtokulut voivat olla prosenttien luokkaa. Käytetyimpien kryptovaluuttojen kohdalla siirtokulut ovat samat riippumatta siirrettävästä summasta, joten etenkin suurten summien kohdalla säästöt voivat olla käyttäjän kannalta merkittäviä.

Bank Of American raportissa arvioidaan, että lisääntynyt kilpailu kryptovaluutta-alan mahdollisuuksia vastaan voi pakottaa pankin kehittämään palveluitaan ja laskemaan hintojaan. Raportin mukaan uusi kilpailutilanne aiheuttaa paineita tehdä lisäinvestointeja palveluiden ja teknologian kehittämiseen.

Raportissa arvioidaan myös, että kryptovaluuttojen alkuvuoden laskusuhdanteesta huolimatta ala on kasvussa ja kiinnostus niitä vastaan voi kohota uudelleen nostaen markkinan arvon ennätyksellisiin lukemiin.

Bank Of America näkee kryptovaluutta-alan nousun uhkatekijäksi sen liiketoiminnan kannattavuudelle. 

Pankit eivät halua jäädä sivustakatsojiksi kryptovaluutta-alan kasvaessa

Helmikuun suurin uutinen kryptovaluuttamaailmassa oli maksuvälityspalveluita tarjoavan Circlen ja kryptovaluuttapörssi Poloniexin välinen yrityskauppa. Circle osti 24 tunnin volyymilla mitattuna maailman 14. suurimman kryptovaluuttapörssin Poloniexin 400 miljoonan dollarin kauppahintaan.

Kaupan kiinnostavuutta lisää se, että yksi Circlen suurimmista omistajista on jättipankki Goldman Sachs. Näin Goldman Sachs on sai merkittävän jalansijan kryptovaluuttamarkkinoilla. On hyvin mahdollista, että kaupan lisäksi Poloniexin toimintaan on tulossa merkittäviä investointeja ja Circle pyrkii Goldman Sachsin tuella nostamaan Poloniexin kaikkein suurimpien kryptovaluuttapörssien joukkoon.

Goldman Sachs saa jalansijaa kryptovaluuttamarkkinoilla sen osittain omistaman Circlen ostettua kryptovaluuttapörssi Poloniexin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *