Bitcoin-kurssianalyysi 25.4.2015: Epätietoisuus jatkuu

Viime artikkelissa olimme 19.3. esitetyn impulssin 2-aallon lopussa, nyt näyttää, että olisimme lopettaneet yhtä tasoa pienemmän toisen aallon eli ii-aallon. Tunnelma on hieman samankaltainen, mitä isommankin toisen aallon huipulla oli. Jonkin verran epätietoisuutta suunnasta ja monet saattavat odottaa peräti breakouttia ylöspäin. Tämä on tyypillistä impulssien toisille aalloille.

Joudun kuitenkin taas tuomaan ehkä monelle ikäviä uutisia ja toteamaan, että impulssi alaspäin luultavasti jatkuu pian. Pyrin katsomaan kaavioita mahdollisimman objektiivisesti, vaikka se ei täysin olekaan mahdollista.

image.php

Yllä päiväkaavio. Ylhäältä alkaen, violetti viiva = SMA200, keltainen viiva = SMA50, turkoosi viiva = SMA100, valkoinen viiva = SMA20 (bollinger bandsin keskiviiva). Alla MACD, jonka päällä myös valkoinen EWO, sitten RSI ja lopuksi volyymi.

Kuten viime artikkelin kommentteihin kirjoitin niin jotta tilanne muuttuisi positiivisemmaksi, edes lyhytaikaisen, nousun kannalta, tulisi kurssin sulkeutua SMA20:n yläpuolelle, MACD nousta yli nollarajan ja RSI:n yli puolen välin. Piirsin kaavion vihreät suorakulmiot kuvaamaan näitä tavoitteita. Kuten huomaamme niin nousussa ei tälläkään kertaa ollut tällaista voimaa.

Näyttää siltä, että trendiviiva 300 dollarin huipusta toimi myös resistanssina (ylempi punainen viiva). Mikäli alempi punainen viiva, horisontaalinen support 210 pohjasta, rikkoutuu niin antaa se lisää varmuutta impulssin jatkumiselle, ainakin edellisen suuren 166 dollarin pohjan tienoille.

image.php

Viime artikkelissa esitetty head and shoulders kuvio sai lisävarmistusta nousun kimmotessa necklinesta. Merkitsin osan seuraamamme laskennan aalloista kuvioon myös, koska ne siihen niin hyvin sopivat. Myös iii-aallon fibonacci target on samalla tasolla, mitä H&S:n target. i, ii, iii-aallot ovat siis 3-aallon sisäinen impulssi. Impulssit ovat aina viiden aallon muodostelmia, 5-3-5-3-5 sisäisillä aalloilla.

image.php

Tässä koko laskenta, jota olemme nyt seuranneet 19.3. julkaistusta artikkelista lähtien. Värin vaihdoin sinisestä keltaiseen, kun taitaa näkyä hieman paremmin. Merkitsin EWO:n hidden bearish divergenssin viime artikkelin 2-aallon ja nyt tulleen pienemmän luokan ii-aallon huippujen välillä.

Target tulee siitä, että kolmas aalto on yleensä 162-262% ensimmäisestä aallosta. iii-aallon pohja voi siis olla myös alempana, mutta koska 166 dollarin pohjan horisontaalinen support on myös noilla tienoilla, kuten aikaisemmin esitetyn H&S:n minimitarget niin vaikuttaa tuo noin 160-170 dollaria kohtuullisen hyvältä targetilta. Käytän tätä sivua EW:n yleisimpien suuntaviivojen tarkastamiseen.

Kertaan lopuksi hieman Elliott Wave -teorian perusaaltorakennetta. Teoria perustuu behavioristisen psykologian olettamukseen, että ihminen käyttäytyy samankaltaisissa tilanteissa kohtuullisen samalla tavalla. Eli kun kurssille tapahtuu jotain niin keskimääräinen treidaaja tekee tämän seurauksena samankaltaisia päätöksiä aina uudestaan ja uudestaan. Keskimääräisen treidaajan päätökset aikaansaavat kurssivaihtelua, joka taas synnyttää uusia päätöksiä jne. Kurssikäyrään muodostuu tämän seurauksena tietyn mallisia aaltokokonaisuuksia, jotka ovat myös itseään toistavia fraktaaleita.

Basic EW picture.gif

Tässä on yksinkertaistettu kuva aaltorakenteesta. Tämä kokonaisuus muodostaa suuremman impulssin 1. ja 2. aallon. Impulssissa on aina viisi aaltoa. Tämä perusrakenne ulottuu aina pienimmän aikavälin kaavioista monivuotisiin kaavioihin. Vähän kuin rantaviiva, joka pitenee, mitä lähempää sitä katsotaan.

Mitä spekulatiivisempi treidauskohde on kyseessä sitä paremmin EW-teoria toimii. Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin. Kuten myös aaltojen psykologisemmasta puolesta. Artikkeleiden loppupuolilta löytyy nämä yleisemmän tason kirjoitukset.

Muistutan taas, että mikäli treidaatte niin muistakaa huolehtia asiallisesta riskinhallinnasta. Voisinkin kirjoittaa vaikka siitä seuraavan artikkelin loppupuolella. Mikäli mielessä on jokin treidaamiseen liittyvä aihe niin kommenteissa saa ehdottaa. Hyvää kevättä!

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä. Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo, vaan yleinen analyysi bitcoin-valuutan markkinatilanteesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *