Bitcoin-kurssiraportti 16.-22.1.2015: Nousuviikko

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 16.1.2015 – 22.1.2015. Dataa kerättiin neljästä eri pörssistä.

Vihdoinkin noususuuntausta! Tällä seurantaviikolla kurssi on ollut korkeimmillaan torstaina 22.1.2015 kello 2:30 (UTC) bitfinex-pörssissä arvolla 238 USD/BTC. Tämä on jo selvä parannus viime seurantaviikolla saavutettuun pohjalukemaan 160 USD/BTC. Tällä seurantaviikolla on pysytty 190 USD/BTC paremmalla puolella.

plotti.png

plotti_0-piste.png

ZeusHash lopettaa pilvilouhintapalvelunsa

ZeusMinerin operoima ZeusHash ilmoitti 15. tammikuuta, että se jäädyttää bitcoin-pilvilouhintasopimuksensa 10 päivän tuottamattomuuden jälkeen kuten käyttösopimuksessakin todetaan. CoinDesk raportoi tästä 16. tammikuuta.

plotti_vk3_1.png

Perjantaina kurssi tulikin alaspäin. Esimerkiksi BTCe-pörssissä tultiin arvosta 219 USD/BTC arvoon 199 USD/BTC seitsemässä tunnissa.

Sääntely uhkaa Espanjassa?

Espanjalainen poliittinen puolue, Unión Progreso y Democracia, on esittänyt Espanjan edustajainhuoneelle, että bitcoinia alettaisiin säännellä. UPyD arvelee Espanjassa olevan vain noin 40 000 bitcoinin käyttäjää, ja että työ sääntelyn eteen pitäisi aloittaa, ennen kuin tekniikka ehtii yleistyä laajemmin.

plotti_vk3_2.png

Lauantaina 17. tammikuuta bitcoinin kurssi tuli lisää alaspäin. Alimmillaan kurssi oli Okcoin-pörssissä kello 8:30 (UTC), jolloin bitcoinilla oli hintaa noin 192 USD.

ChangeTip-palvelun avulla voi tipata bitcoineja

Mikromaksujen on jo kauan tiedetty olevan yksi bitcoin-kryptovaluutan hienoimmista ominaisuuksista. Esimerkiksi, Suomessa kovin harvinainen, tippien antaminen on bitcoinien myötä aiempaa helpompaa. Bitcoininhan voi, tällä hetkellä, jakaa sadasmiljoonasosaan – satoshiin. Bitcoinien lähettäminen onnistuu periaatteessa ilmaiseksikin, vaikka yleensä tapana on ollut lähettää pieni siirtomaksu palkkiona louhijoille.

ChangeTip-niminen startup on tuonut bitcoin-tipit sosiaaliseen mediaan ja nyt myös Facebookiin. Tämä on merkittävä uutinen, sillä FaceBookilla on niin laaja käyttäjäkunta, että bitcoin saa varmasti lisää näkyvyyttä ja käyttäjiä, kun bitcoin-tipit on tuotu tuttuun palveluun.

plotti_vk3_3.png

Sunnuntaina 18. tammikuuta bitcoinin kurssi lähti lopulta nousuun. Kurssi nousi lakebtc-pörssissä alle viidessä tunnissa 26 USD/BTC.

PayPalin keskustelutilaisuus bitcoineista

PayPalin kuukausittain järjestämä keskustelutilaisuus TechXploration käsitteli bitcoineja 20. tammikuuta. Kalifornian San Josen kaupungintalon auditorioon oli kokoontunut satoja kuuntelijoita. Eräs puhujista oli Mastering Bitcoin -kirjan kirjoittamisessa teknistä tukea antanut Lorne Lantz. PayPal on jo aiemmin hyväksynyt bitcoin-maksut Payments Hub -palvelussaan. Eräs Lantzin näkemistä suurista bitcoin-ongelmista on bitcoin-maksujen integroinnin vaikeus kivijalkakauppoihin.

Coinbase julkaisee 75 miljoonan dollarin rahoituskierroksen

Tiistaina Coinbase ilmoitti uudesta rahoituskierroksestaan, joka on tähän mennessä suurin Bitcoin-yritykseen kohdistuva rahoituskierros. Sen koko oli peräti 75 miljoonaa dollaria. Erityisen mielenkiintoisen rahoituskierroksesta tekee sen ketkä siihen sijoitti. Mukana oli nimittäin New Yorkin pörssi, kansainvälinen BBVA-pankki ja Citigroupin sekä Thomson Reutersin entiset toimitusjohtajat.plotti_vk3_4.png

Keskiviikkona ja torstaina bitcoinin kurssi on tullut jälleen ylöspäin. Esimerkiksi BTCe-pörssin keskiviikkoinen 208 USD/BTC kurssi oli torstaina aamuyöllä (5:30) käväissyt arvossa 233,80 USD/BTC. Aamupäivällä liikuttiin 230 USD/BTC molemmin puolin.

Yhteenveto

On upeaa pitkästä aikaa nähdä seurantaviikko, jolloin kurssi on selvässä noususuunnassa. Bitcoinin kurssi olikin käynyt niin alhaalla, että minun on hyvin vaikea uskoa, että juuri alemmaksi kurssi voisi enää mennä ilman radikaaleja tapahtumasarjoja. Bitcoinien käyttäjiä on enemmän, siirtojen määrä on kasvanut jonkin verran ja bitcoin-maksuja tukevia pieniä ja suuria yrityksiä on tullut paljon lisää viime vuoden aikana.

Arvelen näiden suurien kurssiromahdusten olleen seurausta eräiden bitcoin-palveluiden krakkeroinneista. Jos suuri määrä (esim. kymmeniä tuhansia) bitcoineja varastetaan, varkaat varmasti yrittävät myydä niitä melko pian suurina määrinä, jolloin bitcoinin arvo tietysti hetkellisesti romahtaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *