Bitcoin-kurssiraportti 9.1.-15.1.2015: Rajua kurssiheilahtelua

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 9.1.2015 – 15.1.2015. Dataa kerättiin neljästä eri pörssistä. Bitstamp on jälleen toiminnassa, mutta tähän seurantaan dataa ei kerätty Bitstampista.

Jo pidemmän aikaa jatkunut bitcoinin kurssin alamäki ei näytä laantumisen merkkejä. Päinvastoin. Bitcoinin arvo oli vielä 9. tammikuuta 290 USD molemmin puolin. Torstaina 15. tammikuuta heräsimme maailmaan, jossa bitcoinilla oli yöllä ollut arvoa enää vähän päälle 160 USD! Euroja tällaisella kurssilla saa valitettavasti vain noin 148 kappaletta.

plotti.png

plotti_0-piste.png

Bitcoinin alhainen hinta pakottaa CEX.io:n laittamaan pilvilouhinnan tauolle

Tammikuun 12. päivä bitcoinin pilvilouhintapalvelu, Cex.io, ilmoitti blogissaan, että se laittaa pilvilouhintapalvelut toistaiseksi tauolle.plotti_vk2_1.png

Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että bitcoinin arvo on pudonnut liian alas, jotta palveluiden ylläpitäminen olisi taloudellisesti kannattavaa. Palvelu otettaneen uudelleen käyttöön, jos/kun bitcoinin arvo nousee yli 320 Yhdysvaltain dollarin.

Venäjä asettaa Bitcoin-sivustoja mustalle listalle

Venäjällä on estetty pääsy muutamille Bitcoin-sivustoille kuten bitcoin.org, bitcoin.it, btcsec.com ja indacoin.com raportoi CoinDesk tiistaina 13. tammikuuta. CCFR:n jäsenen Igor Chepkasovin mukaan kyseessä on osa suurempaa suunnitelmaa ajaa alas koko Bitcoin Venäjällä.plotti_vk2_2.png

plotti_vk2_3.png

200 Yhdysvaltain dollarin raja menee rikki

Keskiviikkoaamuna 14. tammikuuta CoinDesk raportoi, että bitcoinin kurssi on pudonnut alle 200 dollarin.plotti_vk2_4.pngKurssi kävi pohjalukemissa 14.1.2015 kello 22:42 UTC (kymmenen minuutin tarkkuudella), jolloin arvoa yhdellä bitcoinilla oli BTCe-pörssissä enää 162,68 USD.

Yhteenveto

Vaikka bitcoinin kurssi on romahtanut pahemman kerran, ei silti liene syytä huoleen. Kurssi näyttää jo ainakin jonkinlaisia elpymisen merkkejä. Tätä kirjoittaessa bittiraha.fi ilmoittaa, että Bitstampissa bitcoinin arvo on 182,73 EUR eli 213,88 USD.

Bitcoin-maailmassa puhaltaa myös niin paljon uusia tuulia, että kurssin totaalinen romahtaminen ei tunnu uskottavalta. Jos asiaa katsoo positiivisten lasien läpi, nyt olisi hyvä hetki ostaa halpoja bitcoineja. Tietysti rahaa kannattaa sijoittaa vain korkeintaan niin paljon kuin on valmis menettämään. Tämä sijoitussääntö pätee myös Bitcoin-maailman ulkopuolella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *