Bitcoin-kurssiraportti 21.-27.11.2014: Korjausliike

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 21.11. – 27.11.2014. Dataa on jälleen kerran kerätty neljästä eri pörssistä.

Minimikurssi on ollut BTCe-pörssissä arvolla 340 USD/BTC 21. marraskuuta 2014 kello 6:52 (UTC). Maksimikurssi on ollut Okcoin-pörssissä arvolla 398 USD/BTC 25. marraskuuta 2014 kello 10:12 (UTC). Eroa on siis ollut lähes 60 USD/BTC tällä seurantaviikolla.

Perjantaina on Bitcoin Black Friday, joka tulee tänä vuonna suurempana kuin koskaan. Tuhansia alennuksia kaupoista ympäri maailman. On mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa kurssiin. Oikeasta reunasta voit vastata aiheeseen liittyvään viikon kysymykseen.

plotti_vk47.png

Tämän seurantaviikon kurssikehitystä voisi kuvailla jonkinlaiseksi korjausliikkeeksi. Edellisellä viikolla tultiin rajusti alas Silk Road -bitcoinien huutokauppailmoituksesta johtuen, mutta ilmoituksen vaikutus oli loppupeleissä melko lievä. Nyt olemme palanneet takaisin korkeammille kurssitasoille.

plotti_vk47_0-piste.png

Agora Commodities brändäytyy uudelleen

Jalometallivälittäjä Agora Commodities uudelleenbrändäytyy osoittaakseen kiinnostustaan digitaalivaluuttoja kohtaan. Uudeksi nimeksi tullee Crypto Bullion Group, ja ennen vuoden loppua pitäisi tulla uusi nettisivusto, joka palvelee bitcoin-asiakkaita.

Crypto Bullion Group on erityisen kiinnostunut tulevista kryptovaluuttatekniikoista kuten “väritetyistä kolikoista” (colored coins) ja “älysopimuksista“ (smart contracts). plotti_vk47_2.png

Bitspark menee Hong Kongin rahanlähetysmarkkinoille

Marraskuun 25. päivä uutisoitiin Bitspark-startupista, joka tuo Hong Kongin rahanlähetysmarkkinoille uuden vaihtoehdon perinteisten Western Unionin ja pankkisiirtojen rinnalle.plotti_vk47_1.png

Bitspark pyrkii vähentämään rahanlähetyskuluja käyttämällä bitcoineja. Kuluja pitäisi muodostua vain 1% edestä, kun muilla menetelmillä kulut ovat reilun 3% luokkaa.

Yhteenveto

Ainakin toistaiseksi bitcoinit soveltuvat mainiosti edulliseen rahanlähetykseen. Vielä ei tiedetä, mikä tilanne tulee olemaan muutamien vuosien kuluttua, jolloin bitcoinien louhijoille myönnettävät lohkopalkkiot ovat jo sen verran pieniä, että bitcoinien siirtokuluja on todennäköisesti jouduttu nostamaan.

Suurehko ongelma bitcoinien käytössä rahanlähetykseen tällä hetkellä on, että bitcoineja voi olla hankala käyttää ja vaihtaa fiat-rahaksi. Bitspark on pyrkinyt tekemään rahanlähetyksen käyttäjälle saumattomaksi. Maksaminen onnistuu käteisellä ja vastaanottajana voivat olla eräät pankit ja panttilainaamot.

Vaikka kurssi onkin liikkunut kiitettävästi tällä seurantaviikolla, saattaa se olla vain tyyntä ennen myrskyä. Ensi viikolla on 50 000 Silk Road -bitcoinin huutokauppa, joka voi vaikuttaa kurssiin merkittävästi. Täytyy sanoa, että loppuvuoden viikot ovat erityisen mielenkiintoisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *