Bitcoineilla ladattava Visa Electron

Bitcurex on pieni puolalainen bitcoin-vaihdantapaikka, jonka suurimpana myyntivalttina on bitcoineilla ladattava visa electron. Esittelen tässä molempia vähäisen käyttökokemukseni pohjalta.

 

Bitcurexin exchange on volyymiltään hyvin pieni, reilun viikon seurattuani päivittäinen vaihtovolyymi vaikuttaisi seilaavan välillä 25-70 Btc. Tästä huolimatta päivittäiset kurssivaihtelut ovat bitcoin-spekulaattorin silmissä ihan mukavankokoisia silloinkin, kun mtgoxin varianssi btc-€ puolella on ollut 2% päivässä. Bitcurexissa on nimittäin nähty 5% varianssia samana aikana. Yleisvaikutelmaksi minulle on muodostunut että bitcurex olisi halpa paikka ostaa vähäisiä määriä bitcoineja, epäilen sen johtuvan juuri heidän tarjoamistaan maksukorteista. Sivuston englanninkielinen kieliasu on paikoitellen vähän heikohkoa, mutta ymmärrettävissä. Muilta osin sivusto on selkeä ja toimiva.

 

 

Kortin tilaaminen oli kohtuullisen vaivatonta ja nopeaa, tilattu kortti maksetaan bitcoineilla ja itse maksoin kortistani kohtuulliset 2.5btc. Sen toimitus puolestaan kesti neljä päivää. Tilaus tehdään täältä. Valuuttavaihtoehtoja on kolme, usd/eur/gbp. Itse valitsin luonnollisesti europohjaisen kortin. Saapuessaan kortti ja pinkoodi olivat aivan samalla-lailla pakattuina ja suojattuina kuin meikäläisten pankkien korteissa, kuori sisälsi ohjekirjeen bitcurexilta ja avaamattoman pankin kuoren jossa kortti ja tunnusluku olivat, jos näin ei olisi ollut niin en olisi koskaan siirtänyt rahaa kortille. Kortin saatuani joiduin syöttämään sen tiedot bitcurex-acconi kotiutustiliksi.

 

Muutaman päivän kurssia kärkyttyäni sain ladattua kortille arvoa mieluisalla kurssilla. Rahoitin korttia perjantai-iltana ja koitin käyttää sitä lauantai-aamuna. Tuohon mennessä kortille ei kuitenkaan ollut euroja siirtynyt. Tiedustelin asiaa bitcurexilta sähköpostitse ja sain vastauksen että he käsittelevät siirrot korteille manuaalisesti arkisin klo 8-19 paikallista aikaansa ja lauantaisin kahdentoista aikaan. Kun koitin käyttää korttia maanantai-aamuna niin olivat siirtämäni varat käytettävissä ja kortti toimi ruokakaupan pos-laitteistossa aivan kuten suomalainenkin electron, sillä poikkeuksella että käyttökieleksi valikoitui automaattisesti englanti.

 

Yhteenveto

 

Olen korttiin hyvin tyytyväinen, mutta odotan silti toki mielenkiinnolla Bitinstantin lupailemaa bitcoin-mastercardia. Bitcurexin tuotteen plussat ja miinukset:

 

+ Saatavissa nyt (vrt. bitpay-mastercard)

+ Nopeampi tapa kotiuttaa rahaa ulos bitcoineista kuin sepa siirto.

+ Halpa tapa kotiuttaa rahaa ulos bitcoineista, ainoa muodostuva kulu on bitcurexin veloittama 0,5% kun vaihdat bitcoinit euroihin heidän pörssissään.

+ Ei kuluja kortilla maksettaessa, asioit sitten verkossa tai kivijalkakaupassa

+ Loistava varakortti hätätilanteisiin, jos esimerkiksi tulee reissussa ryöstetyksi, mutta on pääsy bitcoineihin ja korttiin niin ei tarvitse antautua pankkien tai western-unionin kynittäväksi jos alueella ei ole bitcoin-käteisvaihtajaa.

 

– Kalliit käteisnostot, 2,5€/tapahtuma.

– Kohtuullisen hintavat saldokyselyt, tekstiviesti 0,5€.

– Maksimi vuotuinen käyttöraja 2500€.

– Epäselvät käyttöehdot, pari kertaa jouduin nuo kahlaamaan läpi ennenkuin koin ymmärtäväni kaiken tarvittavan.

– Kuinka vakavarainen puolalainen pankki josta en tiedä mitään on, onko talletussuojaa?

 

Kuten monissa muissakin asioissa kannattaa ennenkuin lusikkanne soppaan iskette suorittaa pieni riskianalyysi. Muutama huomionarvoinen pointti pohdittavaksi: Paljonko luotat puolalaiseen pankkiin ja paljonko luotat exchangeen joka on vielä niin pieni ettei sitä luultavasti kannata hakkeroida?

 

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *