Tekninen analyysi 18.4: Kurssinousun jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet

Markkinoilla on ollut hieman nousua kuten edellisessä analyysissa povattiin. Piirsin silloin nuolia ainakin noin 15000 dollariin asti. Katsotaanpa onko tällaiset skenaariot vielä realistisia tähänastisen nousun perusteella.

Tässä sama päiväkaavio, joka oli esillä viime kerrallakin. Kurssi rikkoi ensimmäisen trendiviivan ja se aiheutti mukavaa ostamista. Näyttää todennäköisemmältä että seuraava trendiviiva rikkoutuu myös, kuin että se ei ylittyisi. Syynä on, että tämä edellinen noin 6500 dollarin pohja ei mennyt edellistä noin 5900 dollarin pohjaa alemmaksi ja olemme jo testanneet kyseistä trendiviivaa vihreän x-huipun kohdalla.

6500 dollarin pohja on niin sanottu higher low, joka osoittaa myymisen kuihtumista. Pohja on myös niin lähellä trendiviivaa, että seuraava aalto ylöspäin tulisi olla hyvin pieni ettei trendiviiva rikkoutuisi. Trendiviivan rikkoutuminen taas todennäköisesti aiheuttaa lisää ostamista. Treidaajat seuraavat näitä viivoja (self fulfilling prophecy).

Koska myyminen kuihtui ennen kuin rikoimme 5900 dollarin edellisen pohjan niin emme nähneet kunnon kapitulaatiota. Tämä taas voi tarkoittaa, että markkinoilla ei ole vielä voimaa mennä ATH-lukemiin vaan on aika hieman rauhoittua ja kerätä energiaa. Tästä syystä pidän tuollaista valkoisen trianglen kaltaista korrektiota kohtuullisen todennäköisenä.

Tässä viikkokaavio isommalla elliott wave -laskennalla. 50 viikon SMA (simple moving average) ja 60 viikon EMA (exponential moving average) kestivät ainakin toistaiseksi supportteina. Kurssi kävi koskettamassa niitä, mutta viikkopalkki ei sulkeutunut niiden alapuolella, vaan kimposi ylöspäin.

Pinkit nuolet kaaviossa ovat aikaisempia tapauksia milloin kyseiset keskiarvokäyrät ovat toimineet supportteina tai resistansseina.

Päiväkaavion RSI:ssä on hyvin tilaa mennä ylöspäin. Olisi hyvä aika RSI:n mennä taas noin 90:een ja sitten tehdä bear divergenssi kurssinousun kanssa. Jos tämä tapahtuu lähellä valkoisen laskennan B-huippua, niin nostaa se todennäköisyyksiä sille, että valkoinen B-huippu todella on valkoinen B-huippu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *