Tekninen analyysi 3.10: Pitkän aikavälin kaavioita kurssikehitykselle

Vieläkin odotetaan mihin suuntaan kurssi räjähtää, mitä pidempi hiljainen jakso niin sitä voimakkaammin kurssi lähtee kun se lähtee. Tällä kertaa vähän pidemmän aikavälin kaavioita.

Pitkän aikavälin kurssikaavio, johon merkattu louhintapalkkioina syntyvien bitcoinien puolittumispäivät.

Keskipitkän aikavälin kurssikaavio, johon merkattu louhintapalkkioina syntyvien bitcoinien puolittumispäivät.

Koko Bitstamp-pörssin bitcoin-kurssihistoria kuukausipalkeilla, vihreä eksponentiaalinen keskiarvokäyrä on 6 kuukauden (EMA6), sininen 18 kuukauden ja punainen 48 kuukauden. Kaavioissa myös yksi trendiviiva ja tärkeitä horisontaalisia support/resistanssi-tasoja. Kaaviossa näkyy myös halving-tapahtumien päivämäärät. 4K versio.

Tässä kolme vaihtoehtoa, jotka ovat mielestäni todennäköisimpiä tulevaisuudessa. Vihreä-sininen tai punainen-oranssi ovat mielestäni todennäköisempiä mitä vihreä-valkoinen-oranssi.

Nyt kurssi on pienentänyt volatiliteettiaan jo tovin ja korrektio on supistunut. Kun tämä purkaantuu ylös tai alas, niin liike tulee todennäköisesti olemaan voimakas. On siis parempi odottaa reaktiota nyt, kuin valita puolensa ennenaikaisesti.

Punaisen tapauksessa ainoastaan kuukausipalkin viiksi menisi tuon punaisen 4 vuoden EMAn alapuolelle ja kuukausipalkki sulkeutuisi tämän EMAn yläpuolella. Tämä olisi ns. paniikkikapitulaatio ja siitä toipuminen veisi hieman aikaa, siksi oranssi nousu menisi yli ATH:n vasta 2021 keväällä.

Vihreässä taas lähdettäisiin ylöspäin nyt ja sitten 10-12k dollarin välillä näkisimme onko nousussa riittävästi voimaa jatkaa matkaa uusin ATH-lukemiin.

Perusteet 500 000 dollarin ylittymisen mahdollisuuteen

Mitä tuohon 500 000 dollariin tulee, niin se on enemmänkin valistunut arvaus, joka perustuu siihen, että bitcoin on parempi versio kullasta ja kilpailee samalla markkina-alueella. Jos bitcoinin markkina-arvo olisi kullan kanssa samalla tasolla, niin yksi bitcoin olisi arvoltaan 500 000 dollarin luokkaa. Uskon, että seuraavan nousukauden aikana tähän on mahdollisuus.

Yli 7000 dollaria todennäköisesti tarkoittaa, että mennään ainakin yli 9000 dollariin ja vastaavasti alle 6000 dollarin kurssiarvo todennäköisesti tarkoittaa, että mennään alle 5000 dollarin. Tuo punainen EMA48 on niin sanottu pohja. En usko, että sen alle kuukausipalkki sulkeutuu, kaikki sen alapuolella on ‘no brainer’ ostopaikka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *