Tekninen analyysi 3.12: Pudotus pysähtyi – epävarmuus jatkuu

Ensimmäinen target-alue saavutettiin edellisen analyysin jälkeen. Katsotaan minkälainen reaktio meillä on tältä alueelta ja mitä se tarkoittaa tulevaisuuden kannalta.

Viikkokaavio keltaisella 50:n viikon keskiarvokäyrällä, punaisella 200:n viikon keskiarvokäyrällä ja sinisillä horisontaalisilla S/R-alueilla. (support/resistanssi)

Horisontaaliset S/R-alueet ovat piirretty viikkopalkkien alku/loppu-arvoilla (weekly candle bodies) ja sen lisäksi keskiviivalla. Lupaisi positiivisempaa kurssikehitystä, jos viikkopalkki olisi sulkeutunut keskiviivan yläpuolella eikä alapuolella, kuten nyt kävi. Mitä kauemmin kurssi on konsolidaatiossa tällä tasolla, niin sitä enemmän se syö supporttia.

Nyt vaarana on, että kurssi menee ainakin tuonne seuraavalle viivalle 2954 dollarissa, mutta en usko, että viikkopalkki sulkeutuu tuon punaisen 200 viikon keskiarvokäyrän alapuolelle. Jos näin käy, niin se lupaisi huonoa kurssikehitykselle enkä ostaisi ennen kurssin palaamista takaisin tämän keskiarvokäyrän yläpuolelle.

Päiväkaavio samoilla sinisillä horisontaalisilla S/R-alueilla ja lyhyemmän aikavälin pinkillä S/R-viivalla.

Lyhyemmällä aikavälillä pinkki support-viiva antaa hieman tukea. Tämä on ensimmäinen kerta tämän laskun aikana yli 6000 dollarista, kun tällainen support on muodostunut. Jos kurssi löytää tukea tältä tai viimeistään tuolta 3662 dollarin siniseltä viivalta eikä sulkeudu näiden alle, niin on todennäköisempää, että menemme seuraavaksi ylöspäin.

Jos menemme ylös niin seuraava resistanssi on 4606 dollarin sininen viiva. Jos rikomme sen, niin kurssi todennäköisesti testaa tätä ylhäältä päin ja mikäli se kestää testin niin sitten menemme todennäköisesti testaamaan 5870 dollarin viivaa seuraavaksi.

4 tunnin kaavio zoomattuna lähemmäksi samoilla viivoilla.

Tässä kaaviossa näkyy sama päiväkaavion perusteella piirretty pinkki viiva ja kuinka se tuki kurssia myös 4H-kaaviossa. Kaaviossa näkyy hyvin myös kuinka sinisen S/R-alueen alin viiva tuki kurssia kohtuullisen tarkasti myös tässä 4H-kaaviossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *