Tekninen analyysi 18.12: Joululahja bitcoin-sijoittajille, kurssi on nousussa

Noniin saatiin pientä liikettä ylöspäinkin vaihteeksi.

Postasin tämän kaavion 3.10.2018 ja näyttää että punaisen vaihtoehdon lasku toteutui kohtuullisen tarkasti.

Tällaisen laskun jälkeen, jos emme tee enää uusia pohjalukemia, markkinat tarvitsevat yleensä aikaa saada itseluottamusta takaisin ja edessä on todennäköisesti jonkinlainen “range” kuten punainen yllä. Tosin tällä kertaa ei välttämättä mennä ihan noin korkealle ja seuraava lasku voi mennä hieman alemmaksikin tuossa tapauksessa. Parempi kuitenkin varautua siihen, että todennäköisesti menee tovi ennen kuin 20 000 dollarin huippu ylittyy.

Viikkokaavio keltaisella 50 viikon yksinkertaisella keskiarvokäyrällä, tumman punaisella 200 viikon eksponentaalisella keskiarvokäyrällä ja punaisella 200 viikon yksinkertaisella keskiarvokäyrällä. Kaaviossa myös horisontaaliset S/R-alueet (support/resistanssi) viime bull marketin ajalta.

Kuten sanoin monesti aiemmin, kurssi ei todennäköisesti sulkeudu punaisen 200 viikon yksinkertaisen keskiarvokäyrän alapuolella ja nyt meillä on hyvännäköinen reaktio ylöspäin juurikin tuosta keskiarvokäyrästä.

Vielä ei ole kuitenkaan aihetta tuudittautua siihen, että emme tekisi uusia pohjalukemia vaan tarvitsemme lisää konfirmaatiota, jotta tästä skenaariosta tulisi todennäköisempi. Jos viikkopalkki sulkeutuu tuon 3662 dollarin horisontaalisen S/R-viivan yläpuolella niin se on hyvä alku ja seuraava merkittävä raja on tumman punaisen eksponentaalisen keskiarvokäyrän yläpuolella.

Jos näin tapahtuu niin 5500-6000 näyttää hyvältä targetilta ja siellä nähdään jaksaako kurssi mennä jo ylemmäs. Todennäköisesti viikkopalkin viiksi voi mennä jopa yli 6000 dollarin, mutta viikkopalkki tuskin vielä sulkeutuu 6000 dollarin yläpuolella vaan kurssi lähtee laskuun tuolta alueelta. Jos viikkopalkki sulkeutuu tuon 5870 dollarin yläpuolella, niin lupaa se positiivista jatkoa.

Voimme kuitenkin tehdä uuden pohjalukeman vielä, viikkopalkin viiksi voi mennä helposti 2900-2400 välille ja viikkopalkki voi silti sulkeutua tuon 200 viikon yksinkertaisen keskiarvokäyrän yläpuolella. Jos viikko sulkeutuu alapuolella niin lupaa se negatiivista kurssikehitystä. Lähelle 1000 dollaria menevä lasku ei ole epätodennäköistä tässä tapauksessa.

On hyvä muistaa että suurin osa maailman rahoista treidataan näiden yksinkertaisten keskiarvokäyrien avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *