Tekninen analyysi 4.9: 7000 dollarin resistanssi rikkoutui nopeasti – nousun jatkumiselle hyvät edellytykset

Viime kerralla todettiin, että 5800-6000 dollarin support-alue kesti ja että seuraavaksi kokeiltaisiin 6800-7000 dollarin silloista resistanssi-aluetta. Tämä meni rikki ja nyt katsotaan kohti tulevaa ja support ja resistanssi-alueiden paikkoja tulevina viikkoina.

Viikkokaavio keskiarvokäyrillä, keltainen SMA50 (simple moving average), sininen EMA60 (exponential moving average), pinkki EMA90, turkoosi EMA130 ja punainen EMA200.

Aloitetaan viikkokaaviosta keskiarvokäyrillä. Pinkki EMA90 on tukenut kurssia kohtuullisen hyvin ja sillä on myös hyvännäköistä kosketuspintaa historiassa kurssin kanssa. Se voikin toimia vallan hyvin isonkin nousun ponnahduslautana.

Sahasimme jo tuon EMA60 yli kerran lähihistoriassa, joten odotettavissa oli, että ei se ole enää merkittävä S/R (support/resistanssi) tämän korrektion sisällä. Nyt siis viikkopalkki sulkeutui sen yläpuolella, mikä tarkoittaa, että rikoimme sen ylöspäin.

Seuraavaksi yläpuolella on keltainen SMA50. Tämän yläpuolelle sulkeutuminen olisi positiivista. Pidän näitä EMA60:ä ja SMA50:ä yhdessä hyvänä jakajana bear/bull -markkinoiden välillä. Jos sulkeudumme keltaisen yläpuolelle, niin on  kohtuulliset mahdollisuudet myös rikkoa 10-12k -alue, jonka jälkeen uudet huippulukemat yli 20 000 dollarin alkavat näyttää todennäköiseltä.

Tosin tuo 10-12k -alue on kriittinen.

Viikkokaavio. FL = first low, LH = lower high, HL = higher low, LL = lower low ja HH = higher high.

Tässä yksinkertainen merkintätapa, jota en ole aikaisemmin maininnut, mutta mikä on varsin hyvä ja simppeli tapa seurata korrektion kehittymistä.

Olemme siis mahdollisesti ensimmäistä kertaa 20 000 dollarin huipun jälkeen tekemässä HH:n, joka tarkoittaisi nyt 8500 dollarin ylitystä. Tämä samalla varmistaisi tuon HL:n. Käytän englantia, koska googlesta löytyy termien selitykset paremmin englanniksi.

Jos teemme HH:n, niin se on selvä merkki trendin kääntymisestä. Tämä ei vielä automaattisesti tarkoita uusia ATH lukemia, vaan voi olla vain isompi korrektio korrektiossa.

Viikkokaavio jossa Bitfinex ja Binance -pörssien yhdistetty kurssikäyrä ja volyymidata. Kaaviossa myös horisontaalisia S/R -alueita. Bitfinex ja Binance yhdessä omaa suurimman osan bitcoin-volyymista.

Tässä vielä kolmas tapa analysoida viikkokaaviota. Huomatkaa, että valkoiset viivat ovat ehjiä sillä tavalla, että kurssipalkki ei ole niitä missään vaiheessa ylittänyt. Ne ovat ylittäneet ainoastaan palkin viisi, mikä kuvastaa viikon sisällä tapahtunutta liikehdintää.

Oikeassa reunassa näkyvä volyymiprofiili näyttää minkälaista volyymi on ollut eri kurssiarvoilla. Alareunassa olevat palkit puolestaan näyttävät volyymin eri ajanjaksoilla.

Yli 12 000 dollarin kurssiarvoilla ei ole ollut kovin suurta volyymia, eli resistanssi 12 000 ja 20 000 dollarin välillä ei ole todennäköisesti kovin suuri. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet rikkoa tuo 8500 dollarin -alue ja sitten täytyy katsoa mitä tapahtuu 10 000 dollarissa.

Jos 5800-6000 dollaria menee rikki, niin sitten etsitään supporttia aikaisintaan 5000 dollarista, todennäköisesti alempaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *