Valtioton tulevaisuus on jo täällä

Tor, bitcoin, freenet, i2p, ripple… Suurelle kansanosalle tuntemattomia termejä, mutta nörttipiireissä yhä tutumpia. Yhteistä näillä teknologioilla on vahvan keskushallinnon puute, eli se ettei kukaan yksittäinen taho pysty käyttämään näissä valtaa ylitse muiden. Samaan kategoriaan voi myös lukea linuxin ja open source-kehityksen yleensä, ja myös internetin.

Itse olen tullut tulokseen, että näiden ja tulevaisuuden vastaavien teknologioiden esiinmarssi myös tavallisten pulliaisten keskuuteen on väistämätöntä. Kuitenkaan tätä ei käsitellä ollenkaan poliittisessa keskustelussa, vaan keskitytään jauhamaan vain siitä miten valtion pohjattomasta runsaudensarvesta tulevat rahat pitäisi jakaa. Esteitä julkisen sektorin loputtomalle paisumiselle ei ole ollut, koska valtio hallitsee rahajärjestelmää.
 
Loppupeleissä kuitenkin teknologian kehitys ajaa yhteiskuntaa eteenpäin, vaikka toki poliitikot antavat mielellään ymmärtää että kansalaisten hyvinvointi on lähinnä heidän ansiotaan.
 
Kysymys kaikille politiikkotuttavilleni näin alkuun: millaista lainsäädäntöä ja verotusta ajaisitte bitcoin-virtuaalivaluutalle? Miten yhteiskunnan toiminta pitäisi järjestää, kun/jos kaikilla on tasapuolisesti pääsy Sveitsin pankkitiliäkin paremman yksityisyydensuojan tarjoavaan järjestelmään, missä voi säilöä varallisuutta?
 
Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Bittiraha.fi:n näkemyksiä. Tämä blogipostaus on julkaistu alunperin Uudessa Suomessa.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *