Kampin kauppakeskukseen Bitcoin-automaatti

Bittimaatti-verkosto laajentuu Kampin kauppakeskukseen. Keskukseen asennetaan uuden sukupolven Bitcoin-automaatti, joka mahdollistaa bitcoinien ostamisen ja myymisen. Bittimaatteja löytyy kuudelta paikkakunnalta, ja niitä ylläpitää yhteistyössä Bittiraha.fi ja Bitcoinkaupat.com.

Yli 20 000 suomalaiselle Bitcoin-palveluja tarjonnut Bittiraha.fi on solminut yhteistyön kauppiaspalveluja tarjoavan Bitcoinkaupat.com:n kanssa. Kaksi suomalaista startuppia halusivat yhdistää voimansa, jotta niiden olisi mahdollista menestyä maksualalla, jota perinteisesti hallitsevat kansainväliset suuryritykset. Yhteistyön kulmakivenä on luoda synergiaa Bittirahan kuluttajapalveluiden ja Bitcoinkauppojen kauppiaspalveluiden välille.

Bitcoin on maailman nopeimmin kasvava maksutapa ja valuutta. Sillä on kansainvälisesti 2-5 miljoonaa käyttäjää ja Suomessa 20 000 – 50 000 käyttäjää. Bitcoin on lähestymässä läpimurtoa tavallisten kuluttajien keskuudessa. Maailmanlaajuisesti bitcoineilla voi maksaa muun muassa Microsoftin, Dellin, Air Balticin ja PayPalin palveluista. Suomessa bitcoinit hyväksyy esimerkiksi Ravintola Luomo, Hotelli Helka, Tietokonekauppa.fi, Konsolinet, Madventures, Cybershop, GoFitness, iTapsa ja K-market Rosmarin.

– Kiinnostus Bitcoinia kohtaan on lisääntynyt hurjasti kuluneen vuoden aikana. Kauppiaspalveluiden kehittyessä bitcoinit hyväksyviä kauppiaita on tullut valtavasti lisää ja Microsoftin kaltaiset suuryrityksetkin ovat ottaneet Bitcoinin käyttöön. Bitcoinien ostaminen on myös Bittimaattien myötä helpottunut entisestään, sanoo Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade.

Bitcoin on alkanut levitä yleisenä maksuvälineenä vasta viime aikoina, koska alkuvuosina Bitcoinin käyttöönotto piti tehdä tee-se-itse -menetelmällä. Nykyään kauppiaiden on mahdollista hankkia itselleen avaimet käteen -ratkaisuja Bitcoin-maksujen käyttöönottoon. Kasvavaan kysyntään on vastannut uusi suomalainen Bitcoin-startup Bitcoinkaupat.com.

– Olemme olleet yrittäjiin aktiivisesti yhteydessä jo yli vuoden ajan. Alussa Bitcoiniin suhtauduttiin varauksella, mutta tänä vuonna asenne on muuttunut täysin. Kauppiaat ovat rohkeampia kokeilemaan Bitcoin-maksuja. Usein kuvitellaan, että suomalaiset yritykset ovat varovaisia kokeilemaan uusia juttuja, mutta meidän kokemuksemme todistavat tämän olettaman vääräksi, toteaa Bitcoinkaupat.com:n toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski.

Lehdistötilaisuus ja automaatin lanseeraus järjestetään Kampin keskuksessa torstaina 18.12. klo 9 Don Corleone -ravintolan edessä. Tilaisuus kestää klo 10 saakka, ja siihen on kaikille vapaa pääsy.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Henry Brade, Bittiraha.fi
041 501 4485, hbrade (at) bittiraha.fi

Aleksi Vitakoski, Bitcoinkaupat.com
050 541 4270, aleksi.vitakoski (at) bitcoinkaupat.com

Bittimaatti (Bittimaatti.fi) on Pohjoismaiden suurin Bitcoin-automaattien verkosto. Bittimaatteja löytyy tällä hetkellä Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Uusia asennuksia tehdään jatkuvasti.

Bittiraha.fi on Suomen markkinoiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja. Bittiraha.fi tarjoaa bitcoinien oston ja myynnin pankkisiirroilla, laskujen maksamisen bitcoineilla ja palkansaannin bitcoineilla. Kuukausittain Bittirahan kautta vaihdetaan bitcoineja noin miljoonan euron edestä.

Bitcoinkaupat.com on vuonna 2014 perustettu Bitcoin-startup, joka tekee bitcoinien vastaanottamisen helpoksi ja riskittömäksi kaikenkokoisille yrityksille.