Teknisk analys: Små nedgångar gör inte en björn

Veckan började med en liten rörelse neråt på bitcoin-marknaderna. Låt os kolla vad det betyder med tanke på korta och medellångsiktiga framtidsvyer.

Dagsgrafen. I den här grafen orsakade övergången av toppen vid $58k dollar inte ännu en motsvarande köpvåg som vid tidigare $42k toppen. Däremot dök priset tillbaka nedanför $58k nivån. Detta ensam är inte ett stort tecken på svaghet, men kan öppna möjligheten för en större korrektion.

Nu har vi $52k som kortsiktig stödnivå nedanför priset. Om detta ljus drar sig tillbaka ovanför $58k före midnattens stängning, så var det bara ett litet måndagsfall och grafen börjar igen se tjuraktig ut.

4h grafen visar att fyra timmars hl2 RSI håller på att närma sig 30-nivån. Det har varit en bra köpsignal under rallyn från <20k.

Medellångsiktiga bilden börjar verka mer björnaktig ifall priset faller nedanför $42k och inte studsar tillbaka ovanför månadens medelvärdespris såsom efter $29k:s botten.

Det finns ingen orsak att vara björnaktig förrän grafen visar det nödvändigt. Du får kanske inte en exakt topp såld på detta sätt, men förlorar inte heller mödosamt förvarvade vinster genom att tredja för mycket.

Även om detta skulle vara början på en medellång korrektion, tror jag inte att tjurmarknaden på längre sikt är hotad. Vi har ännu heller inte sett tillräckligt kraftigt FOMO-köpande på en medellång tidsperiod. Stora pengar köper bitcoin, och centralbanker printar mera fiat för dessa köp. Vi kan se snabba och skrämmande droppar ännu längs vägen, men de torde bli kortvariga.

Här på tre månaders grafen syns det hur $100k-$200k området redan börjar närma sig. Om vi inte stiger dit för snabbt, så utlöser nödvändigtvis inte ens detta område större björnmarknader. Världsekonomin behöver i nuläget ett förvaringssystem för förmögenhet, vilket Bitcoin erbjuder. Vi måste bara vänta och se hur dessa fundament utvecklas på långsktigare grafer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *