Viikkokatsaus 9: Useat Subwayt ottaneet Bitcoinin maksutavaksi

Katsaus kuluneen viikon Bitcoin-uutisiin on vihdoinkin täällä! Kirjoittaja pahoittelee katsauksen viivästymistä, joka johtui muista työkiireistä. Voit lukea viime viikon artikkelin täältä.

Viikon uutisoidut Bitcoin-hyväksyjät

Yhdysvaltalainenvenäläinen ja slovakialainen Subway-ravintola ottavat nyt vastaan bitcoineja. Subway on maailman suurin pikaruokaketju ja nyt kolme Subwaytä on lyhyessä ajassa ottanut bitcoinit käyttöön. Moskovan liikkeessä saa 10% alennuksen maksamalla bitcoinella.

Kymmenenneksi suurin alankomaalainen pikaruoan online-tilauspalvelu hyväksyy bitcoin-maksuja. Thuisbezorgd-sivustolla on 5000 ravintolaa, ja Bitcoin-julkistuksen ensimmäisenä päivänä Bitcoin-ostoja tehtiin 250 kappaletta.

3D-printtereitä myyvä 3Distributed vastaanottaa Bitcoin-maksuja. Lokakuun lopulla tehdyn ilmoituksen jälkeen sivuston kävijämäärä on kymmenkertaistunut.

Suosittu brasilialainen lehti Superinteressante on ottanut bitcoinit käyttöön maksuseinässään. Palvelun kautta pääsee lukemaan myös englanninkielisiä tekstejä.

Verkkokauppa-alusta Shopify tarjoaa Bitcoin-maksuvaihtoehdon myyjilleen. Bitcoin-maksujen vastaanottamisesta päättää itse jokainen alustaa käyttävä myyjä, joten kaikki kaupat eivät kuitenkaan hyväksy bitcoineja automaattisesti.

Yhdysvaltalainen kauneusleikkausklinikka hyväksyy Bitcoin-maksuja. Vanity Cosmetic Surgery tarjoaa palveluitaan myös ulkomaalaisille, joten Bitcoinin uskotaan sopivan hyvin yrityksen globaaliin asiakaskuntaan.

Yhdysvalloissa edetään Bitcoinin suhteen

Yhdysvaltain Kotimaan turvallisuuslaitos aikoo tutkia Bitcoinia tarkemmin 18. marraskuuta. Viranomaiset haastattelevat useita yhdysvaltalaisia Bitcoin-toimijoita. Tarkoituksena on varmistaa, että Bitcoin-teknologian mahdollisesti tuottamia uhkia voidaan torjua nopeasti. Samalla halutaan varmistaa, että tätä potentiaalista teknologiaa ei torpata hätäisesti tai tietämättömyyden takia.

Myös yhdysvaltojen senaatin komitea aikoo kuulla istunnossaan virtuaalivaluuttojen toimijoita. Bitcoinin lisäksi oman panoksensa antaa Ripple, joka sai juuri 3,5 miljoonan dollarin rahoituksen.

Viime viikolla Yhdysvalloissa kerettiin linjata, että Bitcoin-lahjoitukset ovat hyväksyttyjä poliittisissa kampanjoissa. Tässä tarkoituksessa bitcoinit lasketaan käteisen kaltaiseksi, ja bitcoinit täytyy vaihtaa oikeaksi rahaksi ennen kuin niitä voi käyttää mihinkään.

Bitcoinin kurssi ennätyskorkealla

Bitcoinin kurssi on jo yli 300 EUR/BTC-lukemissa. Huhtikuiset 200 euron kieppeillä olleet ennätyslukemat on siis peitottu kevyesti.

Kuuluisimmat Bitcoin-sijoittajat, Winklevossin veljekset, uskovat Bitcoinin saavuttavan 400 miljardin dollarin markkinat. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin-markkinoiden arvo on 5 miljardin dollarin lukemissa.

Sijoittajille tarkoitettu pörssi sai miljoonarahoituksen

Sijoittajille suunnattu Bitcoin-vaihtopörssi itBit on saanut rahoitusta jo 5,5 miljoonalla dollarilla. ItBitin käytössä on Nasdaqin teknologia, joka pörssin mukaan varmistaa palvelun turvallisuuden.

Bitcoin-stipendejä jaossa Australiassa

Bit Trade Australialla on menossa Bitcoin-aiheinen esseekilpailu, jossa kolme lahjakasta uusi-seelantilaista tai australialaista nuorta voi voittaa Bitcoin-stipendin. Voittajan saama stipendi on arvoltaan 7 BTC tai 1000 dollaria mikäli vaihtokurssi laskee liian alas.

Suuria Bitcoin-varkauksia paljastunut

Erittäin turvalliseksi itseään mainostaneesta Bitcoin-lompakko Inputs.io:sta hakkeroitiin 4100 bitcoinia. Hakkerointi tapahtui 23. lokakuuta, ja vielä on epäselvää, kuinka moni käyttäjistä saa bitcoininsa takaisin. Hakkerointi tapahtui lompakon “hot walletista”, josta bitcoinit ovat nopeasti käyttäjien saatavilla. Monet muut Bitcoin-palvelut säilyttävät huomattavasti vähemmän määrän rahojaan online-tilassa.

Yksi kiinalaisista Bitcoin-vaihtopörsseistä, GBL, on paljastunut huijaukseksi. Huijarit saivat varastettua yli 3 miljoonan euron arvosta hyväuskoisten asiakkaiden rahoja. Pörssiä arveltiin huijaukseksi jo aiemmin, sillä annetut yhteystiedot ja osa yrityksen käytännöistä olivat epäilyttäviä.