WordPress otti bitcoinit käyttöön!

WordPress on julkaissut tiedotteen, jossa he kertoivat ottaneensa bitcoinit käyttöön. Kuka tahansa voi perustaa ilmaisen blogin WordPressin avulla, mutta maksullisena palveluna he tarjoavat muun muassa mainosten poistamista, uusia teemoja ja domaineja. Niistä voi nyt maksaa bitcoineilla.


WordPress on maailman suurin blogi- ja nettisivualusta, vuonna 2011 arviolta jopa 20% USA:n uusista nettisivuista pohjautui WordPressiin. Alexan rankingissa WordPress.com on sijalla 22. Kyseessä on siis koko maailman 22. suurin nettisivusto. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin merkittävä palvelu ottaa bitcoinit käyttöön.

Toinen suuri sivusto, Reddit, on myös harkitsemassa Bitcoinin käyttöönottoa ja WordPressin rohkean aloitteen jälkeen on todennäköistä, että Reddit seuraa perässä.

Minkä hyödyn WordPress näkee Bitcoinissa?

WordPressin tavoitteena on tehdä julkaisemisesta vapaata eli kaikilla pitää olla mahdollisuus siihen, asuinpaikasta riippumatta.

Pelkästään PayPal estää maksut yli 60:stä maasta, ja monilla luottokorttiyhtiöillä on vastaavia rajoituksia. Osa estoista on poliittisista syistä johtuvia, osa johtuu korkeista huijaustilastoista ja osa muista taloudellisista syistä. On syy mikä tahansa, WordPress ei halua, että yksittäinen blogaaja Haitista, Etiopiasta tai Keniasta törmäisi rajoituksiin julkaisemisessaan. WordPressin tavoitteena on antaa ihmisille mahdollisuuksia, ei estää niitä.

Bitcoin on digitaalinen valuutta, joka mahdollistaa nopeat maksut Internetin välityksellä. Bitcoinilla ei ole keskitettyä hallintoa, toisin kuin luottokorteilla ja PayPalilla, joten ei ole olemassa mitään tapaa lukita kokonaisia maita pois. Kauppiaat, jotka hyväksyvät bitcoinit, voivat käydä kauppaa kenen kanssa tahansa.

Bitcoinin avulla WordPress ottaa osaa uuteen digitaaliseen talouteen, jossa ketään ei jätetä taakse. Rahansiirroista tehdään avoimeen lähdekoodiin perustuvia, ja se on jotain minkä takana WordPress.com seisoo 100-prosenttisesti.

Miten WordPressin Bitcoin-maksut on toteutettu?

Bitcoin on tee-se-itse -rahaa eli se on avoimen lähdekoodin protokolla, jota kuka tahansa voi alkaa käyttämään kysymättä lupaa keneltäkään. Tästä huolimatta yritykset saattavat haluta jonkinlaisen palvelun helpottamaan Bitcoin-maksujen käyttöönottoa.

WordPress käyttää Bitpayn tarjoamaa maksujärjestelmää, joka on edullinen, helppo ottaa käyttöön ja sisältää ison tukun ominaisuuksia, jotka ovat kauppiaalle hyödyllisiä. Bitpay on johtava Bitcoin-maksujärjestelmien tarjoaja ja sen saa käyttöön helposti myös Suomessa.

Kuva on WordPressin verkkokaupasta.