Alkuvuoden uutiskatsaus

Bitcoin-maailmassa on tapahtunut tänä vuonna jo sen verran paljon, että päätimme tarjota yleiskatsauksen Bitcoin-maailman tapahtumiin. Vuodesta 2013 on tulossa Bitcoinin kannalta vähintään yhtä mielenkiintoinen vuosi kuin aiemmista.

Bitcoin ja uhkapelaaminen

    

  • Uusi pokerisivusto Infiniti Poker aloittaa toimintansa helmikuussa. Bitcoin on merkittävä osa Infiniti Pokerin strategiaa.
  • Merkittävän Yhdysvaltalaisen pokerisivuston väitetään toteuttavan Bitcoin-implementaatiota. Pokerisivuston nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta toteutuessaan tämä olisi suuren luokan uutispommi.
ASIC-piirien julkaisu

Taustatietoa:  ASIC tulee sanoista Application-Specific Integrated Circuit. Sillä tarkoitetaan prosessoria, joka on räätälöity vain tiettyyn tarkoitukseen. Bitcoin-louhintaa varten on pitkään suunniteltu räätälöityjä prosessoreja, joiden tehokkuus on huima verrattuna louhinnassa perinteisesti käytettyihin näytönohjaimiin ja FPGA-piireihin.

  • Ensimmäisen ASIC-piirin julkaisu on ollut kilpailua monen valmistajan välillä, ja alkuperäiset aikataulut ovat viivästyneet usealla kuukaudella. Tammikuussa ensimmäinen toimiva ASIC-piiri saatiin vihdoin toimitettua, sen valmistaja on Avalon.
  • ASIC-valmistajista suurin ja kunnianhimoisin, Butterfly Labs, ei ole vielä saanut toimitettua laitteitaan. BFL:n piirejä on ennakkotilattu yli miljoonalla dollarilla. Heidän uusimman päivityksensä perusteella piirien toimitus aloitetaan helmikuun loppupuolella.

    
    Kuvassa Butterfly Labsin ASIC-piirin piirilevy. Prosessori uupuu vielä.

Kaupankäynti bitcoineilla

    

Uudet tulokkaat

Siitä lähtien, kun WordPress aloitti Bitcoinin käytön, ilmoituksia uusista Bitcoinia hyödyntävistä yrityksistä ja organisaatioista on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Tässä alkuvuoden uusia tulokkaita.

    
    Kuvassa Stefan Molyneux.

Yleinen medianäkyvyys
Bitcoinin kehitys numeroina