Osta bitcoineja helposti ja nopeasti

Näin ryhdyt Bitcoin-käyttäjäksi

Oletko kiinnostunut bitcoineihin sijoittamisesta, ostosten tekemisestä, vai haluatko vain päästä kokeilemaan Bitcoinia? Tämä neljästä yksinkertaisesta vaiheesta koostuva aloitusopas on juuri sinulle.

Vaihe 1: Tutki ennen kuin hutkit.

Kesto: 2h+

Bitcoin antaa tavalliselle ihmiselle vapauden hallita itse omia rahojaan. Se on jotain, mitä perinteinen pankkimaailma ei tarjoa. Samalla se tuo kuitenkin vastuuta. Selvitä mistä on kyse, ennen kuin laitat rahaa kiinni.

Sivustomme on täynnä hyödyllistä informaatiota, mutta tässä muutama suositeltava artikkeli: "Mikä on Bitcoin?", "Rautalankaa Bitcoinista" ja "Usein kysytyt kysymykset". Suosittelemme tutustumaan Bitcoiniin vähintään muutaman tunnin ajan ennen vaiheeseen 2 etenemistä.

Vaihe 2: Hanki Bitcoin-lompakko.

Kesto: 10min+

Nyt kun olet ottanut vähän selvää siitä mikä Bitcoin on, voidaan siirtyä itse asiaan.

Bitcoinien vastaanottaminen, lähettäminen ja säilyttäminen vaatii sen, että käyttäjällä on Bitcoin-lompakko. Lompakko voi olla tietokoneelle tai älylaitteelle asennettu ohjelma, tai erityinen turvalompakko kuten turvalaite tai fyysinen kolikkolompakko.

Fyysistä kolikkoa suositellaan ainoastaan bitcoinien pitkäaikaiseen säilytykseen, koska sillä on hankala lähettää bitcoineja.

Huom. Muista aina varmuuskopioida lompakkosi! Yleisin tapa hävittää bitcoineja on se, että lompakko hukataan eikä siitä ole varmuuskopiota. Varmuuskopiointi on helppoa ja jokainen Bitcoin-lompakko tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Suosittelemamme Bitcoin-lompakot

Bitcoinin käyttö on helpointa älypuhelinten Bitcoin-lompakoilla.

Android

Monipuolinen ja kätevä Mycelium

iOS

Yksinkertainen ja toimiva - Breadwallet

Windows Phone

Näppärä ja turvallinen - Copay

Pöytäkoneille ja läppäreille löytyy useita vaihtoehtoja.

Windows/Linux/Mac

Lompakko 10 sekunnissa - Rushwallet (HUOM! Muista tehdä sivusta kirjanmerkki lompakon luomisen jälkeen)
1 klikin maksut Chrome-selaimeen - Kryptokit
Monipuolisia ominaisuuksia - Electrum

Suurempien bitcoin-määrien säilytykseen löytyy useita turvasäilytysratkaisuja.

Turvalompakot ja -laitteet

Fyysinen kolikko - Denarium
Turvalaitteet - Ledger Wallet
Tehokäyttäjän tarpeisiin - Armory

Yritys- ja perhekäyttöön

Yrityksen hallitus tai pariskunta voi käyttää yhdessä turvallisesti - Copay

Kun olet hankkinut Bitcoin-lompakon, olet valmis siirtymään vaiheeseen 3. Jos kaipaat vielä lisätietoa Bitcoin-lompakoista, katso pääartikkeli "Bitcoin-lompakot".

Mikäli et halua asentaa ja ylläpitää omaa Bitcoin-lompakkoa, voit myös tutustua tarjoamaamme Coinmotion-palveluun, jossa voit säilyttää bitcoineja, ja tehdä ostoja sekä myyntejä.

Vaihe 3: Osta bitcoineja.

Kesto: 20min+

Nyt sinulla on Bitcoin-lompakko, ja sieltä löydät oman Bitcoin-osoitteesi. Osoitteita voi yhdessä lompakossa olla useita. Tarvitset niitä osoitteita vastaanottaaksesi bitcoineja.

Bitcoineja on mahdollista hankkia monella eri tavalla. Voi esimerkiksi myydä jotain tavaraa, ja pyytää maksuksi bitcoineja. Voit tehdä työtä ja saada palkaksi bitcoineja. Uuden käyttäjän kannalta helpoin tapa hankkia bitcoineja on kuitenkin niiden ostaminen. Bitcoineja voi ostaa monella eri tavalla, tässä suosittelemamme tavat:

Pankkisiirrolla - Siirry ostolomakkeeseen
Mobiilimaksulla - Siirry Pikaostoon
Käteisellä - Löydä lähin Bittimaattisi

Bitcoineja voi ostaa pankkisiirrolla myös Coinmotion-palvelusta, jossa voi samalla säilyttää bitcoineja. Lisäksi bitcoineja on mahdollista ostaa verkkopankkimaksulla tai laskulla/osamaksulla valmiiksi ladatuissa kolikoissa, jotka ovat itsessään Bitcoin-lompakoita.

Sitten kun sinulla on bitcoineja Bitcoin-lompakossasi, olet valmis käyttämään niitä, ja siirtymään viimeiseen vaiheeseen!

Vaihe 4: Aloita käyttämään Bitcoinia.

Kesto: 10min+

Nyt kun sinulla on bitcoineja, voit alkaa käyttämään niitä. Sivustollemme olemme listanneet bitcoinit hyväksyviä nettikauppoja jokapuolelta maailmaa, ja lisäksi meillä on kattava suomalaiset Bitcoin-maksupaikat sisältävä kartta ja verkkokauppalista.

Bitcoinia käyttääkseen ei ole pakko ostaa mitään. Bitcoin on uudenlaisen lahjoituskulttuurin kehto, ja kannattaa kokeilla miten helppoa rahan lähettäminen sen avulla on. Voit lähettää kaverillesi pieniäkin summia Bitcoinin avulla lähes ilmaiseksi. Tarvitset vain kaverisi Bitcoin-osoitteen.

Kun olet tehnyt ensimmäisen Bitcoin-siirtosi, olet saavuttanut Bitcoin-käyttäjän tittelin. Onneksi olkoon!

 

Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Reddit icon

Yritysinfo / Company info

Prasos Oy
Y-tunnus 2469683-1
Rekisteriseloste

Sosiaalinen media

Facebook
Twitter
 
Seuraa Bittiraha.fi:n toimintaa Facebookissa, Twitterissä, Youtubessa ja LinkedInissä!

Yhteystiedot / Contact

IRCNet Support: #Bittiraha
Live chat: Ma-Pe klo 11-19, La-Su klo 11-17